Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κοινή χρήση οθόνης

Η κοινή χρήση οθόνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεργαστείτε με άτομα, είτε βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο με εσάς είτε στην άλλη άκρη του κόσμου. Με την κοινή χρήση οθόνης, μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε την οθόνη σας με άλλο άτομο και να συνεργαστείτε σε έργα, να αντιμετωπίσετε προβλήματα και πολλά άλλα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κοινή χρήση οθόνης

Τι είναι η κοινή χρήση οθόνης;

Η κοινή χρήση οθόνης είναι ένας τρόπος για να μοιράζεστε την οθόνη σας με άλλο άτομο, επιτρέποντάς σας να συνεργάζεστε σε έργα, να αντιμετωπίζετε προβλήματα και πολλά άλλα. Είναι ένας εύκολος και βολικός τρόπος να μοιράζεστε την οθόνη σας με κάποιον άλλο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο.

Η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να γίνει μέσω πολλών διαφορετικών εργαλείων και εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των Skype, Zoom και άλλων.

Πώς λειτουργεί η κοινή χρήση οθόνης;

Η κοινή χρήση οθόνης λειτουργεί επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε την οθόνη σας με άλλο άτομο χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το εργαλείο ή την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

Γενικά, η κοινή χρήση οθόνης θα επιτρέψει στο άλλο άτομο να δει όλα όσα συμβαίνουν στην οθόνη σας σε πραγματικό χρόνο.

Είναι ασφαλές η κοινή χρήση οθόνης;

Η κοινή χρήση οθόνης είναι γενικά ένας ασφαλής τρόπος κοινής χρήσης της οθόνης σας με άλλο άτομο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες εφαρμογές και εργαλεία ενδέχεται να είναι λιγότερο ασφαλή από άλλες.

Είναι πάντα σημαντικό να γνωρίζετε με ποιους μοιράζεστε την οθόνη σας και να διασφαλίζετε ότι προστατεύονται τυχόν ευαίσθητες πληροφορίες. Εάν δεν είστε σίγουροι αν μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή εργαλείο είναι ασφαλές, φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την κοινή χρήση οθόνης;

Η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το για το οποίο τη χρειάζεστε.

Μερικές κοινές χρήσεις περιλαμβάνουν:

 • Συνεργασία σε έργα.
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Κατάρτιση ή διδασκαλία.
 • Κοινή χρήση παρουσίασης ή επίδειξης.
 • Παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Πώς να ξεκινήσετε μια κοινή χρήση οθόνης;

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να ξεκινήσετε μια κοινή χρήση οθόνης, ανάλογα με το εργαλείο ή την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να παρέχετε στο άλλο άτομο κάποιο σύνδεσμο ή κωδικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να συμμετάσχει στο κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης.

Μόλις το άλλο άτομο συμμετάσχει στο κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης, θα μπορεί να δει όλα όσα συμβαίνουν στην οθόνη σας σε πραγματικό χρόνο.

Πώς να τερματίσετε μια κοινή χρήση οθόνης;

Όταν ολοκληρώσετε τη συνεργασία με το άλλο άτομο, είναι απαραίτητο να τερματίσετε το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε στη δουλειά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να κάνετε τα εξής:

 • Κάντε κλικ στο “X” στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου κοινής χρήσης οθόνης.
 • Κάντε κλικ στο «Τερματισμός κοινής χρήσης οθόνης».
 • Κάντε κλικ στο «Ναι» για επιβεβαίωση.

Μόλις το κάνετε αυτό, το άλλο άτομο θα αποσυνδεθεί και θα μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να είναι χρήσιμη. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά σενάρια:

Όταν χρειάζεται να κάνετε μια παρουσίαση ή επίδειξη: Η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να μοιραστεί αποτελεσματικά την οθόνη σας με μια ομάδα ατόμων, είτε πρόκειται για επαγγελματική συνάντηση είτε για διάλεξη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο διαδίκτυο και το σωστό λογισμικό.

Όταν θέλετε να βοηθήσετε κάποιον να αντιμετωπίσει ένα τεχνικό πρόβλημα: Εάν προσπαθείτε να βοηθήσετε κάποιον να επιλύσει ένα πρόβλημα υπολογιστή, η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε. Μπορείτε να δείτε τι βλέπουν και να τους καθοδηγήσετε βήμα προς βήμα στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος.

Όταν χρειάζεται να συνεργαστείτε σε ένα έργο με κάποιον: Εάν εργάζεστε σε ένα έργο με κάποιον άλλο, η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Μπορείτε να μοιραστείτε ιδέες, να εργαστείτε σε έγγραφα μαζί και πολλά άλλα.

Όταν ταξιδεύετε: Εάν ταξιδεύετε και πρέπει να συνεργαστείτε με κάποιον σε διαφορετική ζώνη ώρας, η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να είναι σωτήρια. Μπορείτε εύκολα να συνεργαστείτε σε έργα, να λάβετε βοήθεια για τεχνολογικά ζητήματα και πολλά άλλα χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.

Συμβουλές για τη χρήση της κοινής χρήσης οθόνης

Υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε την κοινή χρήση οθόνης:

 • Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι ισχυρή και σταθερή. Οι αδύναμες ή ασταθείς συνδέσεις μπορεί να προκαλέσουν σφάλματα και διακοπές κατά τη διάρκεια της περιόδου λειτουργίας κοινής χρήσης οθόνης.
 • Κλείστε τυχόν περιττά προγράμματα ή παράθυρα που μπορεί να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η περίοδος λειτουργίας κοινής χρήσης οθόνης εκτελείται ομαλά και χωρίς διακοπές.
 • Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, προσπαθήστε να τον κρατήσετε συνδεδεμένο κατά την κοινή χρήση οθόνης. Οι φορητοί υπολογιστές τείνουν να είναι ζεστοί όταν χρησιμοποιούνται για εκτεταμένες περιόδους και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απόδοσης, ακόμη και σφάλματα συστήματος κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας κοινής χρήσης οθόνης.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ομαλή, αδιάλειπτη εμπειρία ελέγχου για όλους τους συμμετέχοντες, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές. Η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεργαστείτε με άλλους και με την κατάλληλη προετοιμασία, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το βολικό εργαλείο.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε μια κοινή χρήση οθόνης

Πριν ξεκινήσετε μια κοινή χρήση οθόνης, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την τοποθεσία και τις ρυθμίσεις απορρήτου σας.

Τοποθεσία: Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε μια τοποθεσία όπου αισθάνεστε ασφαλείς και έχετε ιδιωτικότητα. Εάν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο, προσέξτε το περιβάλλον σας και βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν μπορεί να δει την οθόνη σας.

Ρυθμίσεις απορρήτου: Δεύτερον, ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Βεβαιωθείτε ότι το άτομο με το οποίο κάνετε κοινή χρήση μπορεί να δει τα πάντα στην οθόνη σας. Πριν ξεκινήσετε την κοινή χρήση οθόνης, μπορεί επίσης να θέλετε να απενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη κάμερα web και το μικρόφωνο του υπολογιστή σας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να σας δει ή να σας ακούσει κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Επαγγελματικό λογισμικό: Ένα επαγγελματικό δωρεάν εργαλείο κοινής χρήσης οθόνης θα σας βοηθήσει να κάνετε την επίδειξη σας να φαίνεται τέλεια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από τον ιστότοπό σας. Ένα τέτοιο λογισμικό χειρίζεται όλα τα σημαντικά βήματα για εσάς.

Ειδοποιήσεις: Τέλος, έχετε υπόψη σας τις ειδοποιήσεις που μπορεί να δημιουργήσει το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης. Ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να στέλνουν ειδοποιήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες όταν κάποιος ξεκινά ή τερματίζει μια κοινή χρήση οθόνης. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε αυτές τις ειδοποιήσεις και απενεργοποιήστε τις εάν είναι απαραίτητο.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και ιδιωτική εμπειρία κοινής χρήσης οθόνης για όλους τους συμμετέχοντες ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

συμπέρασμα

Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει, το ίδιο συμβαίνει και με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους άλλους. Ένας από τους πιο βολικούς (και υποτιμημένους) τρόπους επικοινωνίας είναι η κοινή χρήση οθόνης.

Η κοινή χρήση οθόνης είναι ένας βολικός τρόπος για να μοιραστείτε την οθόνη σας με άλλο άτομο, είτε βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με εσάς είτε στην άλλη άκρη του κόσμου. Μπορείτε εύκολα να συνεργαστείτε σε έργα, να αντιμετωπίσετε προβλήματα και πολλά άλλα με την κοινή χρήση οθόνης. Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το βολικό εργαλείο ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.