10 συμβουλές για να προστατέψετε την κατασκευαστική σας εταιρεία από απειλές στον κυβερνοχώρο

Βρίσκεται όλο και περισσότερο στους τίτλους των εφημερίδων, στις νυχτερινές ειδήσεις και στους ιστότοπους μέσων ενημέρωσης – οι παραβιάσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αυξάνονται. Ενώ οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν ήταν στην κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες παραβιάσεις τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των παραβιάσεων στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με κατασκευές παρουσίασε τεράστια αύξηση από το 2019 μέχρι σήμερα.

Κάποτε, ο κατασκευαστικός κλάδος ήταν αρκετά απρόσβλητος σε παραβιάσεις της ασφάλειας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια εισροή νέων τεχνολογιών και νέων συνδέσεων σε θέσεις εργασίας που μπορεί να καταστήσουν τις εταιρείες ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις. Αυτό θέτει το ερώτημα: Τι μπορούν να κάνουν οι κατασκευαστικές εταιρείες για να προστατευθούν από μια πιθανή απειλή στον κυβερνοχώρο;

Ευτυχώς, αυτό το άρθρο σας παρέχει πολλές συμβουλές για να προστατεύσετε την κατασκευαστική σας εταιρεία από απειλές στον κυβερνοχώρο. Έτσι, χωρίς περαιτέρω προετοιμασία, ας ξεκινήσουμε!

10 συμβουλές για να προστατέψετε την κατασκευαστική σας εταιρεία από απειλές στον κυβερνοχώρο

Αλλά πρώτα, τι είναι η απειλή στον κυβερνοχώρο;

Μια απειλή στον κυβερνοχώρο που αναφέρεται επίσης ως απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, είναι μια κακόβουλη ενέργεια που αποσκοπεί να βλάψει ή να κλέψει δεδομένα ή να διαταράξει την ψηφιακή ευημερία και σταθερότητα μιας επιχείρησης. Οι απειλές στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιθέσεων που κυμαίνονται από ιούς υπολογιστών έως παραβιάσεις δεδομένων, άρνηση παροχής υπηρεσιών και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι απειλές στον κυβερνοχώρο φαίνεται να μετατρέπουν τις πιθανότητες τρωτά σημεία σε πραγματικές επιθέσεις σε διάφορα συστήματα και δίκτυα. Επίσης, οι απειλές στον κυβερνοχώρο μπορεί να αναφέρονται σε μια πιθανή κυβερνοεπίθεση που στοχεύει να διακόψει, να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή να βλάψει ένα δίκτυο υπολογιστών, ένα στοιχείο πληροφορικής ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ευαίσθητων δεδομένων.

Οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μπορεί να προέρχονται από αξιόπιστους χρήστες εντός ενός οργανισμού και απομακρυσμένες τοποθεσίες από άγνωστα εξωτερικά μέρη.

Μερικές από τις κοινές απειλές στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Κακόβουλο λογισμικό
  • Ransomware
  • Σύστημα ονομάτων τομέα
  • Phishing
  • Spear phishing και πολλά άλλα.

Τούτου λεχθέντος, ας εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο μια κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να προστατευτεί από απειλές στον κυβερνοχώρο στην επόμενη συνεδρία.

Γιατί χρειάζεστε OT Security;

Τι ακριβώς είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο OT;

Είναι το πλήρες φορτίο λογισμικού και υλικού που χρησιμοποιείται για την επίβλεψη, τον εντοπισμό και τον έλεγχο αλλαγών σε εξοπλισμό, λειτουργίες και συμβάντα. ΟΤ στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιείται συχνά για την άμυνα έναντι επιθέσεων σε βιομηχανικά συστήματα και δίκτυα. Οι κρίσιμες υποδομές όπως οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, τα δίκτυα μεταφορών και οι έξυπνες συσκευές πόλης προστατεύονται και ελέγχονται από αυτό το πλαίσιο ασφαλείας.

Χρειάζεστε αυτήν την ασφάλεια για την κατασκευαστική σας εταιρεία, επειδή είναι δυνατό να ασφαλίσετε βιομηχανικά δίκτυα χωρίς να αλλοιώσετε την απόδοση της εργασίας ή να θέσετε σε κίνδυνο τη μη συμμόρφωση. Λύσεις που επιτρέπουν σαφή εικόνα σχετικά με τον έλεγχο της κυκλοφορίας του δικτύου και τη θέσπιση κατάλληλων πολιτικών ασφαλείας θέτουν σε εφαρμογή μια αποτελεσματική στρατηγική ασφάλειας OT. Αυτό προστατεύει τις διαδικασίες, τους ανθρώπους και τα έσοδα, ενώ ελαχιστοποιεί πιθανές ευπάθειες και συμβάντα.

Κορυφαίες 10 συμβουλές για να προστατέψετε την κατασκευαστική σας εταιρεία από απειλές στον κυβερνοχώρο

Ενώ είναι δυνατοί πολλοί τύποι επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, αυτές οι συμβουλές και οι τακτικές μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της εταιρείας σας από απειλές στον κυβερνοχώρο.

1. Διατηρήστε εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο ή νομικούς εμπειρογνώμονες

Πριν από την αναγνώριση της απειλής στον κυβερνοχώρο, μια από τις πιο σοφές αποφάσεις που μπορεί να λάβει μια κατασκευαστική εταιρεία είναι να έχει στο αρχείο έναν ειδικό στον κυβερνοχώρο και έναν δικηγόρο. Είναι σημαντικό να συναντήσετε αυτούς τους επαγγελματίες που μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε ποιον να καλέσετε και τι να κάνετε ως τα επόμενα βήματα εάν και όταν προκύψει πρόβλημα.

2. Χρησιμοποιήστε περισσότερο από κρυπτογράφηση

Αν και η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι μια βέλτιστη πρακτική στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, δεν αρκεί για την προστασία μιας εταιρείας. Η κρυπτογράφηση δεν πρέπει να είναι η μόνη μέθοδος άμυνας γιατί, όταν χρησιμοποιείται μόνη της, μπορεί να δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) ή ενός συστήματος κυβερνοασφάλειας OT ως πρόσθετου επιπέδου ασφαλείας είναι μια εξαιρετική επιλογή. Με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο OT, η κατασκευαστική σας εταιρεία διαθέτει τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν σχεδιαστεί για να ανακουφίσουν και να αποτρέψουν την εκμετάλλευση τόσο των κυβερνοφυσικών όσο και των βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου.

3. Εξασκηθείτε στην απόκριση σε επιθέσεις, όπως ένα τρυπάνι πυρκαγιάς

Μια άλλη καλύτερη κίνηση είναι μια κατασκευαστική εταιρεία να εξασκήσει την απάντησή της σε μια απειλή στον κυβερνοχώρο, όπως άλλες επιχειρήσεις και μαθητές ασκούν ασκήσεις πυρκαγιάς. Επίσης, η τακτική εκτέλεση ασκήσεων εκπαίδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά την έκθεση μιας εταιρείας σε απειλές στον κυβερνοχώρο.

Αν και οι μεγαλύτερες εταιρείες μπορεί να το κάνουν αυτό σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση, ένας μικρότερος οργανισμός μπορεί να μην το κάνει με αυτή τη συχνότητα. Ωστόσο, ο στόχος, στο μυαλό μου, είναι να υπάρχει κάποια οργανωτική μυϊκή μνήμη όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός.

4. Ασφαλίστε το Οικοσύστημα Οικοδομής

Σε έναν τομέα γραφείου, οι εργαζόμενοι, ο εξοπλισμός και τα δεδομένα βρίσκονται σε ένα μέρος. Αυτό συμβαίνει σπάνια σε κατασκευαστική εταιρεία. Αν όλοι βρίσκονταν σε ένα κτίριο, θα ήταν πολύ πιο εύκολο, καθώς τέσσερις τοίχοι και μια διαμόρφωση δικτύου θα τους προστάτευαν.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο τέταρτο σημείο, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε ένα VPN και άλλες βέλτιστες πρακτικές, καθώς ελέγχει ποιος έχει πρόσβαση σε ποιες πληροφορίες.

5. Κρατήστε τους εργαζόμενους εκπαιδευμένους

Εκτός από την εκτέλεση ασκήσεων προπόνησης, όπως αναφέρεται στην τρίτη συμβουλή, είναι επίσης ζωτικής σημασίας να ανανεώνετε αυτή την προπόνηση περιοδικά. Κάτι τέτοιο βελτιώνει και αυξάνει την ανταπόκριση των εργαζομένων σε πιθανές απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διδάσκονται πώς μοιάζει η αλληλογραφία κακόβουλης πρόθεσης ή οτιδήποτε ύποπτο από απόσταση. Θα πρέπει να εκπαιδευτούν να μην μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης με κανέναν σε κανένα σημείο.

6. Παρακολούθηση Δικτύου

Ως προληπτικό εργαλείο, οι κατασκευαστικές εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν τα δίκτυά τους για να προστατεύουν όλα τα σημεία εισόδου. Η παρακολούθηση είναι επίσης χρήσιμη για την ειδοποίηση της επιχείρησής σας όταν ένας εισβολέας στον κυβερνοχώρο έχει παρακάμψει το δίκτυό σας.

7. Ασφαλείς τραπεζικές μεταφορές

Όταν οι εργολάβοι πληρώνουν σε υπεργολάβους και πωλητές τεράστια κομμάτια χρημάτων για επαγγελματικούς σκοπούς, οι κατασκευαστικές εταιρείες πρέπει να διασφαλίζουν ότι αυτές οι τραπεζικές μεταφορές είναι ασφαλείς και ασφαλείς από απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μια κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να το κάνει αυτό παρέχοντας ενσύρματες οδηγίες και καθιστώντας υποχρεωτική την επαλήθευση τηλεφωνικής κλήσης για κωδικούς πρόσβασης ή συγκεκριμένα ψηφία. Κάνοντας αυτό σφίγγει τα κενά και προστατεύει τον κατασκευαστικό κλάδο.

8. Μείνετε ενημερωμένοι για την τεχνολογία

Αν και είναι λίγο δύσκολο να παραμένετε ενημερωμένοι για τη νέα τεχνολογία και τη νέα πιθανή έκθεση τεχνολογίας, είναι απαραίτητο να έχετε κάποιον στην ομάδα που είναι ενημερωμένος. Η ενημέρωση σχετικά με την τεχνολογία μειώνει τον κίνδυνο και τα περισσότερα από αυτά αφορούν τη μείωση αυτού του κινδύνου. Έτσι, όταν συμβαίνει το απροσδόκητο, ο αντίκτυπός σας είναι μικρός και η απάντησή σας γρήγορη και σταθερή.

9. Ανάθεση λήψης αποφάσεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Σε ορισμένους κλάδους, όπως π.χ φροντίδα υγείαςυπάρχουν συνήθως ένα ή δύο άτομα που διορίζονται για πρόσβαση σε πληροφορίες και αποφάσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, επειδή είναι ένας ρυθμιζόμενος κλάδος.

Είναι σοφό να ορίσετε κάποιον στην κατασκευαστική σας εταιρεία για να είναι υπεύθυνος για πληροφορίες και αποφάσεις για την κυβερνοασφάλεια. Ωστόσο, η διασφάλιση ότι είναι σαφές ποιος κατέχει τι, ποιος λαμβάνει ποιες αποφάσεις και ποιος έχει πρόσβαση σε ποιες πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας.

10. Προστατέψτε τους εργαζομένους από παραβιάσεις

Εάν μια εταιρεία δεχτεί επίθεση στον κυβερνοχώρο, είναι απαραίτητο να επικοινωνεί και να προστατεύει τους υπαλλήλους από οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο.

Επιπλέον, οι κατασκευαστικές εταιρείες πρέπει να έχουν επίγνωση του αντίκτυπου που θα είχε μια παραβίαση των δεδομένων τους στους υπαλλήλους τους ή σε αυτούς που εργάζονται για αυτές.

Για παράδειγμα, θα είναι δύσκολο γι ‘αυτούς να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα, επειδή βρίσκονται κυρίως σε θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, και αυτό τους θέτει σε δύσκολη θέση.

συμπέρασμα

Η αποτελεσματική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο χρειάζεται διάφορες συμπληρωματικές προσεγγίσεις. Τα πλαίσια διαχείρισης απειλών στον κυβερνοχώρο, τα πρωτόκολλα αναζήτησης απειλών και η ευφυΐα απειλών είναι όλα κρίσιμα συστατικά ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Όπως αναφέρθηκε στις συμβουλές, ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης είναι να κατανοήσετε τις διάφορες απειλές στις οποίες δέχεται ο οργανισμός σας και να έχετε διαθέσιμο έναν ειδικό στον κυβερνοχώρο και τον νομικό. Όχι μόνο αυτές οι συμβουλές προστατεύουν τα συστήματα πληροφορικής και τα δίκτυά σας από εισβολείς. Δημιουργεί επίσης τις κατάλληλες ομάδες, τεχνολογία και διαδικασίες, για τη διαχείριση των απειλών στον κυβερνοχώρο καθώς και της συνολικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ας ελπίσουμε ότι, με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι προστατεύετε την κατασκευαστική σας εταιρεία από διάφορες απειλές στον κυβερνοχώρο.