11 Οφέλη της πλατφόρμας διαχείρισης Saas για επιχειρήσεις με επίκεντρο τα δεδομένα

Οι περισσότερες εταιρείες δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις στρατηγικές δεδομένων τους. Ωστόσο, λίγες εταιρείες προσπαθούν να υλοποιήσουν τις στρατηγικές δεδομένων τους. Οι περισσότερες εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες εφαρμογές λογισμικού για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δεδομένα τους.

Το λογισμικό διαχείρισης SaaS είναι ένα σημαντικό μέρος των τεχνολογιών δεδομένων και εάν δεν χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες πλατφόρμες διαχείρισης SaaS, ενδέχεται να αποτύχετε να ρυθμίσετε τη σωστή στρατηγική δεδομένων.

Λοιπόν, ας μην χάνουμε άλλο χρόνο γιατί, σε αυτό το άρθρο, θα εντοπίσουμε τα κορυφαία οφέλη από τη χρήση μιας πλατφόρμας διαχείρισης SaaS για επιχειρήσεις με επίκεντρο τα δεδομένα.

11 Οφέλη της πλατφόρμας διαχείρισης Saas για επιχειρήσεις με επίκεντρο τα δεδομένα

11 Οφέλη από πλατφόρμες διαχείρισης SaaS για τεχνολογίες δεδομένων

Οι πλατφόρμες διαχείρισης SaaS γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και ανεξάρτητα από το ποια θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να δείτε αν ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας ή όχι. Επιπλέον, είναι καλύτερη ιδέα να προσδιορίσετε εάν συμμορφώνονται με τις ρυθμιστικές αρχές πολιτικής δεδομένων. Πριν βουτήξετε στα πλεονεκτήματα των πλατφορμών διαχείρισης SaaS, ακολουθούν ορισμένες πλατφόρμες που σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε:

 • Ζλούρι: Το Zluri μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της στοίβας SaaS σας και ασφαλείς εφαρμογές SaaS. Ωστόσο, είναι καλύτερο για μεγαλύτερες επιχειρήσεις με περισσότερους από 500 υπαλλήλους.
 • Zylo: Μια πλατφόρμα διαχείρισης SaaS που εστιάζει κυρίως στη διαχείριση δαπανών και στη βελτιστοποίηση της αδειοδότησης SaaS, στην εξάλειψη των σκιωδών IT και πολλά άλλα.
 • Παραγωγικό: Προσφέρει αναλύσεις αφοσίωσης εφαρμογών και πληροφορίες που βοηθούν τις εταιρείες να κατανοήσουν πώς οι υπάλληλοί τους αλληλεπιδρούν με την πλατφόρμα SaaS και αλληλεπιδρούν με αυτήν.
 • Torii: Σχεδιασμένο κυρίως για διαχειριστές IT και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο εφαρμογών SaaS που χρησιμοποιούνται εντός του οργανισμού. Επιπλέον, το Torii επιτρέπει τη βελτιστοποίηση αδειών SaaS και προωθεί μια αυτοματοποιημένη ροή εργασιών σε επαναλαμβανόμενες διαδικασίες.
 • Μακαρίως: Παραχωρεί στις εταιρείες όλα τα εργαλεία για τις λειτουργίες SaaS, την offboarding και την onboarding εργαζομένων και πολλά άλλα.
 • BetterCloud: Εξουσιοδοτεί μια ομάδα IT να ορίζει και να επιβάλλει πολιτικές διαχείρισης και ασφάλειας εφαρμογών SaaS. Είναι σε θέση να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος τους με συνεχή παρακολούθηση συμβάντων.

1. Προσιτό

Ένα από τα πιο απίστευτα πλεονεκτήματα των συστημάτων λογισμικού διαχείρισης SaaS είναι η προσιτή τιμή τους. Αναμφίβολα, κάθε φορά που επενδύετε σε μια πλατφόρμα διαχείρισης SaaS, μπορείτε να γνωρίζετε την αλήθεια ότι το κόστος ανάπτυξης λογισμικού μπορεί να κατανεμηθεί σε πολλές επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν κυρίως συστήματα SaaS, τα οποία εξαπλώνονται με την πάροδο του χρόνου, διατηρώντας χαμηλά το κόστος για την επιχείρησή σας και καθιστώντας τα πράγματα πολύ προσιτά για εσάς και την επιχείρησή σας.

2. Πλεονεκτήματα SEO

Πλεονεκτήματα SEO

Σας παρέχεται πρόσβαση στο cloud κάθε φορά που χρησιμοποιείτε εργαλεία SaaS, γεγονός που καταργεί την ανάγκη τοπικής προσαρμογής των προγραμμάτων λογισμικού σας και μειώνει τυχόν προβλήματα διαχείρισης. Επιπλέον, τα εργαλεία SaaS έχουν πολλές προηγμένες λειτουργίες που μπορούν να ικανοποιήσουν με ακρίβεια τις επιχειρηματικές ανάγκες. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο διαχείρισης SEO, μπορείτε να λάβετε μεγάλη βοήθεια με το δικό σας Κατατάξεις SEO.

3. Ένα σύστημα αρχείων

Με ένα εργαλείο διαχείρισης SaaS, έχετε την ευκαιρία να διατηρείτε ένα πλήρες και καλά γυαλισμένο αρχείο σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες σας, πώς χρησιμοποιούνται και πολλά άλλα.

Θα μπορείτε να εντοπίσετε και να προσδιορίσετε ποιος έχει πρόσβαση στα εργαλεία σας και τα πρόσθετα οφέλη σας είναι τα εξής:

 • Το να είσαι συμβατός
 • Μείωση κινδύνων ασφαλείας, όπως παραβιάσεις δεδομένων
 • Συνεχώς οικονομικά αποδοτικό
 • Αυτοματισμός αποβίβασης εργαζομένων και πολλά άλλα

Επιπλέον, το εργαλείο διαχείρισης SaaS επιτρέπει στο τμήμα IT να δει ακριβώς ποιος χρησιμοποιεί τι και επιτρέπεται να διαγράψει όλα τα διαπιστευτήρια σύνδεσης σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος αποχωρήσει από την εταιρεία σας. Έτσι, αυτό θα επιτρέψει σε υπαλλήλους που δεν απέκτησαν ποτέ μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε μια εφαρμογή SaaS.

Αυτό δεν βοηθά μόνο την επιχείρηση να αποτρέψει εσωτερικές απειλές. ελευθερώνει χώρο για υπαλλήλους που μόλις μπήκαν στην εταιρεία.

4. Μειώνει το κόστος

Τι κάνει μια επιχείρηση πιο επικίνδυνη για τον δανειστή;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι εταιρείες σπαταλούν περισσότερο από 40 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος στο SaaS. Οι οργανισμοί έχουν πλέον εκατοντάδες εργαλεία cloud στη στοίβα SaaS τους. Ίσως έχετε πλατφόρμες SaaS στις οποίες έχετε εγγραφεί και δεν χρησιμοποιείτε, οπότε μπορεί να χάνετε χιλιάδες έως εκατομμύρια ετησίως χωρίς πρακτικό λόγο. Μια πλατφόρμα διαχείρισης SaaS μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι δεν χρησιμοποιείτε και με αυτόν τον τρόπο να μειώσετε τα περιττά έξοδα.

5. Ενοποίηση δεδομένων

Οι πλατφόρμες διαχείρισης SaaS μπορούν να ενοποιήσουν δεδομένα σε ένα σύστημα, επιτρέποντας στο σύστημα πληροφορικής να διαχειρίζεται πολιτικές, να παρακολουθεί τις δραστηριότητες διαχειριστή και να προβάλλει όλα τα στοιχεία και τους χρήστες. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε όλη την περιουσία πληροφορικής σας, όπως το σκιερό IT, για να λάβετε πιο έξυπνες και βασισμένες σε δεδομένα αποφάσεις.

Επιπλέον, αυτή η θετική προοπτική είναι ότι δεδομένου ότι ο κόσμος του SaaS εξελίσσεται τόσο γρήγορα, η αξία του θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς τον χρησιμοποιείτε και θα περιλαμβάνει ακόμη και πολλές περισσότερες δυνατότητες, χάρη σε όλα όσα συγκεντρώνονται σε μια πλατφόρμα.

6. Αναφορά σε πραγματικό χρόνο

Όλες οι πλατφόρμες διαχείρισης SaaS προσφέρουν αναφορές σε πραγματικό χρόνο για την επιχείρησή σας. Η αναφορά σε πραγματικό χρόνο είναι κάτι που μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με την ομάδα της επιχείρησής σας και κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιστοποιήσουμε τις πολιτικές και τα πρωτόκολλα διαχείρισης της επωνυμίας μας.

7. Διαφάνεια στη διαχείριση συμβάσεων και δαπανών

Θα θεωρούσατε ωφέλιμο να διαχειρίζεστε όλα τα συμβόλαια SaaS και τις συνδρομές σας σε μία ενιαία πλατφόρμα; Η χρήση της σωστής πλατφόρμας διαχείρισης SaaS μπορεί να σας επιτρέψει να το κάνετε αυτό. Όχι μόνο θα διευκολύνει την παρακολούθηση του ποσού που ξοδεύει ο προϋπολογισμός σας σε εφαρμογές και υπηρεσίες SaaS, αλλά θα σας δείξει επίσης τρόπους διαχείρισης συμβολαίων και συνδρομών, χωρίς να τους επιτρέπετε να επικαλύπτονται με κανέναν τρόπο.

Όταν έχετε μια κεντρική τοποθεσία όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε συμβόλαια προμηθευτών, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 • Αναθέστε διαφορετικούς ιδιοκτήτες σε διαφορετικά συμβόλαια
 • Ενημερώστε τους ιδιοκτήτες για συμβάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
 • Αποφύγετε να χάσετε ημερομηνίες ακύρωσης ή ανανέωσης
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κολλήσει με συμβόλαια που δεν προσπαθείτε να ανανεώσετε

Αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο χρήσιμο όταν ανακαλύψετε ότι πολλές επιχειρηματικές ομάδες προσαρμόζονται σε πλατφόρμες διαχείρισης SaaS, επομένως η πιθανότητα να παραβλέψετε τις άδειες είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Επιπλέον, με την αυξημένη πιθανότητα ειδοποιήσεων ανανέωσης, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα δίνετε ειδοποιήσεις εάν χάσετε το ενδιαφέρον σας να ανανεώσετε την άδειά σας για διαφορετική περίοδο.

8. Διατηρώντας την επιχείρησή σας ασφαλή

Η ασφάλεια των επιχειρήσεων πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα για κάθε οργανισμό. Αλλά δυστυχώς, ο αριθμός των Τα θέματα ασφάλειας SaaS έχουν επίσης αυξηθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη που χορηγήθηκε από την McAfee, πάνω από 80% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποιούν εφαρμογές SaaS που δεν έχουν επαληθευτεί.

Δεν μπορείτε να ασφαλίσετε τις εφαρμογές σας εάν δεν γνωρίζετε ποιες να παρακολουθήσετε και να ελέγξετε. Κάθε φορά που υπάρχουν νέες εταιρικές εφαρμογές SaaS, θα λαμβάνετε αμέσως ειδοποίηση από τις πλατφόρμες διαχείρισης SaaS και δεν θα επιτρέπουν την πρόσβαση όποτε αυτές οι εφαρμογές δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας.

9. Συνεχείς ενημερώσεις

Ως κορυφαίο όφελος για εσάς, οι περισσότερες επωνυμίες SaaS θα ενημερώνουν συνεχώς τις λύσεις τους με νεότερες τεχνολογίες από πελάτες. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι αλγόριθμοι SEO αλλάζουν συνεχώς και τα περισσότερα εργαλεία SaaS θα προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές. Έτσι, κάθε φορά που επιλέγετε ένα εργαλείο SaaS, μπορείτε να είστε καλά ενημερωμένοι ότι επιλέγετε ένα από τα καλύτερα της αγοράς.

10. Διαχείριση άδειας

Ορισμένες από τις κορυφαίες πλατφόρμες SaaS μπορούν να ελέγχουν πλήρως ποιος έχει πρόσβαση σε ποιον τύπο αδειών. Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς της μη υπερβολικής κατανομής αδειών. Επιπλέον, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην κακή χρήση αχρησιμοποίητων αδειών για τις οποίες πληρώνετε.

Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα:

 • Αποφύγετε τα πρόστιμα που σχετίζονται με την υπερβολική κατανομή στη χρήση δεδομένων
 • Αποφυγή περιττών δαπανών για αχρησιμοποίητα καθίσματα

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι ο αριθμός των αδειών είναι σε αντιστοιχία με τις ανάγκες της επιχείρησής σας και βοηθά στην εξοικονόμηση αυτών των θέσεων, εάν κάποιος στην επιχείρησή σας χρειάζεται να έχει πρόσβαση στο εργαλείο SaaS.

11. Συμμόρφωση δεδομένων

Η συμμόρφωση δεδομένων ισχύει κάθε φορά που συμμορφώνεστε με τον GDPR ή τον CCPA. Και οι δύο αυτές ρυθμιστικές αρχές δεδομένων έχουν αυστηρές πολιτικές που προστατεύουν τα δεδομένα των καταναλωτών. Όλες οι εφαρμογές SaaS πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες δεδομένων και να διασφαλίζουν ότι ακόμη και οι υπάλληλοί σας συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες.

Επιπλέον, όσες εταιρείες δεν συμμορφωθούν με αυτές τις ρυθμιστικές αρχές δεδομένων πιθανότατα θα υποφέρουν πληρώνοντας υψηλά πρόστιμα για παραβίαση αυτών των κανόνων συμμόρφωσης.

Πάνω απ ‘όλα, ο έλεγχος ασφαλείας δεν είναι ποτέ δυνατός όταν δεν ξέρετε ποιες εφαρμογές να παρακολουθήσετε.

Τυλίγοντας τα όλα

Αυτό είναι για αυτό το άρθρο. Αυτά είναι τα κορυφαία 11 πλεονεκτήματα των πλατφορμών διαχείρισης SaaS για επιχειρήσεις με επίκεντρο τα δεδομένα. Δεν είναι καιρός να διαβάσετε προσεκτικά κάθε όφελος που λαμβάνετε από τη χρήση πλατφορμών διαχείρισης SaaS. Τώρα, είναι στο χέρι σας να δείτε ποιο εργαλείο ταιριάζει στις απαιτήσεις της επιχείρησής σας και πώς μπορείτε να το τοποθετήσετε στην καθημερινότητά σας.

Ωστόσο, προτού επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο διαχείρισης SaaS, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακολουθεί κανόνες συμμόρφωσης δεδομένων και ότι δεν παραβιάζει νόμους περί απορρήτου κατά τη χρήση του εργαλείου. Εξάλλου, όλος ο στόχος ενός εργαλείου SaaS είναι να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εσάς και όχι πιο δύσκολα.