Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον αυτοματισμό ροής εργασίας

Κάθε εργασία απαιτεί μια αποτελεσματική ροή εργασίας για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση. Ωστόσο, οι περισσότερες ροές εργασίας δημιουργούνται με χειροκίνητες λειτουργίες που είναι δαπανηρές, χρονοβόρες, επαναλαμβανόμενες και επιρρεπείς σε σφάλματα. Είναι σαν ένας πύργος της Jenga—μια λάθος κίνηση και ολόκληρη η ροή θα καταλήξει σε χάος.

Εάν τέτοιες εργασίες δεν αντιμετωπιστούν αμέσως, όλος ο χρόνος, η ενέργεια και οι πόροι σας θα χαθούν. Η εταιρεία σας δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο προβλεπόταν και οι πελάτες θα σας αφήσουν για άλλες πιο αποτελεσματικές. Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε; Εδώ μπαίνει ο αυτοματισμός ροής εργασιών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον αυτοματισμό ροής εργασίας

Ο αυτοματισμός ροής εργασιών απλοποιεί τις κουραστικές εργασίες και προσφέρει μια δύναμη που οδηγεί σε γρήγορες, οικονομικά αποδοτικές και ακριβείς λειτουργίες. Αν ενδιαφέρεστε, ρίξτε μια ματιά σε αυτό ποικίλο φάσμα αυτοματισμών .NET και καλέστε αμέσως έναν τοπικό πάροχο υπηρεσιών.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, είστε στο σωστό μέρος. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αυτοματοποίηση ροής εργασιών. Συνεχίστε την κύλιση για περισσότερες πληροφορίες.

Τι είναι η αυτοματοποίηση ροής εργασιών

Ο αυτοματισμός ροής εργασιών χρησιμοποιεί λύσεις λογισμικού για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών ολοκληρώνοντας εργασίες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ο κύριος στόχος του είναι να μειώσει και να εξαλείψει τις χειρωνακτικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές λειτουργίες θα είναι πιο αποτελεσματικές, συνεπείς και οικονομικά αποδοτικές.

Επιπλέον, η αυτοματοποίηση των ροών εργασίας βοηθά τους εργαζόμενους να εξοικονομήσουν άφθονο χρόνο, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικές εργασίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον επιπλέον χρόνο που εξοικονομείται από τη μη αυτόματη κλήση επαφών για να καλλιεργήσετε τους πελάτες που δημιουργείτε.

Ποια είναι μερικά παραδείγματα αυτοματισμού ροής εργασίας

Τώρα που καταλάβατε τι είναι η αυτοματοποίηση ροής εργασιών, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο οι επιχειρήσεις αυτοματοποιούν τις ροές εργασίας τους σήμερα.

Λάβετε υπόψη ότι κάθε ροή εργασίας περιέχει μια εργασία ή ένα σύνολο εργασιών που πρόκειται να αυτοματοποιηθούν. Ωστόσο, ο βαθμός στον οποίο μπορούν να αυτοματοποιηθούν οι δραστηριότητες μπορεί να ποικίλλει, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες μιας συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ακολουθούν οι εργασίες που μπορούν να αυτοματοποιηθούν με τη βοήθεια λογισμικού αυτοματισμού ροής εργασιών:

 • Μετατροπή φορμών και email σε αιτήματα εξυπηρέτησης.
 • Δημιουργία και αποστολή προσκλήσεων και εκδηλώσεων ημερολογίου.
 • Κατανομή φόρτου εργασίας ανάλογα με το χρόνο, τον όγκο και άλλους παράγοντες.
 • Εκχώρηση αντικειμένων εργασίας στον κατάλληλο υπάλληλο.
 • Αποστολή email και ειδοποιήσεων κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση των στοιχείων εργασίας.
 • Δημιουργία ειδοποιήσεων ενεργοποίησης όταν η εργασία πλησιάζει την προθεσμία της ή αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενα σφάλματα.
 • Αποστολή μηνυμάτων μέσω πλατφορμών ανταλλαγής μηνυμάτων.
 • Δημιουργία και αποστολή συμβάσεων, συμφωνιών και εγγράφων για υπογραφές.
 • Αποστολή ειδοποιήσεων όταν απαιτείται επανεξέταση, αξιολόγηση ή έγκριση.
 • Συγχρονισμός δεδομένων όταν λαμβάνεται νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Δημιουργία πινάκων εργαλείων και αναφορών με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από τη ροή εργασίας. και ούτω καθεξής.

Αυτές είναι μερικές από τις κοινές λειτουργίες ροής εργασίας που μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Γενικά, εάν μια συγκεκριμένη διαδικασία φαίνεται επαναλαμβανόμενη, απλή, συχνή και προβλέψιμη, μπορεί να βελτιωθεί μέσω αυτοματισμού.

Εάν πολλές εργασίες μιας μεμονωμένης ροής εργασίας μπορούν να εκτελεστούν από λογισμικό, ολόκληρη η ροή εργασίας θεωρείται αυτοματοποιημένη. Και εάν το σύστημα είναι ενσωματωμένο με άλλες λύσεις λογισμικού, ακόμη και μερικές από τις πιο περίπλοκες ροές εργασίας μπορούν να αυτοματοποιηθούν.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του αυτοματισμού ροής εργασίας

Δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι για τη δύναμη της αυτοματοποίησης ροής εργασίας; Αν ναι, εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποίησης της ροής εργασιών της επιχείρησής σας:

 • Αυξημένη παραγωγικότητα: Η αυτοματοποίηση ροής εργασιών διασφαλίζει ότι οι υπάλληλοί σας δεν θα κολλήσουν με επαναλαμβανόμενες εργασίες. Αυτό τους δίνει περισσότερο χρόνο για να διαμορφώσουν καλύτερες στρατηγικές, να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να προσφέρουν καλύτερη αξία για την επιχείρησή σας.
 • Εξοικονομεί χρήματα: Η αυτοματοποίηση των ροών εργασίας έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αποτελεσματική λειτουργία. Αυτό σας βοηθά να μειώσετε το λειτουργικό κόστος επειδή καταναλώνει λιγότερους πόρους, ενέργεια και χρόνο.
 • Αυξημένη συνεργασία: Η αυτοματοποίηση ροής εργασιών προωθεί τη συνεκτική συνεργασία επιτρέποντας σε πολλές ομάδες να εργάζονται σε διαφορετικές εργασίες σε πραγματικό χρόνο.
 • Αυξημένη ακρίβεια: Η αυτοματοποίηση ροής εργασιών προωθεί την ακρίβεια με αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων χειρωνακτικών εργασιών.
 • Αυξημένη ταχύτητα: Επειδή κάθε εργασία σε μια ροή εργασίας είναι αυτοματοποιημένη, η ολοκλήρωσή τους θα είναι τόσο γρήγορη όσο αστραπιαία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την ανθρώπινη συμβολή και παρέμβαση.
 • Βελτιωμένη επικοινωνία: Η αυτοματοποίηση ροής εργασιών καλύπτει και ελαχιστοποιεί τα κενά στην επικοινωνία αυτοματοποιώντας τις ειδοποιήσεις, την παράδοση email και τα αιτήματα σχολίων.
 • Προωθεί την υπευθυνότητα: Με την αυτοματοποίηση της ροής εργασιών σας, θα μπορείτε να εκχωρείτε αυτόματα ορισμένες βασικές ευθύνες σε συγκεκριμένους χρήστες, προωθώντας τη λογοδοσία.
 • Αυξημένη ορατότητα: Δεδομένου ότι η ροή εργασίας είναι αυτοματοποιημένη, θα είναι εύκολο για τους διευθυντές και τους ηγέτες της ομάδας σας να παρακολουθούν την πρόοδο των εργασιών καθώς και την απόδοση κάθε υπαλλήλου. Αυτό μπορεί να καθορίσει ποιος εμπλέκεται και πέρα ​​από τις προθεσμίες τους.
 • Προωθήστε την εξαιρετική εμπειρία εργαζομένων: Η αυτοματοποίηση ροής εργασιών αποτρέπει την εξάντληση εξαλείφοντας επαναλαμβανόμενες εργασίες που τους εμποδίζουν να εκπληρώσουν.

Αυτά είναι τα οφέλη που μπορείτε να απολαύσετε εσείς και η ομάδα σας αυτοματοποιώντας τις ροές εργασίας σας. Με την αυτοματοποίηση ροής εργασιών, όλοι είναι νικητές. Οι υπάλληλοί σας θα μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά και αποτελεσματικά ενώ η επιχείρηση αναπτύσσεται και προσαρμόζεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών.

Πώς να αυτοματοποιήσετε τη ροή εργασίας σας

Ακολουθούν τα βήματα που απαιτούνται κατά την αυτοματοποίηση της ροής εργασίας σας:

 • Καθορίστε τη ροή εργασίας σας: Πριν αυτοματοποιήσετε τη ροή εργασίας, θα πρέπει να προσδιορίσετε τα σημεία έναρξης και λήξης της. Σε ποιο σημείο πρέπει να ξεκινήσει η ροή εργασίας; Τι ολοκληρώνει τη ροή εργασίας;
 • Προσδιορίστε όλους τους ηθοποιούς της ροής εργασίας: Αφού προσδιορίσετε τα σημεία έναρξης και στάσης, ήρθε η ώρα να συνδέσετε όλα τα κενά μεταξύ τους. Αυτό καθορίζει όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία—αυτούς που είναι υπεύθυνοι για μια συγκεκριμένη εργασία.
 • Καταχωρίστε όλα τα εργαλεία, τις εφαρμογές και τα συστήματα: Στη συνέχεια, απαριθμήστε όλα τα εργαλεία, τα συστήματα και τα προγράμματα λογισμικού που μπορούν να επηρεάσουν τη ροή εργασίας. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν κοινόχρηστα εισερχόμενα, λογισμικό διαχείρισης σχέσεων πελατών, βάσεις δεδομένων και παρόμοια.
 • Επισημάνετε τις λεωφόρους εισόδου: Οι ροές εργασίας συχνά εξαρτώνται από δεδομένα από διαφορετικές πηγές. Αυτά περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, bots, μηνύματα και δεδομένα συστήματος. Φροντίστε να τα σημειώσετε γιατί είναι ζωτικής σημασίας για τις εργασίες που σκοπεύετε να αυτοματοποιήσετε.
 • Δημιουργία λίστας επιθυμιών: Σε αυτό το σημείο, έχετε ολόκληρο το σχέδιο της ροής εργασίας σας. Τώρα, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια λίστα με όλες τις δραστηριότητες και τις διαδικασίες που θέλετε να αυτοματοποιήσετε.
 • Δημιουργήστε μια “Μετά” Έκδοση: Αφού προσδιορίσετε όλες τις εργασίες που θέλετε να αυτοματοποιήσετε, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια νέα έκδοση μιας αυτοματοποιημένης ροής εργασιών χρησιμοποιώντας το λογισμικό που επιλέξατε.
 • Δοκιμάστε τη νέα έκδοση: Πριν παρουσιάσετε τη νέα έκδοση της ροής εργασιών σας, είναι καλύτερο να τη δοκιμάσετε για να βεβαιωθείτε ότι πληροί τους στόχους σας και ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως διαρροές δεδομένων και συμφόρηση.
 • Διδάξτε το προσωπικό σας: Μετά από μια σειρά δοκιμών και μόλις διαγραφούν όλα, μπορείτε να παρουσιάσετε τη νέα ροή εργασίας στην ομάδα σας. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κατανοούν κάθε βήμα για να αποτρέψουν την πρόκληση σφαλμάτων και ατυχιών στο μέλλον.

Τελικές Λέξεις

Η αυτοματοποίηση ροής εργασιών είναι η διαδικασία μείωσης ή εξάλειψης επαναλαμβανόμενων χειρωνακτικών εργασιών για την προώθηση της αποδοτικότητας της εργασίας, την εξοικονόμηση πόρων και την ενίσχυση του ηθικού των εργαζομένων. Η αυτοματοποίηση των ροών εργασίας βοηθά τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν επίσης στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών.

Εάν σχεδιάζετε να αυτοματοποιήσετε τις ροές εργασίας σας, ακολουθήστε τα απλά βήματα που αναφέρονται παραπάνω. Φροντίστε όμως να το συζητήσετε με την ομάδα σας, ώστε να μην εκπλαγεί από τις αλλαγές που σκοπεύετε να κάνετε.