10 τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Δεν τίθεται θέμα αυτό Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ανθούν. Για να επωφεληθείτε από αυτή την τάση, είναι σημαντικό να εστιάσετε στο SEO και το μάρκετινγκ προϊόντων. Βελτιστοποιώντας τον ιστότοπο και τα προϊόντα σας για τις μηχανές αναζήτησης, μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερη επισκεψιμότητα και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους το SEO και το μάρκετινγκ προϊόντων αυξάνουν τις πωλήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

 1. Αυξήστε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου μέσω SEO και άλλων προσπαθειών διαδικτυακού μάρκετινγκ

5 κανόνες SEO που πρέπει να ακολουθήσετε

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι να προωθήσετε στοχευμένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι μέσω χτίζοντας μια στρατηγική SEO και άλλες προσπάθειες διαδικτυακού μάρκετινγκ. Το SEO ή η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας ώστε να κατατάσσεται υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP), αυξάνοντας έτσι την προβολή και την οργανική επισκεψιμότητα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πτυχές στο SEO, αλλά μερικές από τις πιο σημαντικές περιλαμβάνουν βελτιστοποίηση στη σελίδα (όπως ετικέτες τίτλου και μετα-περιγραφές), βελτιστοποίηση εκτός σελίδας (όπως δημιουργία συνδέσμων και προώθηση περιεχομένου) και τεχνικό SEO (όπως ταχύτητα ιστότοπου και κινητά βελτιστοποίηση).

Καθοδηγώντας στοχευμένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας μέσω SEO και άλλων προσπαθειών διαδικτυακού μάρκετινγκ, θα είστε σε καλό δρόμο για την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

 1. Δημιουργήστε λίστες email και χρησιμοποιήστε το email marketing για να παραμείνετε αφοσιωμένοι

Το email marketing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προσέγγισης και προσέλκυσης πιθανών πελατών. Δημιουργώντας μια λίστα email, μπορείτε να μείνετε σε επαφή με το κοινό σας και να το ενημερώνετε για τα πιο πρόσφατα προϊόντα ή τις πωλήσεις σας. Επιπλέον, το email marketing σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την απόδοση των καμπανιών σας και να μετράτε την απόδοση επένδυσης (ROI).

Η δημιουργία μιας λίστας email μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε:

 • Συμπεριλάβετε μια φόρμα εγγραφής στον ιστότοπό σας: Διευκολύνετε τους επισκέπτες να εγγραφούν στη λίστα email σας, συμπεριλαμβάνοντας μια φόρμα εγγραφής στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να προσθέσετε μια φόρμα στην πλαϊνή γραμμή, στο υποσέλιδο ή στο αναδυόμενο παράθυρο.
 • Προσθέστε μια παρότρυνση για δράση στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας: Συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας, ζητώντας από τους αναγνώστες να εγγραφούν στη λίστα email σας. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε δωρεάν ή έκπτωση ως κίνητρο για να εγγραφείτε.
 • Εκτελέστε έναν διαγωνισμό ή ένα δώρο: Η φιλοξενία ενός διαγωνισμού ή ενός δώρου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγαλώσετε γρήγορα τη λίστα email σας. Προσφέρετε ένα σχετικό βραβείο στο κοινό-στόχο σας και ζητήστε από τους συμμετέχοντες να δώσουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους για να εισέλθουν.

Αφού δημιουργήσετε τη λίστα email σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αλληλεπιδράτε με τους συνδρομητές σας. Στείλτε μηνιαία ενημερωτικά δελτία, ενημερώσεις προϊόντων ή ειδικές προσφορές για να συνεχίσετε να επιστρέφετε για περισσότερα. Επιπλέον, τμηματοποιήστε τη λίστα σας, ώστε να μπορείτε να στέλνετε στοχευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Εξατομικεύοντας τα email σας, θα μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρότερες σχέσεις με τους συνδρομητές σας.

 1. Βελτιστοποιήστε τις σελίδες των προϊόντων σας για καλύτερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης

SEO και μάρκετινγκ προϊόντων: 10 τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Η βελτιστοποίηση των σελίδων των προϊόντων σας για καλύτερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε τις σελίδες των προϊόντων σας για καλύτερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης:

 • Χρησιμοποιήστε τίτλους και περιγραφές πλούσιους σε λέξεις-κλειδιά
 • Συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά στο αντίγραφο της σελίδας του προϊόντος σας
 • Βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες των προϊόντων σας είναι φιλικές προς κινητά
 • Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας με περιγραφικό εναλλακτικό κείμενο

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες των προϊόντων σας έχουν βελτιστοποιηθεί για καλύτερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης, κάτι που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να προσεγγίσετε τους πελάτες-στόχους σας.

 1. Βεβαιωθείτε ότι οι περιγραφές των προϊόντων σας είναι πλούσιες και ενημερωτικές με λέξεις-κλειδιά

Ένα από τα πρώτα βήματα για να αυξήσετε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι να βεβαιωθείτε ότι οι περιγραφές των προϊόντων σας είναι πλούσιες και ενημερωτικές με λέξεις-κλειδιά. Αυτό σημαίνει τη χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών στα σωστά σημεία. Σημαίνει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι περιγραφές σας είναι ενδιαφέρουσες και ελκυστικές.

Οι περιγραφές προϊόντων είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του ιστότοπού σας για SEO. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που εξετάζει η Google κατά την κατάταξη μιας σελίδας. Εάν οι περιγραφές των προϊόντων σας είναι πλούσιες και ενημερωτικές με λέξεις-κλειδιά, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κατατάξετε υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη σύνταξη καλύτερων περιγραφών προϊόντων:

 • Χρησιμοποιήστε φυσική γλώσσα που μοιάζει με τον τρόπο που μιλάνε οι άνθρωποι
 • Γράψτε για το κοινό σας, όχι για τις μηχανές αναζήτησης
 • Χρησιμοποιήστε σύντομες, συνοπτικές προτάσεις
 • Χρησιμοποιήστε κουκκίδες για να επισημάνετε βασικές πληροφορίες
 • Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά από νωρίς στην περιγραφή
 • Χρησιμοποιήστε εικόνες και βίντεο για να συμπληρώσετε το κείμενό σας

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να γράψετε καλύτερες περιγραφές προϊόντων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση του SEO σας και θα αυξήσουν τις πιθανότητές σας να βρεθείτε στο διαδίκτυο.

 1. Αναπτύξτε χαρακτηριστικά αγοραστών και μάθετε ποιοι είναι οι πελάτες σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιοι είναι οι πελάτες σας και τι θέλουν. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με την ανάπτυξη αγοραστές. Η περσόνα αγοραστή είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει τον ιδανικό πελάτη σας.

Για να αναπτύξετε την προσωπικότητα του αγοραστή σας, πρέπει να ερευνήσετε το κοινό-στόχο σας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ερευνών, συνεντεύξεων και ομάδων εστίασης. Μόλις κατανοήσετε καλά το κοινό-στόχο σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε την προσωπικότητα του αγοραστή σας.

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

 • Ποια είναι η ηλικία τους;
 • Ποιο είναι το φύλο τους;
 • Ποιο είναι το επίπεδο εισοδήματός τους;
 • Ποια είναι τα συμφέροντά τους;
 • Ποια είναι τα σημεία πόνου τους;
 • Ποιοι είναι οι στόχοι τους;

Μόλις απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, θα έχετε μια καλή ιδέα για τον ιδανικό πελάτη σας. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι ανεκτίμητες όταν πρόκειται για τη δημιουργία εκστρατειών μάρκετινγκ και την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εάν δεν γνωρίζετε ποιοι είναι οι πελάτες σας, δεν θα μπορείτε να τους πουλήσετε τίποτα. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε λίγο χρόνο για να αναπτύξετε χαρακτηριστικά αγοραστών για την επιχείρησή σας. Θα αποδώσει μακροπρόθεσμα.

 1. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε τα προϊόντα σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας

Αυξήστε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αποτελούν μεγάλο μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ των προϊόντων σας. Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram για να δημοσιεύσετε σχετικά με τα προϊόντα σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Χρησιμοποιήστε σχετικά hashtags και στοχεύστε τις αναρτήσεις σας στο σωστό κοινό. Μπορείτε επίσης να προβάλλετε διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε τα προϊόντα σας. Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

 1. Προσφέρετε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα

Η προσφορά εκπτώσεων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε τις πωλήσεις στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Η προσφορά εκπτώσεων και ειδικών προσφορών μπορεί να δελεάσει τους πελάτες να αγοράσουν αντικείμενα που διαφορετικά μπορεί να είχαν παραβλέψει.

Εάν έχετε ορισμένα προϊόντα που δεν πωλούνται καλά, σκεφτείτε να προσφέρετε έκπτωση σε αυτά τα προϊόντα για να αυξήσετε τις πωλήσεις. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε εκπτώσεις στη ναυτιλία ή άλλες υπηρεσίες ως κίνητρο για τους πελάτες να αγοράσουν από τον ιστότοπό σας.

 1. Βελτιώστε την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών με την άριστη εξυπηρέτηση πελατών

Η βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει μια εταιρεία για να αυξήσει τις πωλήσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε την ικανοποίηση των πελατών, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς είναι να παρέχετε άριστη εξυπηρέτηση πελατών.

Η άριστη εξυπηρέτηση πελατών περιλαμβάνει την ανταπόκριση σε ερωτήματα και παράπονα πελατών, την παροχή εξυπηρετικών και έμπειρων εκπροσώπων εξυπηρέτησης πελατών και την επίλυση προβλημάτων γρήγορα και αποτελεσματικά. Η παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών θα βελτιώσει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών, γεγονός που θα οδηγήσει σε αυξημένες πωλήσεις.

 1. Βελτιώστε το ποσοστό μετατροπών σας με δοκιμές, δοκιμές και δοκιμές

Η βελτίωση του ποσοστού μετατροπής είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου. Και ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών σας είναι με δοκιμές, δοκιμές και δοκιμές.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας, από το χρώμα του κουμπιού αγοράς έως την τοποθέτηση των φωτογραφιών του προϊόντος σας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές δοκιμές που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ποσοστό μετατροπών σας από άλλες.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές δοκιμές που πρέπει να εκτελείτε στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας:

 • Δοκιμάστε διαφορετικές παροτρύνσεις για δράση
 • Δοκιμάστε διαφορετικούς τίτλους
 • Δοκιμάστε διαφορετικές εικόνες
 • Δοκιμάστε διαφορετικές προσφορές
 • Δοκιμάστε διαφορετικές τιμές
 • Δοκιμάστε διαφορετικές επιλογές αποστολής
 • Δοκιμάστε διαφορετικές σελίδες ευχαριστιών

Η δοκιμή είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα για τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Ξεκινήστε, λοιπόν, σήμερα και δείτε πόσο αυξάνονται οι πωλήσεις σας!

 1. Χρησιμοποιήστε την ανάλυση δεδομένων για να βελτιώσετε τη στρατηγική σας

Η χρήση ανάλυσης δεδομένων για τη βελτίωση της στρατηγικής σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αναλύοντας τα δεδομένα σας, μπορείτε να προσδιορίσετε ποιες στρατηγικές μάρκετινγκ λειτουργούν και ποιες όχι. Αυτό θα σας επιτρέψει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας στις στρατηγικές που είναι πιο αποτελεσματικές για την αύξηση των πωλήσεων.

Επιπλέον, η ανάλυση δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ευκαιρίες για βελτίωση στην προσφορά προϊόντων ή στον σχεδιασμό του ιστότοπού σας. Εκμεταλλευόμενοι αυτές τις ευκαιρίες, μπορείτε να αυξήσετε περαιτέρω τις πωλήσεις σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανάλυσης των δεδομένων σας, αλλά ένας από τους πιο αποτελεσματικούς είναι μέσω της δοκιμής A/B. Η δοκιμή A/B σάς επιτρέπει να συγκρίνετε δύο εκδόσεις μιας σελίδας ή ενός προϊόντος και να δείτε ποια έχει καλύτερη απόδοση. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση αλλαγών στον ιστότοπο ή το προϊόν σας που θα βελτιώσουν τις πωλήσεις.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη ανάλυση δεδομένων για να βελτιώσετε τη στρατηγική ηλεκτρονικού εμπορίου σας, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις και να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση της επιχείρησής σας.

Συμπερασματικά

Παραπάνω είναι μια λίστα με τρόπους για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο που έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν ξανά και ξανά. Μερικές από αυτές τις συμβουλές είναι εύκολο να εφαρμοστούν και δεν απαιτούν μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά σας, ενώ άλλες μπορεί να χρειαστούν λίγη περισσότερη προσπάθεια, αλλά στο τέλος θα αξίζουν τον κόπο. Λοιπόν, τι περιμένεις? Ξεκινήστε να αυξάνετε τις πωλήσεις σας σήμερα.