Χρήσεις, Παρενέργειες, Δοσολογία και Προφυλάξεις

Μια ποικιλία μανιταριών είναι γνωστή ως maitake (Grifola frondosa). Σε κούτσουρα δέντρων και ρίζες δέντρων, συγκεντρώνεται σε τεράστιες μάζες. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία ιατρική της Ασίας.

ο μανιτάρι maitake είναι εγγενές στα δάση της Ασίας, της Ευρώπης και του ανατολικού τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι ενώσεις που περιέχει μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των καρκίνων, να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μανιτάρια maitake για διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των διευρυμένων ωοθηκών με κύστεις. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες που να υποστηρίζουν αυτή τη χρήση.

Παρενέργειες

Όταν καταναλώνονται από το στόμα, τα μανιτάρια maitake μπορεί να μην προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες στους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη γνώσης σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις. Μετά την κατανάλωση μανιταριών maitake, μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ναυτία.

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Όταν καταναλώνονται από το στόμα, τα συμπληρώματα μανιταριών μπορεί να μην προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη γνώσης σχετικά με τις πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις. Μετά την κατανάλωση μανιταριών maitake, μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ναυτία. Δεν υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες για να καθοριστεί εάν τα μανιτάρια maitake μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του.

Τα μανιτάρια Maitake μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας πιο δύσκολη τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις. Τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη επέμβαση, θα πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση μανιταριών maitake.

Αλληλεπιδράσεις

1. Μέτρια αλληλεπίδραση

Λάβετε προφυλάξεις όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα δύο μαζί.

2. Φάρμακα για το διαβήτη (Αντιδιαβητικά φάρμακα) αλληλεπιδρούν με το ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ MAITAKE.

Είναι πιθανό τα μανιτάρια maitake να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο συνδυασμός φαρμάκων για τον διαβήτη με κατανάλωση μανιταριού maitake μπορεί να οδηγήσει σε μη ασφαλή χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

3. Η βαρφαρίνη (Coumadin) αλληλεπιδρά με το ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ MAITAKE.

Είναι πιθανό η κατανάλωση μανιταριών maitake να κάνει τις επιδράσεις της βαρφαρίνης στην αραίωση του αίματος ακόμη πιο ισχυρές, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας. Εάν παίρνετε μανιτάρι maitake με βαρφαρίνη, ο επαγγελματίας υγείας σας μπορεί να χρειαστεί να σας παρακολουθεί πιο συχνά από το συνηθισμένο. Είναι πιθανό ότι η δόση του φαρμάκου σας με βαρφαρίνη πρέπει να προσαρμοστεί.

4. Φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση (Αντιυπερτασικά φάρμακα) αλληλεπιδρούν με το ΜΑΝΙΤΑΡΙ MAITAKE.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα μανιτάρια maitake μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση. Σε ορισμένους ανθρώπους, η χρήση φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση και συμπληρωμάτων μανιταριού maitake μπορεί να προκαλέσει πτώση της αρτηριακής τους πίεσης σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Να παρακολουθείτε πάντα στενά την αρτηριακή σας πίεση.

Δοσολογία

Μανιτάρι Maitake

Στους ενήλικες έχει δοθεί μια δόση μεταξύ ενός και 1,5 γραμμαρίου εκχυλίσματος μανιταριού maitake για λήψη από το στόμα, μία φορά την ημέρα, για μέγιστο διάστημα δύο ετών. Δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τον προσδιορισμό της κατάλληλης δόσης μανιταριού maitake στις διάφορες μορφές του. Είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντα εγγυημένα ότι είναι ασφαλή και ότι οι δόσεις μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ σημαντικές. Πριν από τη χρήση, διαβάστε όλες τις ισχύουσες οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος και μιλήστε με έναν ειδικό στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

συμπέρασμα

Το μανιτάρι maitake αναπτύσσεται άγρια ​​στις δασικές περιοχές της Ασίας, της Ευρώπης και στο ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί ο σωστός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις, εάν υπάρχουν μανιτάρια maitake, που είναι γνωστό ότι μεταβάλλουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η κατανάλωση μανιταριών maitake μπορεί να κάνει το επιδράσεις της βαρφαρίνης πιο έντονο, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας εάν παίρνετε ήδη το φάρμακο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ασφάλεια των φυσικών αγαθών δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κάθε περίσταση και ότι οι δόσεις μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σημαντικές.