Τι είναι το μάρκετινγκ μέσων επί πληρωμή και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Οι εταιρείες χρειάζονται α καλή διαδικτυακή παρουσία καθώς περισσότεροι καταναλωτές ψωνίζουν αυτές τις μέρες εικονικά. Ανεξάρτητα από το πόσο σπουδαία είναι τα αγαθά ή οι υπηρεσίες μιας εταιρείας, πρέπει να προωθούν διαδικτυακά. Το μάρκετινγκ μέσω Διαδικτύου μπορεί να βοηθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας σας να επιτύχουν στο διαδίκτυο.

Marketing επί πληρωμή

Το διαφημιζόμενο επί πληρωμή μάρκετινγκ μέσων περιλαμβάνει χρηματοδότηση τοποθέτησης διαφημίσεων. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και να προωθήσετε την εταιρεία σας. Για να κατανοήσετε τις αποχρώσεις, σας συνιστούμε να μελετήσετε πρώτα “μάρκετινγκ απόδοσης.’ Στη συνέχεια, μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους μεθόδων μάρκετινγκ επί πληρωμή και πώς να τις χρησιμοποιήσετε.

Στο μάρκετινγκ απόδοσης, η εταιρεία πληρώνει μόνο εάν επιτευχθεί ο στόχος που υποσχέθηκε. Έμποροι και συνεργάτες μάρκετινγκ διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις.

Οι υπηρεσίες μάρκετινγκ απόδοσης μπορεί να περιλαμβάνουν κλικ, δημιουργία δυνητικών πελατών και αγορές (εκδότες). Είναι μια από τις μορφές πληρωμένων υπηρεσιών μάρκετινγκ μέσων. Τώρα που κατάλαβες’τι είναι το μάρκετινγκ απόδοσης», μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό σχέδιο μάρκετινγκ μέσων επί πληρωμή για την εταιρεία σας. Οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν την επιτυχία της καμπάνιας χρησιμοποιώντας πλατφόρμες ή εργαλεία μάρκετινγκ απόδοσης. Αυτό το άρθρο περιγράφει γιατί και πώς το μάρκετινγκ επί πληρωμή μέσω μέσων που χορηγείται μπορεί να βελτιώσει την εταιρεία σας.

Τι είναι το μάρκετινγκ επί πληρωμή;

Το μάρκετινγκ επί πληρωμή βοηθά τους διαφημιστές να προσεγγίσουν κοινό στο διαδίκτυο. Μπορεί να στοχεύει πελάτες με βάση τα δημογραφικά στοιχεία, τη διαδικτυακή συμπεριφορά και τις αλληλεπιδράσεις με την επωνυμία.

Η ΔΕΗ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι διαφημίσεις επιρροής, τα banner και οι διαφημίσεις επαναστόχευσης είναι μέθοδοι ψηφιακού μάρκετινγκ επί πληρωμή. Αυτές οι στρατηγικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνες τους ή σε συνδυασμό με σχεδόν οποιοδήποτε προϋπολογισμό.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την επίτευξη αποτελεσματικών αποτελεσμάτων μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις μπορούν να μεταδίδουν τις διαφημίσεις και το επώνυμο περιεχόμενο τους σε ιστότοπους εκδοτών με τη σύναψη συμφωνιών.

Στο μάρκετινγκ επιρροής, οι ίδιοι οι influencers παίζουν τον ρόλο του εκδότη, διαδίδοντας τη λέξη για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω των δικών τους διαδικτυακών μέσων (ιστολόγια, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.). Μετά την εκτέλεση της ενέργειας, οι εκδότες που φιλοξένησαν διαφημίσεις ή υποστήριξαν την εταιρεία πληρώνονται.

Οι εταιρείες που εξετάζουν το μάρκετινγκ απόδοσης θα πρέπει να κατανοήσουν τα οφέλη. Μπορεί επίσης να αποφασίσουν να λάβουν βοήθεια από μια αξιόπιστη εταιρεία μάρκετινγκ απόδοσης. Πώς θα βοηθήσει;

 • Το μάρκετινγκ απόδοσης είναι πιο οικονομικό από την παραδοσιακή διαφήμιση. Αυτές οι εταιρείες πληρώνουν μόνο όταν εκτελείται μια δεδομένη ενέργεια, όχι ένα προκαθορισμένο ποσό.
 • Οι διαφημιστές και οι έμποροι αποσπούν μετρητά σε διαφημίσεις απόδοσης μόνο εάν και όταν πραγματοποιηθεί μια πώληση. Κάθε προσφορά ζητά από τον πελάτη να κάνει κλικ σε μια διαφήμιση, να αγοράσει κάτι ή να εισάγει το email του για μια επαναλαμβανόμενη συνδρομή. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε κλικ αντί να ξοδεύετε στα τυφλά χρήματα σε διαφημίσεις.
 • Θα έχετε πρόσβαση σε μια πραγματική ορδή εκδοτών ιστότοπων που θέλουν να διαδώσουν τη λέξη για την επιχείρησή σας και τα προϊόντα της. Δεν μπορείτε να ανταγωνιστείτε τις στενές αγορές στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση πολλές από αυτές τις εκδόσεις. Οι πωλήσεις σας μπορεί να βελτιωθούν εάν προσαρμόσετε τα μηνύματά σας σε συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία και εξειδικευμένες θέσεις του κλάδου.
 • Με το ψηφιακό μάρκετινγκ απόδοσης, οι ιδιοκτήτες εταιρειών μπορούν να εκτιμήσουν την απόδοση της επένδυσής τους.
 • Σε σύγκριση με άλλες μορφές διαφήμισης, το ποντάρισμα είναι χαμηλότερο με το μάρκετινγκ απόδοσης. Πρώτον, πρέπει να πληρώσετε μόνο για ολοκληρωμένες εργασίες αφού λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο με αυτό το είδος διαφήμισης απόδοσης.
 • Όταν το προσθέτετε στα τρέχοντα κανάλια πωλήσεών σας, δεν θα χρειάζεται να βασίζεστε μόνο σε αυτά για να αποφέρετε χρήματα. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, αυτή η προσέγγιση μάρκετινγκ απόδοσης θα είναι χρήσιμη. Ιδιαίτερα εάν οι πωλήσεις αλλού αρχίσουν να υστερούν.

Τα θετικά αποτελέσματα του μάρκετινγκ μέσων επί πληρωμή το 2023

 1. Η διαφήμιση είναι φθηνή και εύκολα μετρήσιμη

Μπορεί να φτάσετε σε ένα πολύ συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο με διαφημιστικές καμπάνιες που χορηγούνται. Το πόσα ξοδεύετε για διαφημίσεις εξαρτάται από το τι θέλετε να πετύχετε ή με το είδος της διαφήμισης που επιλέγετε να προβάλετε.

Εάν η δημιουργία κλικ και δυνητικών πελατών από έναν ιστότοπο ήταν σημαντικός στόχος, θα χρησιμοποιούταν ένα μοντέλο κόστους ανά κλικ (CPC). Εάν ο στόχος είναι η αναγνώριση της επωνυμίας, CPM μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα δωρεάν ή χαμηλού κόστους εργαλεία μπορεί να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε γραφικά διαφημίσεων μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι Αποκριτικές διαφημίσεις Google αλλάζουν το μέγεθος, το στυλ και τη διάταξη για να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε περιοχή διαφημίσεων του Δικτύου εμφάνισης Google. Στη συνέχεια, η Google χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να σας δείξει μόνο την πιο αποτελεσματική διαφήμιση. Το ψηφιακό μάρκετινγκ απόδοσης είναι ένα από αυτά.

 1. Βελτιστοποίηση Στόχευσης

Το επί πληρωμή κοινωνικό μάρκετινγκ σάς επιτρέπει να στοχεύσετε με βάση τη συμπεριφορά, τα δημογραφικά στοιχεία και τα ενδιαφέροντα. Οι διαφημίσεις σας δεν θα εμφανίζονται σε μεγάλο κοινό που μπορεί να ενδιαφέρεται ή να μην ενδιαφέρεται για το περιεχόμενό σας.

Αντίθετα, θα εμφανίζονται σε όσους αρέσουν περισσότερο στους υποψήφιους αγοραστές σας. Οι διαφημίσεις μπορούν επίσης να στοχεύσουν εκ νέου με βάση αυτά τα δεδομένα.

 1. Βελτιωμένα ποσοστά συμμετοχής

Οι υπηρεσίες επί πληρωμή διαφημίσεων τείνουν να είναι πιο επιτυχημένες λόγω της ικανότητας να προσεγγίζουν ένα ιδιαίτερα στοχευμένο κοινό.

 1. Δοκιμάστε τα πράγματα και δείτε τι πιστεύει ο δημογραφικός στόχος σας

Μπορούν να δημιουργηθούν και να δοκιμαστούν πολλές εκδόσεις διαφημίσεων σε όλα τα κανάλια επί πληρωμή διαφήμισης. Η επαναληπτική βελτιστοποίηση με βάση τα στοιχεία των χρηστών λειτουργεί καλύτερα.

Τα δεδομένα μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα μηνύματα και να κατανοήσετε τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Οι διαφημίσεις επί πληρωμή επαναλαμβάνονται πιο γρήγορα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το SEO.

Επιπλέον, μπορείτε να εμβαθύνετε όσο θέλετε στις πληροφορίες που παρέχονται από τα χορηγούμενα δίκτυα διαφημίσεων. Θα έχετε πρόσβαση τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και σε αρχειοθετημένες πληροφορίες. Μην χάσετε την ευκαιρία να αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών και το ποσοστό μετατροπών μέσω της εις βάθος εξερεύνησης δεδομένων.

 1. Βάλτε τη λέξη σε πολλά καλά επιλεγμένα κανάλια

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες μέσω των οποίων μπορείτε να διαδώσετε τη δική σας επωνυμία και το μήνυμά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες μάρκετινγκ απόδοσης, διαφημίσεις με κείμενο ή banner του Δικτύου εμφάνισης Google.

Όλοι οι μεγάλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν πλέον υπηρεσίες επί πληρωμή διαφημίσεων. Περιλαμβάνουν:

 • Facebook
 • Ίνσταγκραμ
 • Snapchat
 • Κελάδημα
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Reddit
 • Τικ Τοκ

Μπορείτε να επιλέξετε από πολλά δίκτυα πληρωμένης διαφήμισης. Ωστόσο, αποφύγετε να μοιράσετε την προσοχή σας πολύ λεπτά σε πάρα πολλά κανάλια. Πραγματοποιώντας έρευνα κοινού, προσδιορίστε σε ποια ψηφιακά μέσα ξοδεύουν τον χρόνο τους τα δημογραφικά σας στοιχεία.

 1. Αξιοποίηση τεχνικών επαναστόχευσης και διατήρησης

Αφού παρακολουθήσουν, κάνουν κλικ ή αγοράσουν, οι επισκέπτες του ιστότοπου ενδέχεται να στοχευθούν εκ νέου. Η επαναστοχευμένη διαφήμιση στοχεύει μόνο πελάτες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ένας ειδικός μάρκετινγκ απόδοσης μπορεί επίσης να σας δείξει πώς να το χρησιμοποιήσετε στη διαφήμιση απόδοσης.

Πώς να γίνετε στρατηγικός μάρκετινγκ ανάπτυξης;

Χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού μάρκετινγκ μέσων επί πληρωμή το 2023

 1. Οι παράμετροι πρέπει να επανεξεταστούν και να αναπροσαρμοστούν

Φυσικά, συνιστάται να αξιολογείτε συχνά την πρόοδο προς τους στόχους. Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα ​​από την ανάλυση μικροεπιπέδου και να πάρουμε μια στρατηγική εικόνα για να αναλύσουμε αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας.

Η σωστή διαδικασία

 • Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να γίνεται κάθε τρεις μήνες. Ωστόσο, θα πρέπει να παρέχετε εβδομαδιαία αναφέρει η ΔΕΗ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει επίσης να το πετύχεις. Κάθε τρίμηνο, εξετάζετε την απόδοσή σας για να δείτε τι μπορείτε να τροποποιήσετε, να αξιοποιήσετε ή να καταργήσετε.
 • Οπτικοποιήστε τα δεδομένα σας. Το Google Data Studio μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την απόδοσή σας πιο αποτελεσματικά. Google Data Studio έχει προκατασκευασμένα πρότυπα, καθώς και επιπλέον δωρεάν εργαλεία Google Ads.
 • Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τυπικά μέτρα. Εάν θέλετε να παραμείνετε ανταγωνιστικοί, πρέπει επίσης να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας με τους μέσους όρους του κλάδου.
 1. Λάβετε υπόψη μόνο πληροφορίες από πρώτο χέρι

Η πρόσβαση των εμπόρων σε δεδομένα τρίτων με τη μορφή cookies καταργείται σταδιακά. Σε έναν κόσμο χωρίς cookie, οι πληρωμένες διαφημιστικές προσπάθειες πρέπει να δίνουν έμφαση στα δεδομένα πρώτου μέρους.

Η σωστή διαδικασία

Εάν θέλετε να λάβετε επιπλέον δεδομένα πρώτου μέρους από τα δημογραφικά στοιχεία-στόχους σας, λάβετε υπόψη τα εξής:

 • Φτιάξτε κάτι που θα προσελκύσει πιθανούς πελάτες. Για να κάνετε τα σχετικά άτομα να συμπληρώσουν μια φόρμα στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να παρέχετε δωρεάν πόρους όπως συμβουλές, εργαλεία και συμβουλές.
 • Προωθήστε τις φόρμες δυνητικού πελάτη με υπηρεσίες πληρωμένων διαφημίσεων. Δοκιμάστε τις δυνητικές διαφημίσεις στο Facebook ή τις επεκτάσεις φόρμας δυνητικού πελάτη της Google. Τα ερωτήματά σας ενδέχεται να είναι προσαρμοσμένα ώστε να διασφαλίζεται ότι λαμβάνετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.
 • Δημιουργήστε ένα σχέδιο για το υλικό που θα μοιραστείτε. Το να είσαι αξιόπιστος πόρος χτίζει εμπιστοσύνη και ενθαρρύνει τους μολύβδινους μαγνήτες όπως οδηγούς, διαδικτυακά σεμινάρια και λίστες ελέγχου.
 1. Μόχλευση Συστημάτων Παρακολούθησης Αιχμής

Πρέπει να παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες καινοτομίες παρακολούθησης για να λαμβάνετε ακριβείς μετρήσεις σχετικά με τις διαφημιστικές σας πρωτοβουλίες επί πληρωμή.

 1. Περισσότερα πειράματα επί πληρωμή

Τα απρόβλεπτα γεγονότα προκάλεσαν καθυστέρηση ή υπεραπόδοση συγκεκριμένων πλατφορμών 2020 και 2021. Οι επιτυχημένοι έμποροι εξετάζουν πολλά κανάλια για να προετοιμαστούν για τέτοιες δυνατότητες ή προκλήσεις.

Η σωστή διαδικασία

 • Μην σταματήσετε να δοκιμάζετε διαφορετικούς τύπους πληρωμένης διαφήμισης μέσων. Δεν πρέπει να ξοδεύετε πολλά, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργούν για την εταιρεία σας, της οποίας οι προσφορές είναι λογικές και τις ανάγκες σας.
 • Χρησιμοποιήστε τόσο επί πληρωμή όσο και βιολογικές μεθόδους.
 • Μην τους στέλνετε spam με την ίδια συμφωνία σε κάθε πλατφόρμα. Μία από τις πολλές αποτυχίες μας στην πολυκαναλική διαφήμιση. Μάθετε ποιες προωθήσεις αποδίδουν καλύτερα σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να ενημερώσετε την προσέγγισή σας.

συμπέρασμα

Η διαφήμιση μπορεί να ενισχύσει τη γενιά δυνητικών πελατών μιας εταιρείας. Η διαφημιζόμενη διαφήμιση μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη με το σωστό σχέδιο, εκτέλεση και διαχείριση. Βοηθά το B2B και τις επιχειρήσεις που απευθύνονται στους καταναλωτές να δημιουργήσουν δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας οικονομικά.