Τα υπέρ και τα κατά της τεχνολογίας στην εποχή μας

Η τεχνολογία αναφέρεται στο σύνολο όλων των γνώσεων και των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας, που μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, να κατασκευάζουμε εργαλεία και μηχανές και χρήση υλικών.

Τεχνολογία είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας και σίγουρα κάνει τη ζωή καλύτερη. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στη σημερινή κοινωνία. Τα αυξημένα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, οι εθισμοί και οι μειωμένες ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις είναι μερικά από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά του.

Κλοπή ασφάλειας και ταυτότητας: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας στην εποχή μας

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας στην εποχή μας.

Πλεονεκτήματα της Τεχνολογίας

Η έλευση της τεχνολογίας έχει κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη με πολλούς τρόπους. Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας.

  • Πιο εύκολη, ταχύτερη και καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
  • Ευρύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω διαδικτύου.
  • Οικονομικές μέθοδοι παραγωγής.
  • Δυνατότητα εικονικής μάθησης και απασχόλησης.
  • Ευκολότερες και πιο ασφαλείς οικονομικές συναλλαγές.
  • Συντομότερος χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Μειονεκτήματα της τεχνολογίας

Παρά τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία κάνει τη ζωή καλύτερη, έχει ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

1. Επιβλαβής Έκθεση Ανηλίκων

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, όλο και νεότερο κοινό έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε στο σπίτι είτε εκτός σπιτιού. Αυτή η πρόσβαση είναι μερικές φορές χωρίς επίβλεψη και μπορεί να οδηγήσει σε έκθεση ανηλίκων σε ανθυγιεινό περιεχόμενο. Για να αποφευχθεί αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διακομιστές μεσολάβησης για τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε ορισμένους ιστότοπους.

Εάν παρέχετε προϊόντα και περιεχόμενο με περιορισμό ηλικίας, θα πρέπει να αναζητήσετε διαδικασίες επικύρωσης για να διασφαλίσετε ότι όλοι οι χρήστες σας βρίσκονται εντός των σωστών ορίων ηλικίας. Οι τεχνολογίες και το λογισμικό επικύρωσης ταυτότητας μπορούν να βοηθήσουν στην επαλήθευση της ηλικίας και της ταυτότητας των πιθανών χρηστών του προϊόντος ή του περιεχομένου σας. Αυτό βοηθά στην προστασία των ανηλίκων. Επίσης, επαληθεύοντας την ηλικία των πελατών σας, αποδεικνύετε ότι η επιχείρησή σας μπορεί να είναι αξιόπιστη.

2. Παραβιάσεις δεδομένων

Πριν από την τεχνολογική πρόοδο, οι επιχειρήσεις αποθήκευαν πληροφορίες μόνο γράφοντάς τις σε χαρτί. Ήταν σχετικά πιο εύκολο να διατηρηθούν ασφαλείς οι εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας. Αλλά με την έλευση της τεχνολογίας, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας γίνεται και αποθηκεύεται στο διαδίκτυο.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μπορεί να έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες. Το μόνο που χρειάζονται είναι στοιχεία σύνδεσης και κωδικοί πρόσβασης.

Για να μην συμβεί αυτό, οι εταιρείες μπορούν να έχουν κρυπτογραφημένα ευαίσθητα αρχεία. Μπορούν επίσης να κάνουν χρήση των υπηρεσιών εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Αυτό παρέχει μια ασφαλή και ιδιωτική σήραγγα για τα δεδομένα σας. Διασφαλίζει επίσης ότι η διεύθυνση IP του υπολογιστή σας παραμένει κρυφή. Αυτό καθιστά δύσκολο για οποιονδήποτε να σας κατασκοπεύσει ώστε να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

3. Κλοπή Ταυτότητας

Η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας έχει διευκολύνει τους απατεώνες να κλέβουν την ταυτότητα των ανθρώπων. Σύμφωνα με αναφορές, περιστατικά απάτης ταυτότητας αυξήθηκε στο 45% το 2020.

Η κλοπή ταυτότητας περιλαμβάνει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών όπως κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία πιστωτικών καρτών και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για συναλλαγές και εφαρμογές, εισάγουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αυτό μπορεί να είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μας.

Με αυτές τις πληροφορίες, οι κλέφτες επιδίδονται σε δόλιες δραστηριότητες στο όνομα του θύματος. Συλλέγουν δάνεια, κάνουν ηλεκτρονικές αγορές, ακόμη και έχουν πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία.

Για να προστατευθείτε από κλοπή ταυτότητας, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας είναι ασφαλής όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο. Αποφύγετε το δημόσιο WiFi που δεν έχει προστασία με κωδικό πρόσβασης. Εάν θέλετε να δώσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας της ταυτότητάς σας, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ειδικό υπηρεσίες επικύρωσης ταυτότητας. Αυτές οι αποκλειστικές υπηρεσίες σάς βοηθούν να διατηρείτε τις συσκευές σας προστατευμένες χρησιμοποιώντας διακομιστές πύλης όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο.

4. Έλλειψη ιδιωτικότητας

Με τις βελτιώσεις στην τεχνολογία, η ιδιωτική μας ζωή είναι προσβάσιμη σε οποιονδήποτε. Τώρα είναι πιο εύκολο να μάθετε προσωπικές πληροφορίες για κάποιον. Άγνωστοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας και να πουν ποιες πληροφορίες αναζητάτε στο διαδίκτυο ή ποια αντικείμενα αγοράζετε.

Οι επιχειρηματικές συναλλαγές μπορούν να παρακολουθούνται, ακόμα και τα εμπιστευτικά μηνύματα από τον γιατρό σας. Για να μην συμβεί αυτό, χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή πύλης για να προστατέψτε την IP σας διεύθυνση. Αυτό καθιστά δύσκολο για οποιονδήποτε να πει από πού προέρχονται τα ερωτήματα στο Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε πληροφορίες ανώνυμα.

5. Ανειλικρινείς επιχειρηματικές συναλλαγές

Πριν από την έλευση της τεχνολογίας, οι επιχειρηματικές συναλλαγές γίνονταν ως επί το πλείστον πρόσωπο με πρόσωπο. Είτε λάβατε πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες αμέσως ή ξέρατε πού και πώς να το αποκτήσετε. Η τεχνολογία έχει πλέον καταστήσει δυνατή τη συναλλαγή συναλλαγών με άτομα που δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να εγκλωβιστείτε σε δόλιες συναλλαγές.

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο είναι η αδυναμία πληρωμής για τα αγαθά που παραδόθηκαν και η αδυναμία παράδοσης των αγαθών μετά την πραγματοποίηση πληρωμών. Προς την προστατευτείτε από τέτοιες απάτες, επιβεβαιώνετε πάντα την ταυτότητα και τη γνησιότητα των ατόμων και των επωνυμιών με τις οποίες συναλλάσσεστε. Βεβαιωθείτε ότι έχουν επαληθεύσιμη φυσική ή διαδικτυακή παρουσία.

6. Απάτη με πιστωτικές κάρτες

Με την αύξηση της τεχνολογίας, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές απαιτούν μόνο την εισαγωγή στοιχείων πιστωτικής κάρτας για να πραγματοποιήσετε μια αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα χωρίς να την κατέχετε φυσικά. Αυτό έχει αυξήσει την εμφάνιση απάτης με πιστωτικές κάρτες.

Οι απατεώνες μπορούν να εισβάλουν στο σύστημά σας και να αποκτήσουν στοιχεία πιστωτικής κάρτας, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Συσκευές που ονομάζονται skimmers χρησιμοποιούνται επίσης για την παράνομη απόκτηση στοιχείων πιστωτικής κάρτας. Το μηχάνημα συλλαμβάνει πληροφορίες από τη μαγνητική ταινία της κάρτας σας. Στη συνέχεια, οι απατεώνες κωδικοποιούν αυτές τις πληροφορίες σε μια παραποιημένη κάρτα.

Οι απατεώνες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για νέα πιστωτική κάρτα χρησιμοποιώντας το όνομα του θύματός τους και τα προσωπικά στοιχεία ταυτότητας. Για να αποτρέψετε την απάτη με πιστωτικές κάρτες, βεβαιωθείτε ότι όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές πραγματοποιούνται με ασφαλείς συνδέσεις. Όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα σας σε φυσική τοποθεσία, βεβαιωθείτε ότι ο πωλητής μπορεί να είναι αξιόπιστος.

συμπέρασμα

Η τεχνολογία έχει γίνει μέρος των καθημερινών μας διαδικασιών. Αρχίζει μάλιστα να αντικαθιστά πολλές ανθρώπινες λειτουργίες. Αυτό οδήγησε στη μάθηση και τη διδασκαλία να γίνουν πιο αποτελεσματικές, οι επιχειρηματικές συναλλαγές πιο γρήγορες και η υγεία καλύτερη.

Ενώ ασπαζόμαστε συνεχώς τις ευλογίες της τεχνολογίας, πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή. Πρέπει να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που είναι ευάλωτοι στις επιβλαβείς επιπτώσεις του. Πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι στη χρήση των εργαλείων και των υλικών που παρέχει η τεχνολογία. Ώστε τελικά το καλό να υπερισχύει του κακού.