Σκέφτεστε το μάρκετινγκ βίντεο; Διαβάστε αυτό το άρθρο τώρα!

Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το βίντεο μάρκετινγκ για να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Έχετε έρθει στο σωστό μέρος, αν ισχύει αυτό! Το μάρκετινγκ βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να ενισχύσετε τα αποτελέσματα. Αλλά πριν ξεκινήσετε τα γυρίσματα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι είναι το Video Marketing και πώς λειτουργεί, καθώς και τα οφέλη του μάρκετινγκ βίντεο και θα περιγράψουμε μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε. Διαβάστε λοιπόν για να μάθετε περισσότερα!

Τι είναι το Video Marketing;

Το μάρκετινγκ βίντεο είναι μια μορφή διαδικτυακού μάρκετινγκ που περιλαμβάνει τη δημιουργία και την κοινή χρήση βίντεο για την προώθηση της επιχείρησής σας. Ο στόχος του μάρκετινγκ βίντεο είναι να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας, να δημιουργήσετε σχέσεις και, τελικά, να ενισχύσετε τα αποτελέσματα. Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να προχωρήσετε στο μάρκετινγκ βίντεο, αλλά η πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι να δημιουργήσετε ενημερωτικά και διασκεδαστικά βίντεο που θα έχουν απήχηση στο κοινό-στόχο σας.

Σκέφτεστε το μάρκετινγκ βίντεο;

Το μάρκετινγκ βίντεο είναι ένας απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας. Σε αντίθεση με άλλες μορφές μάρκετινγκ, όπως έντυπο ή κείμενο, το βίντεο σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με τους θεατές σας σε πιο προσωπικό επίπεδο. Επιπλέον, το βίντεο είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία με πιθανούς πελάτες. Και επειδή είναι πολύ εύκολο να μοιράζεστε βίντεο στο διαδίκτυο, το μάρκετινγκ βίντεο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσεγγίσετε ένα ευρύ κοινό με ελάχιστη προσπάθεια.

Ποια είναι τα οφέλη του μάρκετινγκ βίντεο;

 1. Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας: Το βίντεο είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ένα βίντεο, είναι πιο πιθανό να το θυμούνται και να το συσχετίζουν με την εταιρεία σας.
 2. Ενίσχυση των πωλήσεων: Ένα βίντεο με καλή παραγωγή μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματικό στην αύξηση των πωλήσεων. Οι άνθρωποι είναι πιο διατεθειμένοι να αγοράσουν ένα προϊόν αφού παρακολουθήσουν ένα βίντεο σχετικά με αυτό, σύμφωνα με μελέτες.
 3. Αλληλεπίδραση με το κοινό σας: Το βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να δημιουργήσετε σχέσεις. Με δημιουργία βίντεο που είναι ενημερωτικά και διασκεδαστικά, μπορείτε να συνδεθείτε με τους θεατές σας σε βαθύτερο επίπεδο και να τους συνεχίσετε να επιστρέφουν για περισσότερα.
 4. Αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας: Τα βίντεο μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας προσελκύοντας τους ανθρώπους και κρατώντας τους αφοσιωμένους.

Συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε με το μάρκετινγκ βίντεο:

 • Κρατήστε το σύντομο και γλυκό: Οι άνθρωποι έχουν σύντομο εύρος προσοχής, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε τα βίντεό σας σύντομα και ουσιαστικά. Στόχος για περίπου 2 λεπτά ή λιγότερο.
 • Κάντε το ενημερωτικό και διασκεδαστικό: Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παρακολουθήσουν και να θυμηθούν ένα βίντεο εάν είναι ενημερωτικό και διασκεδαστικό. Φροντίστε λοιπόν τα βίντεό σας να είναι και τα δύο!
 • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά: Όταν προωθείτε τα βίντεό σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις βρίσκουν εύκολα.
 • Βελτιστοποιήστε τα βίντεό σας: Οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν τα βίντεο, επομένως φροντίστε να βελτιστοποιήσετε τα βίντεό σας για SEO. Αυτό θα βοηθήσει και θα διασφαλίσει ότι όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα θα δουν τα βίντεό σας.

Συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ποιοτικά βίντεο για το μάρκετινγκ βίντεο

 1. Τραβήξτε σε μια καλά φωτισμένη περιοχή για καλύτερη ποιότητα βίντεο

Για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα βίντεο, είναι σημαντικό να κάνετε λήψη σε καλά φωτισμένο χώρο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το πλάνα σας είναι καθαρό και συνεπές. Ο φωτισμός είναι το κλειδί για τη λήψη καλού βίντεο, επομένως φροντίστε να επωφεληθείτε από το φυσικό φως όπου είναι δυνατόν. Εάν φωτογραφίζετε σε εσωτερικό χώρο, χρησιμοποιήστε έντονα φώτα ή λάμπες για να δημιουργήσετε ομοιόμορφο φωτισμό. Και αν κάνετε γυρίσματα σε εξωτερικό χώρο, προσπαθήστε να τοποθετηθείτε σε ένα σημείο που έχει άφθονο ηλιακό φως. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορείτε να παράγετε βίντεο υψηλής ποιότητας με ευκολία.

Συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ποιοτικά βίντεο για το μάρκετινγκ βίντεο

 1. Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος σας είναι καθαρός χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο

Μια άλλη σημαντική πτυχή της λήψης βίντεο ποιότητας είναι να διασφαλίζετε ότι ο ήχος σας είναι καθαρός. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο, το οποίο θα σας βοηθήσει να καταγράψετε όλους τους ήχους γύρω σας. Φροντίστε να τοποθετήσετε το μικρόφωνο κοντά στο θέμα του βίντεό σας, ώστε να ακούγεται η φωνή του. Εάν γυρίζετε σε μια θορυβώδη περιοχή, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα ασύρματο μικρόφωνο lav, το οποίο μπορεί να κουμπωθεί στα ρούχα και να φορεθεί κοντά στο σώμα για καθαρό ήχο.

 1. Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο για να διατηρήσετε τη φωτογραφική μηχανή σας σταθερή

Αν θέλετε να πετύχετε βίντεο με επαγγελματική εμφάνιση, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τρίποδο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φωτογραφική σας μηχανή σταθερή, με αποτέλεσμα πιο ομαλό υλικό. Τα τρίποδα είναι χρήσιμα κατά τη λήψη βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή τη λήψη βίντεο με time-lapse. Μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα κατά τη λήψη με πολλές κάμερες, καθώς θα σας επιτρέψουν να κρατάτε κάθε κάμερα στην ίδια θέση. Φροντίστε να επενδύσετε σε ένα τρίποδο καλής ποιότητας που είναι εύκολο στη ρύθμιση και χρήση.

 1. Επεξεργαστείτε τα βίντεό σας για καλύτερη ποιότητα

Αφού καταγράψετε όλα τα πλάνα σας, ήρθε η ώρα να επεξεργαστείτε τα βίντεό σας. Εδώ θα μπορείτε να προσθέσετε ειδικά εφέ, μεταβάσεις και τίτλους. Η επεξεργασία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του βίντεό σας και να το κάνει πιο ελκυστικό για τους θεατές. Εάν είστε νέοι στην επεξεργασία βίντεο, πολλά διαδικτυακά σεμινάρια μπορούν να σας διδάξουν τα βασικά. Αφού κατακτήσετε τα βασικά, μπορείτε να αρχίσετε να πειραματίζεστε με πιο προηγμένες τεχνικές.

 1. Χρησιμοποιήστε ποιότητα HD για καλύτερο βίντεο

Για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα βίντεο, φροντίστε να τραβήξετε βίντεο σε HD. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το πλάνα σας είναι καθαρό και ευκρινές. Η ποιότητα HD είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν σκοπεύετε να μοιραστείτε τα βίντεό σας στο διαδίκτυο, καθώς θα τα βοηθήσει να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Κατά τη βιντεοσκόπηση σε HD, φροντίστε να χρησιμοποιείτε κάρτα SD υψηλής ποιότητας για να μην αλλοιωθούν τα πλάνα σας.

 1. Βεβαιωθείτε ότι τα βίντεό σας είναι διασκεδαστικά

Ακόμα κι αν τα βίντεό σας είναι υψηλής ποιότητας, δεν θα είναι επιτυχημένα αν δεν είναι διασκεδαστικά. Φροντίστε να σκεφτείτε τι είδους περιεχόμενο θα είναι ελκυστικό για το κοινό-στόχο σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για το είδος των βίντεο να δημιουργήσετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που είναι δημοφιλή σε άλλους ιστότοπους κοινής χρήσης βίντεο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακά εργαλεία, όπως το Google Trends, για να δείτε ποια θέματα αναζητούνται αυτήν τη στιγμή.

Τύποι βίντεο ποιότητας που μπορείτε να κάνετε για την εταιρεία σας

Τύποι βίντεο ποιότητας που μπορείτε να κάνετε για την εταιρεία σας

Ως επιχείρηση, μπορεί να αναζητάτε τρόπους για να δημιουργήσετε ελκυστικά και ενημερωτικά βίντεο για τους πελάτες σας. Υπάρχουν πολλοί τύποι βίντεο που μπορείτε να δημιουργήσετε, το καθένα με τα πλεονεκτήματά του. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα ρίξουμε μια ματιά στους διαφορετικούς τύπους βίντεο που μπορείτε να δημιουργήσετε και τα οφέλη που προσφέρουν στην επιχείρησή σας. Ακολουθούν λοιπόν μερικές ιδέες για τύπους βίντεο που μπορείτε να δημιουργήσετε για την επιχείρησή σας:

 1. Βίντεο προϊόντων: Προβάλετε τα προϊόντα σας σε δράση με βίντεο προϊόντων. Αυτά τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση νέων προϊόντων ή για να δώσουν στους πελάτες μια εσωτερική ματιά στον τρόπο λειτουργίας των προϊόντων σας.
 2. Αναφορές πελατών: Αυτή είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για τη δημιουργία εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με νέους πελάτες. Η προβολή θετικών κριτικών από ευχαριστημένους πελάτες μπορεί να σας βοηθήσει να πείσετε τους άλλους να αγοράσουν από εσάς.
 3. Οδηγοί για τον τρόπο: Μάθετε στους θεατές σας πώς να κάνουν κάτι με οδηγούς βήμα προς βήμα. Αυτά τα βίντεο μπορεί να είναι χρήσιμα τόσο για δυνητικούς όσο και για τρέχοντες πελάτες.
 4. Βίντεο εταιρικής κουλτούρας: Δώστε στους ανθρώπους μια ματιά στα παρασκήνια της εταιρείας σας με πολιτιστικά βίντεο. Αυτά τα βίντεο μπορούν να σας βοηθήσουν να δείξετε στους πιθανούς υπαλλήλους πώς είναι να εργάζεστε στην εταιρεία σας και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της εταιρείας σας στους πελάτες.

Πώς να προωθήσετε τα βίντεό σας

Παράλληλα με τη δημιουργία βίντεο γίνεται και η προώθησή τους. Πώς κάνετε τους ανθρώπους να παρακολουθήσουν τα βίντεό σας και να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας;

 • Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τα βίντεό σας και να προσεγγίσετε ένα μεγάλο κοινό. Φροντίστε να δημοσιεύετε τα βίντεό σας σε όλα τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και ενθαρρύνετε τους ακόλουθούς σας να τα μοιραστούν.
 • Χρησιμοποιήστε το email marketing: Το μάρκετινγκ μέσω email μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τα βίντεό σας σε άτομα που ενδιαφέρονται ήδη για αυτά που έχετε να πείτε. Συμπεριλάβετε συνδέσμους για τα πιο πρόσφατα βίντεό σας στα ενημερωτικά δελτία σας και σε άλλες επικοινωνίες μέσω email.
 • Χρησιμοποιήστε πληρωμένη διαφήμιση: Οι διαφημίσεις επί πληρωμή, όπως το Google AdWords, μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε άτομα που αναζητούν συγκεκριμένα βίντεο σαν τα δικά σας.
 • Χρησιμοποιήστε το βίντεο SEO: Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) μπορεί να βοηθήσει τα βίντεό σας να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Φροντίστε να βελτιστοποιήσετε τα βίντεό σας για τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να κατατάξετε και να συμπεριλάβετε συνδέσμους προς τα βίντεό σας στον ιστότοπο και το ιστολόγιό σας.

Πάρε μακριά:

Συμπερασματικά, το βίντεο μάρκετινγκ είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους πελάτες και να δημιουργήσουν σχέσεις. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επικοινωνήσετε το μήνυμα της επωνυμίας σας και να δημιουργήσετε μια συναισθηματική σύνδεση με τους θεατές. Το μάρκετινγκ βίντεο έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο: λειτουργεί! Μελέτες έχουν δείξει ότι τα βίντεο είναι πιο ελκυστικά από το περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο και είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε μετατροπές. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το μάρκετινγκ βίντεο, σας συνιστούμε να το δοκιμάσετε. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.