Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε την εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσετε μωρό; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα ζευγάρια ζητούν ιατρική συμβουλή από γυναικολόγο μετά από πολλές προσπάθειες να προσπαθήσουν να συλλάβουν. Τα προβλήματα γονιμότητας είναι ο δεύτερος πιο συχνός λόγος για να συμβουλευτούν οι γυναίκες έναν ειδικό. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η υπογονιμότητα μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη και συναισθηματική δυσφορία.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVR) είναι μια πολύπλοκη ιατρική διαδικασία για να βοηθήσει στη γονιμότητα ή να αποτρέψει γενετικά προβλήματα και να βοηθήσει στη σύλληψη ενός παιδιού. Κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα ώριμα ωάρια συλλέγονται από τις ωοθήκες και γονιμοποιούνται από το σπέρμα σε ένα εργαστήριο. Μια γυναίκα που επιθυμεί να μείνει έγκυος αλλά δεν μπορεί να συλλάβει μπορεί να επιλέξει την εξωσωματική γονιμοποίηση εάν διαγνωστεί με καλύτερη θεραπεία υπογονιμότητας στην Ινδίαχαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων, κακή ποιότητα ωαρίων, προβλήματα με την ωορρηξία, ενδομητρίωση και κατεστραμμένες ή φραγμένες σάλπιγγες.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση αυξάνει την πιθανότητα να μείνετε έγκυος σε κάθε διαδοχικό γύρο. Το σωρευτικό αποτέλεσμα τριών πλήρους κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης στο 45-53%. Η ηλικία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την πρόβλεψη της επιτυχίας της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η πιθανότητα να μείνουν έγκυες μειώνεται καθώς τα ζευγάρια γερνούν, αλλά η μέση ηλικία των γυναικών που αναζητούν θεραπεία γονιμότητας αυξάνεται σταθερά τα τελευταία είκοσι χρόνια, αντανακλώντας την τάση για ζευγάρια να κάνουν οικογένειες αργότερα. Οι πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι πολύ μικρές μετά την ηλικία των 42 ετών.

Οι γυναίκες κάτω των 40 ετών που προσπαθούν να μείνουν έγκυες τα τελευταία δύο χρόνια θα πρέπει να επιλέξουν τρεις πλήρεις κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Για γυναίκες ηλικίας μεταξύ 40 και 42 ετών, που προσπαθούν για δύο ή περισσότερα χρόνια, συνιστάται ένας πλήρης κύκλος θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν λάβει προηγουμένως εξωσωματική γονιμοποίηση ή δεν έχουν δείξει στοιχεία χαμηλής ωοθηκικής εφεδρείας.

Οι πιθανότητες εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεαστούν από παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, το κάπνισμα, το ποτό και η χρήση ναρκωτικών που μπορεί να επηρεάσουν τα αναπαραγωγικά όργανα. Τα ζευγάρια πρέπει να στοχεύουν στη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με τακτική άσκηση και πρόσληψη θρεπτικών γευμάτων για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Ένας πλήρης κύκλος θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης καλύπτει τη διέγερση των ωοθηκών και την ανάκτηση ωαρίων, τη γονιμοποίηση και την αντικατάσταση εμβρύου. Για υγιή ζευγάρια, οι πιθανότητες να μείνουν έγκυες μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι εξαιρετικές. Οι περισσότερες γυναίκες συνήθως βλέπουν ποσοστά επιτυχίας 20-35% ανά κύκλο, ενώ το σωρευτικό αποτέλεσμα τριών πλήρους κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης σε περίπου 50%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συνιστούν τρεις κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς είναι κλινικά αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική για γυναίκες κάτω των 40 ετών.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να είναι ένας μοναδικός τρόπος σύλληψης, αλλά τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι εξίσου φυσιολογικά με τα άλλα παιδιά όσον αφορά τις νοητικές τους ικανότητες και τις σωματικές τους ιδιότητες. Είναι αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ μωρών εξωσωματικής γονιμοποίησης και άλλων παιδιών που γεννήθηκαν φυσικά. Η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αυξήσει με ασφάλεια τον αριθμό των ωαρίων που παράγει η γυναίκα σε έναν κύκλο χωρίς να διακινδυνεύει πολλαπλούς τοκετούς.

Αν ψάχνετε για την καλύτερη θεραπεία υπογονιμότητας στην Ινδία, μια λεπτομερής αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας δώσει μια λίστα με πολλά κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε διάφορες πόλεις της χώρας που προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας στα ζευγάρια.