Τι είναι το mail marketing; Ένα e-mail μπορεί να αλλάξει πολύ τη ροή!

Το γραμματοκιβώτιό σας δεν θα γεμίσει μόνο με επαγγελματική αλληλογραφία ή αλληλογραφία που αποστέλλεται σε/από φίλους. Εάν έχετε εισαγάγει τη διεύθυνση email σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε ή στις επωνυμίες που χρησιμοποιείτε συχνά και έχετε προηγουμένως συμφωνήσει να λαμβάνετε μάρκετινγκ.

Το email marketing είναι μια μέθοδος μάρκετινγκ μέσω email, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στο μάρκετινγκ. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και να σχεδιάσετε μια στρατηγική που μεγιστοποιεί τα οφέλη προκειμένου να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση τη βάση δεδομένων ενός πελάτη για να καλλιεργήσετε δυνητικούς πελάτες και να τους καταστήσετε κερδοφόρους.

Email marketing που μπορεί να επωφεληθεί από την αποστολή email

Όταν ρωτήθηκε για τις μεθόδους μάρκετινγκ με χρήση e-mail, «Δεν είναι αυτό το μάρκετινγκ που παρέχει πληροφορίες μέσω e-mail; Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκεφτούν τα περιοδικά e-mail που λένε: «Μπορεί να ειπωθεί ότι το μισό είναι σωστό και το μισό λάθος. Επειδή το email marketing δεν περιορίζεται στο μάρκετινγκ περιοδικών που περνάει από το μυαλό σας.

Ένα περιοδικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα είδος μεθόδου μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έχει το χαρακτηριστικό “ίδιο περιεχόμενο, παράδοση παρτίδας”. Με άλλα λόγια, μετά τον καθορισμό της τυπικής ημέρας και ζώνης ώρας, το ίδιο email αποστέλλεται ταυτόχρονα σε όλους όσοι έχουν συμφωνήσει να λάβετε το email περιοδικό. Από την άλλη πλευρά, το μάρκετινγκ μέσω email έχει μια πιο ολοκληρωμένη έννοια. Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι «ένας τρόπος για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα μέσω της μετάδοσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Μεταξύ αυτών, τα τελευταία χρόνια προτιμάται το email marketing, το οποίο παραδίδει email βελτιστοποιημένα για ιδιώτες έγκαιρα.

Πλεονεκτήματα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Όταν λέτε αποστολή ενός email βελτιστοποιημένου για μεμονωμένους δυνητικούς πελάτες, μπορεί να σκεφτείτε, “Θα ήταν πολύ πρόβλημα”. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, εάν χρησιμοποιείτε αυτοματοποίηση μάρκετινγκ (αυτοματοποίηση μάρκετινγκ), γίνεται ευκολότερο να αναλύσετε τον πληθυσμό των δυνητικών πελατών και να τους τμηματοποιήσετε.

Οι άνθρωποι δημιουργούν τη σωστή φράση για κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά εάν δημιουργήσετε το περιεχόμενο μόνο μία φορά, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί αυτόματα στον βέλτιστο χρόνο.

Πολλά πλεονεκτήματα προκύπτουν με αυτή τη μέθοδο

1. Υψηλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας

Δεν υπάρχει διαφωνία ότι το email marketing είναι μια οικονομικά αποδοτική μέθοδος μάρκετινγκ. Αν και υπάρχει κόστος για την αποστολή αυτών των email, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι σχετικά εύκολο να εφαρμοστεί σε σύγκριση με άλλες επιχειρηματικές υπηρεσίες λόγω της χαμηλής μηνιαίας συνδρομής.

Επιπλέον, το email marketing στοχεύει υπάρχοντες πελάτες ή υποψήφιους πελάτες αντί να στοχεύει απροσδιόριστο αριθμό ατόμων. Είναι εύκολο να οδηγήσετε σε μια έγκυρη μετατροπή, επειδή πρόκειται για πληροφορίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συλλέγονται με τη συγκατάθεση πελατών ή δυνητικών πελατών που είναι θετικοί για το προϊόν σας.

2. Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τα μηνύματα ανάλογα με τους πελάτες

Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τα βήματα στο email marketing. Αρχικά, αναλύουμε ολόκληρο τον υποψήφιο πελάτη και, στη συνέχεια, αναλύουμε τον υποψήφιο πελάτη σε μονάδες συμπεριφοράς και χαρακτηριστικών. Η βασική διαδικασία του email marketing είναι η έγκαιρη αποστολή email με βελτιστοποιημένο περιεχόμενο με βάση αυτά τα αποτελέσματα. Μέσω αυτής της διαδικασίας πραγματοποιείται ένα προς ένα μάρκετινγκ.

Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ονομάζονται “στόχευση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου” και είναι αποτελεσματικά για την πρόκληση δυνητικών πελατών και ενεργειών όπως η αίτηση δωρεάν δειγμάτων, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και η αγορά προϊόντων. Επιπλέον, χρησιμοποιείται επίσης για την ανακάλυψη πιθανών πελατών καθορίζοντας προϋποθέσεις όπως “καμία επίσκεψη στον ιστότοπο” ή “δεν προβλήθηκε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εντός ορισμένης χρονικής περιόδου”.

3. Τι μπορεί να γίνει με τα εργαλεία email marketing;

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια απλή μέθοδος «παραγωγής αποτελεσμάτων μόνο με αποστολή e-mail», αλλά μπορούν να δημιουργηθούν διάφορες στρατηγικές με βάση την τμηματοποίηση των προορισμών. περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείουκαι χρόνο μετάδοσης. Η δημιουργία στοχευμένων email και η ανάλυση των αποτελεσμάτων παράδοσης απαιτεί ανθρώπινο κεφάλι, αλλά τα εργαλεία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ κάνουν τα υπόλοιπα. Λοιπόν, τι μπορεί να γίνει με αυτό το εργαλείο; Ας ρίξουμε μια ματιά στα κύρια χαρακτηριστικά του.

4. Σύνθεση email HTML

Τα email HTML διακοσμημένα με καθαρές εικόνες και λογότυπα όχι μόνο τραβούν τα βλέμματα των ανθρώπων, αλλά μπορούν επίσης να παράγουν υψηλότερα εφέ με βέλτιστη οργάνωση περιεχομένου σύμφωνα με τον συνεργάτη. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια ποικιλία εργαλείων που διευκολύνουν τη δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ είναι επίσης δυνατή η αυτόματη δημιουργία όμορφων σχεδίων χρησιμοποιώντας εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δημιουργία κάθε email απευθείας σύμφωνα με έναν τμηματοποιημένο στόχο είναι μια χρονοβόρα και εντατική εργασία. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια, και πάνω απ ‘όλα, μπορεί να δημιουργήσει υψηλότερο αποτέλεσμα.

5. Αποστολή αλληλογραφίας βήμα προς βήμα

Υπάρχει μια μέθοδος αποστολής πολλαπλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βήμα προς βήμα, σύμφωνα με το ιστορικό συμπεριφοράς του δυνητικού πελάτη που δημιουργείται. Ανάλογα με τις ενέργειες του επικεφαλής, αποστέλλεται ένα e-mail με το περιεχόμενο που είναι κατάλληλο για την τρέχουσα κατάσταση για να αποφευχθεί η διαρροή ή η παρενόχληση στους ανταγωνιστές και να αυξηθεί η προθυμία αγοράς ώστε να συναφθεί η σύμβαση.

Ένας τρόπος χρήσης των λειτουργιών του εργαλείου αυτοματισμού μάρκετινγκ είναι να παρακολουθείτε ποιες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στον κύριο πελάτη και να στείλετε αυτόματα ένα επόμενο email σύμφωνα με την ενέργεια.

Για παράδειγμα, στέλνοντας ένα ευχαριστήριο email αμέσως μετά τη λήψη της δοκιμαστικής έκδοσης της εφαρμογής και στέλνοντας ένα email που θα σας κατευθύνει σε μια σελίδα με χρήσιμες συμβουλές μετά από 3 ημέρες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετά την πώληση, όπως αίτημα για σύνταξη κριτικής περίπου μία εβδομάδα μετά την αγορά του προϊόντος ή αποστολή email που ενημερώνει για σχετικά προϊόντα τον επόμενο μήνα.

6. Μπορεί να ελέγξει τη δράση του δέκτη

Για να αξιολογήσετε πόσο αποτελεσματικό έχει λειτουργήσει το email marketing, πρέπει να ελέγξετε την αντίδραση των παραληπτών σας. Μεταξύ αυτών, η λειτουργία επαλήθευσης των τεσσάρων παραγόντων που εισάγονται παρακάτω είναι απαραίτητη για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του μάρκετινγκ μέσω email. Τα εργαλεία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ, καθώς και τα εργαλεία μάρκετινγκ μέσω email, δεν έχουν σχεδόν καμία εξαίρεση.

  • Ποσοστό προσέγγισης χρηστών Εάν το email που στείλατε είναι αποκλεισμένο ή ταξινομημένο ως ανεπιθύμητο, είναι δύσκολο να κάνει τη δουλειά του. Επομένως, η προσέγγιση είναι ένας σημαντικός δείκτης. Το ποσοστό προσέγγισης είναι ο αριθμός των email που αποστέλλονται και ο ρυθμός με τον οποίο φτάνουν στα εισερχόμενά σας χωρίς προβλήματα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο περισσότερο μπορείτε να κρίνετε ότι τα email στάλθηκαν χωρίς απώλεια.
  • Ρυθμός ανάγνωσης , αν δεν είναι επιλεγμένο, ακόμα κι αν δεν φτάσετε στα εισερχόμενα του email πολύ κακό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ποσοστό ανάγνωσης είναι πιο σημαντικό από το να φτάσει το ποσοστό. Εάν στείλετε ένα email HTML, μπορείτε να ελέγξετε αν το έχετε δει ή όχι. Εάν το ποσοστό ανάγνωσης είναι χαμηλό, πρέπει να σκεφτείτε τον τίτλο που σκέφτεστε «Θέλω να διαβάσω».
  • Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων είναι ένα μέτρο για το εάν κάνατε κλικ σε έναν σύνδεσμο που προστέθηκε όταν ελέγξατε το email σας. Καθώς μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπό μας με ένα μόνο κλικ, αυτός ο αριθμός είναι ένας σημαντικός δείκτης στη διαδικασία υπογραφής μιας σύμβασης.
  • Ποσοστό επιτυχίας συμβολαίου Το ποσοστό επιτυχίας συμβολαίου είναι το λεγόμενο CVR (Conversion Rate) και είναι ένα μέτρο που επιβεβαιώνει πόσο έχει επιτευχθεί ο σκοπός της αποστολής email. Είναι επίσης ένας σημαντικός δείκτης της απόδοσης του email marketing.

Σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη κατά τη διεξαγωγή email marketing

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να θυμάστε στο email marketing, αλλά υπάρχουν δύο σημεία από λειτουργική άποψη:

1. Σχεδιασμός σεναρίου με αρκετή φινέτσα

Για ποιο σκοπό θα δημιουργηθεί καθένας από τους διάφορους δυνητικούς πελάτες και τι θα κάνουν; Κάθε υποψήφιος πελάτης δεν μπορεί να κριθεί ομοιόμορφα επειδή δημιουργείται με κάθε ανάγκη και προσδοκία. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να σκεφτείτε γύρω από το προβάδισμα και να βελτιώσετε τα σενάρια για τα εξερχόμενα email.

Εάν ένας πελάτης δει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη και σκεφτεί, “Πιστεύω ότι αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες”, θα συνεχίσει να περιηγείται στο email. Επίσης, εάν καλλιεργήσετε έναν δυνητικό πελάτη που μπορεί να κρίνει το προϊόν σας ως “αυτό το προϊόν μπορεί να λύσει τις προκλήσεις μας”, αυτός ο δυνητικός πελάτης μπορεί να μεταβιβαστεί στο τμήμα πωλήσεων ως κύριος κύριος.

2. Μετρήστε την αποτελεσματικότητα και χρησιμοποιήστε την στο επόμενο βήμα

Το μάρκετινγκ μέσω email μπορεί να είναι πιο εξελιγμένο με την πάροδο του χρόνου. Είναι καλό να προσπαθείς να έχεις αποτελέσματα από την αρχή, αλλά δεν μπορείς να προχωρήσεις όσο είσαι νεκρός μόνο και μόνο επειδή έχεις αποτύχει.

Πώς να ορίσετε το περιεχόμενο του περιεχομένου; Πώς να πεις την ιστορία; Πόσος είναι ο αριθμός των χαρακτήρων;

Επαναλάβετε τόσες πολλές δοκιμές, μετρήστε τα αποτελέσματα και χρησιμοποιήστε τες την επόμενη φορά. Και αυτή η επανάληψη θα αθροιστεί και θα κάνει ακόμη περισσότερα.

3. Μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποτελεσματική χρήση εργαλείων

Το email μπορεί να είναι παλιό ως μέσο πρόσβασης, αλλά εξακολουθεί να είναι το κύριο επίκεντρο του μάρκετινγκ.

Δεδομένου ότι παραδίδεται απευθείας σε άτομα, ο χώρος για δραστηριότητα ποικίλλει ανάλογα με τη στρατηγική. Πραγματοποιήστε αποτελεσματικό μάρκετινγκ μέσω email χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες χρήσιμων εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων αυτοματισμού μάρκετινγκ.