Στρατηγικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται από κορυφαίους κτηματομεσίτες

Εάν είστε νέος κτηματομεσίτης, μπορεί να αναρωτιέστε ποιες στρατηγικές μάρκετινγκ πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε πελάτες. Έτσι, για να κατανοήσετε καλύτερα αυτές τις στρατηγικές και να ακολουθήσετε το δρόμο σας ως πράκτορας, πρέπει να εκπαιδευτείτε σε αυτές πριν αποφασίσετε ποιες είναι οι καλύτερες για εσάς.

Στρατηγικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται από κορυφαίους κτηματομεσίτες

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές μάρκετινγκ από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε και για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε την καλύτερη απόφαση, είναι σημαντικό πρώτα να κατανοήσετε τι συνεπάγεται η καθεμία από αυτές. Παρακάτω είναι μια λίστα με τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ που βοηθούν νέοι κτηματομεσίτες δημιουργούν δυνητικούς πελάτες.

1. Ψηφιακό/Κοινωνικό Μάρκετινγκ

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter είναι εξαιρετικές για τους κτηματομεσίτες να διαδώσουν τη λέξη για τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον, αυτό βοηθά στη δημιουργία του δικτύου πιθανών αγοραστών και στην αύξηση της πελατειακής βάσης σας. Η διαδικτυακή κοινότητα αυξάνεται παγκοσμίως, όπως και οι πιθανοί πελάτες σας.

Επομένως, πρέπει να δημιουργήσετε μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ και να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσω πλατφορμών που βασίζονται στο Διαδίκτυο για να προσελκύσετε νέους πελάτες. Πλατφόρμες όπως το Facebook επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να δημιουργούν επαγγελματικά προφίλ όπου οι πιθανοί πελάτες μπορούν εύκολα να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες σας προτού αποφασίσουν να σας δεσμεύσουν σε μια επιχειρηματική συμφωνία.

Το Zillow, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στους μεσίτες να καταγράφουν τα ακίνητά τους και έτσι τους βοηθά να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πλατφόρμες και τους ιστότοπους, μπορείτε να συνδεθείτε με τα άτομα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ή να πουλήσουν την ιδιοκτησία τους και έτσι να σας επιτρέψετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας σε ένα ευρύτερο κοινό.

2. Από στόμα σε στόμα και συνεχής επικοινωνία με τους πελάτες

Δεν αρκεί η διατήρηση μιας ισχυρής διαδικτυακής παρουσίας. πρέπει επίσης να προωθήσετε την επιχείρησή σας εκτός σύνδεσης. Με άλλα λόγια, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και θα ανταποκριθούν καλύτερα αν λάβουν κάτι στα χέρια τους.

Μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε μαζί τους μέσω mailers, φυλλάδια και φυλλάδια ακινήτων που περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Η από στόμα σε στόμα είναι μια από τις πιο πειστικές μορφές διαφήμισης και στρατηγικής μάρκετινγκ που διατίθενται για τους κτηματομεσίτες.

Ως δυνητικός πελάτης, η εμπειρία της συνομιλίας ένας προς έναν με έναν κτηματομεσίτη μπορεί να είναι αρκετή για να σας πείσει να συμμετάσχετε. Το στοιχείο της εμπιστοσύνης δεν κερδίζεται εύκολα από τις διαδικτυακές διαφημίσεις και, ως εκ τούτου, είναι πιο αποτελεσματικό όταν κάποιος συνομιλεί μαζί σας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ως μεσίτης να διατηρεί θετικές σχέσεις με τους υπάρχοντες πελάτες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με διάφορους τρόπους, που περιλαμβάνουν μικρές χειρονομίες όπως το να τους κάνετε δώρο στα γενέθλιά τους, να τους στείλετε κουπόνια και ακόμη και να τους επισκέπτεστε μία φορά κάθε φορά.

Η αποστολή καρτ ποστάλ μπορεί επίσης να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διατήρησης σχέσεων με πελάτες με τους οποίους είχατε συναλλαγές εδώ και αρκετό καιρό. Οι καρτ ποστάλ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη δημιουργία καταχωρίσεων και τηλεφωνικών κλήσεων από μια περιοχή.

Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα πράγματα γίνονται αυθεντικά, ώστε οι υπάρχοντες πελάτες σας να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν και να είναι σίγουροι ότι σας προτείνουν σε άλλους.

Διαβάστε επίσης: Διαδικτυακό μάρκετινγκ εναντίον παραδοσιακής διαφήμισης: Ποια είναι τα οφέλη και των δύο;

3. Συμμετοχή στην κοινότητα

Η δημιουργία συνδέσεων εδάφους είναι επίσης εξαιρετική για τη δημιουργία σχέσεων με πιθανούς πελάτες ακινήτων. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και οι κοινοτικές ομάδες χρειάζονται πάντα ανθρώπους για να τους βοηθήσουν στη δουλειά τους και οι άνθρωποι εκτιμούν έναν επιχειρηματία που είναι πρόθυμος να χαρακτηριστεί ως δικός τους.

Η παρακολούθηση κοινοτικών εκδηλώσεων διευκολύνει τη γνωριμία με τους κατοίκους και μπορείτε ακόμη και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας εάν υπάρχει ανάγκη. Και πάλι, είναι εύκολο να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη όταν αλληλεπιδράτε συνεχώς με πιθανούς πελάτες και, το πιο σημαντικό, είστε μέρος της κοινότητάς τους.

Στη συνέχεια, η επιχείρησή σας θα κερδίσει έλξη μέσω από στόμα σε στόμα και παραπομπές από τους ανθρώπους στην κοινότητά σας. Η φιλανθρωπία σημαίνει ότι ανησυχείτε για την ευημερία των άλλων και της κοινότητας στην οποία ζείτε. Έτσι, οποιαδήποτε συνεισφορά σας προς αυτόν τον σκοπό θα κερδίσει την επιχείρησή σας μια θετική φήμη.

Οι δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων όπως η συγκέντρωση κεφαλαίων και ο εθελοντισμός για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε θετική φήμη και να προσελκύσετε έτσι νέους πελάτες.

Συμμετοχή στην κοινότητα

4. Συμμετοχή σε Ομάδες Τοπικών Επιχειρήσεων

Οι ηγέτες επιχειρήσεων είναι επίσης σημαντικοί στις επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις. Η συμμετοχή σε τοπικές επιχειρηματικές ομάδες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε μια προσωπική σχέση με τους ανταγωνιστές σας και, ταυτόχρονα, να μάθετε περισσότερα για το τι κάνουν και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν στους επαγγελματικούς σας στόχους.

Ως πράκτορας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα δίκτυο ηγετών επιχειρήσεων που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν και να προτείνουν τις υπηρεσίες σας στους γνωστούς τους. Το όνομα και η αναγνώριση της επιχείρησής σας μπορεί να αποκτήσει δυναμική καθώς βρίσκεστε συνεχώς στη δημοσιότητα και είστε πρόθυμοι να υποστηρίξετε άλλες επιχειρήσεις.

Η βοήθεια προς τους άλλους βοηθά επίσης στη βελτίωση της εικόνας της επιχείρησής σας και σας επιτρέπει όχι μόνο να χτίσετε μια φήμη αλλά και να μάθετε από τα λάθη των άλλων. Οι ηγέτες μπορούν να είναι μια ανεκτίμητη πηγή συμβουλών που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας, ειδικά όταν γίνετε μέλος ενός οργανισμού με τους ίδιους στόχους και αποστολές με τους δικούς σας.

Είναι πιθανό ότι δεν θα ξέρετε πολλά για τον κλάδο όταν μόλις ξεκινάτε ως μεσίτης. Όταν αλληλεπιδράτε από πρώτο χέρι με έμπειρους μεσίτες που είναι ήδη έμπειροι στα μέσα και τα έξω της επιχείρησης, μπορείτε να μάθετε για πιθανές απειλές και πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις στην αγορά. Επιπλέον, ο ανταγωνισμός μπορεί συχνά να δώσει έναν άσβεστο ζήλο για να διαπρέψετε μέσω της ανάπτυξης ταλέντων.

5. Φιλοξενία Εκδηλώσεων Πελατών

Οι εκδηλώσεις που θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε με τους πελάτες σας πρέπει να προγραμματιστούν ως πράκτορας. Αυτό μπορεί να είναι μια συνάντηση στο γραφείο σας ή ένα μέρος επιλογής για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ορισμένοι πελάτες μπορεί να έχουν επιφυλάξεις να σας ενημερώσουν για τα στοιχεία τους, οπότε αν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανεπίσημη ατμόσφαιρα όπου αισθάνονται άνετα, θα μπορείτε να τους μιλήσετε καλύτερα.

Το να χαλαρώσετε απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών και είναι σημαντικό να δίνετε τον τόνο όχι μόνο από τα λόγια σας αλλά και με τη συμπεριφορά σας. Δείχνοντας ενδιαφέρον για την προσωπική τους ζωή και σεβόμενοι το απόρρητό τους, μπορείτε να κάνετε τους πελάτες σας να αισθάνονται πιο άνετα όταν λαμβάνουν επιχειρηματικές συμβουλές από εσάς.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίοι 10 τρόποι για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη των πελατών

συμπέρασμα

Μια σταθερή βάση αυτών των πέντε πυλώνων θα σας επιτρέψει να προωθήσετε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας ως κτηματομεσίτη. Οι παραπάνω στρατηγικές μπορούν να σας επιτρέψουν να επιτύχετε μια θετική φήμη και θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε σχέσεις με πιθανούς πελάτες.

Επιπλέον, θα εξασφαλίσουν μια σταθερή ροή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Το να γίνεις πράκτορας δεν είναι εύκολο. θέλει αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Ωστόσο, αν κάνετε τα σωστά βήματα, μπορεί να είναι μια από τις πιο ανταποδοτικές καριέρες. Μην ξεχνάτε ότι ο πελάτης έρχεται πάντα πρώτος. Η επιχείρησή σας θα πετύχει αν ακολουθήσετε αυτό το σύνθημα θρησκευτικά.