Το μέλλον των έξυπνων κατοικιών

Η έξυπνη τεχνολογία εμφανίζεται παντού τον τελευταίο καιρό. Από τα τηλέφωνά μας στα αυτοκίνητά μας, στα σπίτια μας. φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφυγή. Τι είναι όμως αυτή η έξυπνη τεχνολογία και γιατί αναλαμβάνει;

Η έξυπνη τεχνολογία, γνωστή και ως Internet of Things (IoT), αναφέρεται σε συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο και επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από το Fitbit σας, μέχρι το ψυγείο σας και το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας.

Συστήματα αυτοματισμού ολόκληρου του σπιτιού: Το μέλλον των έξυπνων κατοικιών

Τι είναι ο Οικιακός Αυτοματισμός;

Τα συστήματα οικιακού αυτοματισμού είναι συσκευές ή υπηρεσίες που αυτοματοποιούν εργασίες στο σπίτι σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως το σβήσιμο των φώτων όταν φεύγετε από το σπίτι ή η ρύθμιση του θερμοστάτη σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία όταν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστήματα οικιακού αυτοματισμού στην αγορά, αλλά όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Γιατί χρειάζεστε ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού

Ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να σβήνει απλά τα φώτα. Μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα από το λογαριασμό ενέργειας, να διατηρήσει το σπίτι σας ασφαλές και ακόμη και να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε σε διακοπές και ξεχάσατε να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη πριν φύγετε. Με ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού, μπορείτε να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον θερμοστάτη και να τον αλλάξετε έτσι ώστε το σπίτι σας να είναι στην τέλεια θερμοκρασία όταν επιστρέψετε.

Ή, ας υποθέσουμε ότι είστε στη δουλειά και λαμβάνετε μια ειδοποίηση ότι η εξώπορτά σας είναι ανοιχτή. Με ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού, μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας σας και να δείτε τι συμβαίνει. Στη συνέχεια, μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία εάν είναι απαραίτητο.

Ενσωματώσεις για οικιακούς αυτοματισμούς

Υπάρχουν πολλές συσκευές που μπορείτε να ενσωματώσετε στο σύστημα οικιακού αυτοματισμού σας, αλλά εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς:

Φωτιστικά

Με τον έξυπνο φωτισμό, μπορείτε να ελέγχετε τα φώτα στο σπίτι σας από το τηλέφωνο ή το tablet σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε χρονοδιαγράμματα έτσι ώστε τα φώτα να ανάβουν και να σβήνουν σε συγκεκριμένες ώρες.

Κάμερες ασφαλείας

ο τα καλύτερα συστήματα οικιακής ασφάλειας Όλα έρχονται με ορισμένες δυνατότητες οικιακού αυτοματισμού. Αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως απομακρυσμένη πρόσβαση, ανίχνευση κίνησης και ειδοποιήσεις.

Κλειδαριές πόρτας

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές, μπορείτε να αποκτήσετε μια κλειδαριά πόρτας που ενσωματώνεται στο σύστημα οικιακού αυτοματισμού σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τις πόρτες σας εξ αποστάσεως από το τηλέφωνό σας.

Θερμοστάτες

Ένας έξυπνος θερμοστάτης μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα στον λογαριασμό της ενέργειας σας προσαρμόζοντας αυτόματα τη θερμοκρασία στο σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε χρονοδιαγράμματα έτσι ώστε η θερμοκρασία να είναι τέλεια όταν επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά ή το σχολείο.

Συστήματα Αυτοματισμού Ολόκληρων Κατοικιών

Ένα ολόκληρο σύστημα οικιακού αυτοματισμού συνδέει όλες αυτές τις συσκευές μεταξύ τους και σας επιτρέπει να τις ελέγχετε από μια κεντρική τοποθεσία. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα τηλέφωνο, tablet ή ακόμα και ένας βοηθός που ενεργοποιείται με φωνή όπως το Amazon Alexa ή το Google Home.

Αυτό όχι μόνο κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, αλλά κάνει και το σπίτι σας πιο ασφαλές. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να παρακολουθείτε όλη τη δραστηριότητα στο σπίτι σας από μια κεντρική τοποθεσία.

Τελικές σκέψεις

Τα συστήματα οικιακού αυτοματισμού είναι το μέλλον του έξυπνου σπιτιού. Είναι βολικά, σας εξοικονομούν χρήματα και κρατούν το σπίτι σας ασφαλές. Εάν σκέφτεστε να μπείτε σε συσκευές IoT, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε.