Σχεδιάζοντας μια σελίδα προορισμού; 5 στοιχεία που δεν πρέπει ποτέ να χάσετε

Οι επιχειρήσεις σήμερα βασίζονται στο διαδίκτυο για να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους και τις διαφορετικές προοπτικές τους. Με τον ίδιο τρόπο, οι πελάτες μπορούν να βρουν εύκολα την επιχείρησή σας και να γνωρίζουν τα πάντα για την επωνυμία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω του ιστότοπού σας. Για να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά, είναι καλύτερο να έχετε μια καλά σχεδιασμένη σελίδα προορισμού.

Η σελίδα προορισμού σας πρέπει να είναι άμεση στο σημείο, σαφής και πλήρης για να εκφράζει τι κάνει η εταιρεία σας και πώς σκοπεύετε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών σας. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, η ύπαρξη μιας αποτελεσματικής αρχικής σελίδας θα οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις, θα αυξήσει τους δυνητικούς πελάτες και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές ηλεκτρονικού εμπορίου που θα πρέπει να εφαρμόσετε για να προσελκύσετε το νέο σας κοινό και να το αποτρέψετε από το να στραφούν στο επόμενο site. Αλλά πρώτα, ας δούμε τα διάφορα στοιχεία που δεν πρέπει ποτέ να χάσετε όταν σχεδιάζετε μια σελίδα προορισμού:

Σχεδιάζοντας μια σελίδα προορισμού;  5 στοιχεία που δεν πρέπει ποτέ να χάσετε

  1. Μέσα υψηλής ποιότητας

Μια αποτελεσματική σελίδα προορισμού θα πρέπει να αποτελείται από όλα τα στοιχεία πολυμέσων που αποτελούνται από συνδυασμό κειμένων, εικόνων ή βίντεο. Η προσκόλληση σε έναν μόνο τύπο μέσων μπορεί να μην έχει καλά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ενσωματώσετε όλα τα μέσα στην αρχική σας σελίδα.

Τοποθετήστε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο στη σελίδα προορισμού σας που απεικονίζουν το προϊόν που προσφέρετε ή σχετίζονται με την ιδέα που προωθείτε. Θα κάνει τη σελίδα προορισμού σας ελκυστική οπτικά, ειδικά γνωρίζοντας ότι τα γραφικά είναι ζωτικής σημασίας για τη σημερινή σκηνή μάρκετινγκ.

Όταν σχεδιάζετε τη σελίδα προορισμού σας, επιλέξτε εικόνες που είναι κατάλληλες για τα δημογραφικά στοιχεία του στόχου σας, ειδικά εκείνες που αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντά τους. Ανεβάστε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που μπορούν να προσελκύσουν νέους αναγνώστες και επισκέπτες. Αυτό θα μπορούσε να κάνει μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση. Χρησιμοποιώντας οπτική αναζήτηση και SEO, μπορείτε εύκολα να βρείτε τις κατάλληλες εικόνες για την αρχική σας σελίδα.

Εκτός από φωτογραφίες και βίντεο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε εικόνες, γραφικά και άλλο περιεχόμενο πολυμέσων που μπορούν να αυξήσουν την ελκυστικότητα της σελίδας προορισμού σας. Εάν η τρέχουσα αρχική σας σελίδα δεν έχει βίντεο και εικόνες, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα, καθώς αυτή είναι μια συνεχής τάση για πολλούς ιστότοπους σήμερα.

Η προσθήκη πολυμέσων αποδεικνύεται αποτελεσματική στην αύξηση της κυκλοφορίας. Είναι επίσης γνωστό ότι μετατρέπουν τις πωλήσεις. Οι επιδείξεις προϊόντων, μαρτυριών και βίντεο με συναισθηματικές ενδείξεις μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή αξίας στον θεατή, προσελκύοντας κατά συνέπεια μια ευρύτερη αγορά-στόχο.

  1. Πρόταση αξίας

Ενώ έχετε μια ετικέτα ή σλόγκαν για τις καμπάνιες μάρκετινγκ, η σελίδα προορισμού του ιστότοπού σας θα πρέπει να περιέχει ένα πρόταση αξίας. Αυτή η δήλωση στοχεύει να ενημερώσει γιατί οι αγοραστές πρέπει να επιλέξουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Σημειώστε ότι δεν είναι το ίδιο με το να εξηγείτε τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Μια πρόταση αξίας εξηγεί τι προσφέρει η επιχείρησή σας και τι μπορούν να περιμένουν οι πελάτες από εσάς όσον αφορά την αξία.

Με μια μοναδική πρόταση πώλησης, μπορείτε να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό. Μελετήστε τους ανταγωνιστές σας και εντοπίστε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Θα επιτρέψει στην επωνυμία σας να τοποθετηθεί καλύτερα μεταξύ των ομοτίμων του κλάδου. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στον καθορισμό ξεκάθαρων προσδοκιών των πελατών και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν γιατί πρέπει να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

  1. Χαρακτηριστικά και Οφέλη

Το επόμενο στοιχείο είναι τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη. Μια καλή σελίδα προορισμού πρέπει να περιέχει αντίγραφο υποστήριξης πέρα ​​από τον τίτλο για να είναι πειστική για το κοινό-στόχο σας. Καθώς περιγράφετε χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, φροντίστε να συμπεριλάβετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Μερικοί από τους πελάτες σας ενδιαφέρονται για λεπτομέρειες, επομένως αποφύγετε να είστε ασαφείς.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα σε μια σελίδα προορισμού

Τα χαρακτηριστικά περιγράφουν τις συγκεκριμένες ιδιότητες του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, ενώ τα οφέλη περιγράφουν τον θετικό αντίκτυπό του. Όταν σχεδιάζετε μια σελίδα προορισμού, συμπεριλάβετε και τις δύο αυτές λεπτομέρειες και περιγραφές. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε επιδείξεις προϊόντων και άλλα βίντεο που παρουσιάζουν τα καλύτερα σημεία των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας.

  1. Αποδείξεις ή Μαρτυρίες

Κάθε πελάτης που είναι νέος στην επωνυμία σας έχει αμφιβολίες και ερωτήσεις, ειδικά όταν η επιχείρησή σας μόλις ξεκινά. Με τόσους πολλούς ιστότοπους και εταιρείες απάτης σήμερα, οι καταναλωτές είναι πιο προσεκτικοί από ποτέ και θέλουν να ελέγξουν για αποδείξεις.

Η απόδειξη κοινωνικής δικτύωσης στη σελίδα προορισμού σας μπορεί να δείξει σε νέα είδη κοινού ότι άλλοι έχουν ήδη αγοράσει αυτό που προσφέρετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε πραγματικές κριτικές πελατών και μαρτυρίες στο κάτω μέρος της σελίδας προορισμού σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σελίδα με υπερσύνδεσμο για την αλληλεπίδραση και την εικονική αλληλεπίδραση των πελατών με ένα προσωπικό και να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ιδέες τους σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Όταν οι επισκέπτες βλέπουν ότι άλλοι έχουν ήδη υποστηρίξει την επωνυμία σας, είναι πιο πιθανό να γίνουν και πελάτες.

Εκτός από τις μαρτυρίες πελατών, μπορείτε να επισημάνετε τα βραβεία που έχετε κερδίσει στον κλάδο ή όταν συμμετέχετε ως μέλος διαφορετικών αξιόπιστων οργανισμών ή ομάδων.

  1. Πρόσκληση σε δράση

Μια παρότρυνση για δράση (CTA) είναι αποτελεσματική όχι μόνο στη σελίδα αγορών ενός ιστότοπου αλλά και στη σελίδα προορισμού σας. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα CTA σχεδόν σε όλες τις σελίδες του ιστότοπού σας. Σημειώστε ότι τα κουμπιά CTA σας μετατρέπουν τελικά τους επισκέπτες σας σε πελάτες, επομένως αποτελούν το πιο κρίσιμο μέρος της σελίδας προορισμού σας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κλικ σε αυτά τα κουμπιά για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και συνδρομές ή εάν επιθυμούν να ανακατευθυνθούν στη σελίδα αγορών σας.

Όταν δημιουργείτε ένα CTA, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό. Δεν θα πρέπει να επικαλύπτει άλλα βασικά στοιχεία της σελίδας προορισμού σας, αλλά θα πρέπει να είναι εμφανές.

Ένας άλλος παράγοντας για το κουμπί CTA είναι οι λέξεις ή οι φράσεις που χρησιμοποιείτε. Μερικά από τα κοινά είναι “αγοράστε τώρα”, “εγγραφείτε”, “λάβετε ειδοποίηση” ή “υποβολή”. Ανεξάρτητα από τις φράσεις παρότρυνσης για δράση που χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ελκυστικές για να πείσετε τους υποψήφιους καταναλωτές σας να μάθουν περισσότερα για την επωνυμία σας.

Επιλέξτε ένα χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με το φόντο της σελίδας προορισμού σας για να επιστήσει την προσοχή στο κουμπί CTA. Κάντε το ελκυστικό και ελκυστικό, αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να ταιριάζει με το συνολικό χρωματικό συνδυασμό του ιστότοπού σας. Οι πιθανότητες μετατροπής μπορούν να αυξηθούν δραματικά κάνοντας αυτά τα κουμπιά να ξεχωρίζουν.

συμπέρασμα

Κάθε επιχείρηση εκεί έξω εξατομικεύει τη σελίδα προορισμού της σε μια προσπάθεια να κάνει το μάρκετινγκ πιο αποτελεσματικό στην επίτευξη των στόχων της. Ας ελπίσουμε ότι έχετε αποκτήσει μερικές χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες παραπάνω μαθαίνοντας τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να βρείτε στη σελίδα προορισμού σας. Όταν η σελίδα προορισμού σας βρίσκεται στο σημείο, μπορείτε να βελτιώσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, να αυξήσετε τους δυνητικούς πελάτες και να δημιουργήσετε περισσότερες πωλήσεις.