4 Αποτελεσματικές τεχνικές SEO για νεοσύστατες επιχειρήσεις

Θέλετε να δημιουργήσετε την εκκίνηση σας στο διαδίκτυο;

Ποιος δεν θέλει να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του Google και άλλων μηχανών αναζήτησης;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις τεχνικές SEO για να έχουν αντίκτυπο, να κάνουν τα πράγματα να κινούνται πιο γρήγορα και να αρχίσουν να αυξάνουν την έλξη προτού τελειώσουν τα περιορισμένα κεφάλαια που διαθέτουν.

Το SEO παραμένει η καρδιά του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να αποδείξει τη ραχοκοκαλιά της επιχείρησής σας μακροπρόθεσμα. Φέρνει οργανικούς δυνητικούς πελάτες στον ιστότοπό σας. Αλλά πολλές startups δεν θέλουν να αποκομίσουν αυτά τα οφέλη. Γιατί;

Ακολουθούν τη συντόμευση SEO για να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα, ελπίζοντας να κόψουν μερικές γωνίες. Αλλά δυστυχώς, λόγω του εξελιγμένου αλγόριθμου της Google, το κόψιμο αυτών των γωνιών κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό.

Αποτελεσματικές τεχνικές SEO για νεοσύστατες επιχειρήσεις

Η εστίαση στη στρατηγική SEO σας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Με τους περισσότερους ανθρώπους να κατευθύνονται προς την Google για να ψάξουν τα πράγματα. Η αγνόηση του SEO μπορεί να είναι επιζήμια για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Όταν εκτελείτε μια εκκίνηση με λίγα χρήματα και χρόνο, χρειάζεστε νόμιμες εισβολές που βελτιώνουν την οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης.

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε μερικές χρήσιμες τεχνικές SEO που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες μπορούν να βρουν την επιχείρησή σας οργανικά.

Ας εξερευνήσουμε μερικές αποτελεσματικές τεχνικές SEO για startups.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις τέσσερις συμβουλές για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική SEO που παρέχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα:

  1. Συνεργαστείτε με μια εταιρεία SEO

Ενώ το SEO μπορεί να σας κάνει πελάτες, το κακό είναι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να το καταλάβετε. Εάν δεν μπορείτε να το κατανοήσετε καλά, η εκκίνηση του ιστότοπού σας καθίσταται αδύνατη.

Συνεργασία με έναν Πρακτορείο SEO για B2B Η επιχείρηση μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται γρηγορότερα για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Μια εταιρεία SEO έχει μια αποθήκη ειδικών που είναι μάστορες στον τομέα τους και βοηθούν την εκκίνηση σας να αναπτυχθεί πιο γρήγορα. Επίσης, καθώς η Google αλλάζει κάθε αλγόριθμό της κάθε τόσο, η παρακολούθηση του τι λειτουργεί και τι όχι μπορεί να είναι μια συντριπτική εμπειρία.

Είναι απαραίτητο να είστε ενημερωμένοι με τις αλλαγές αλγορίθμου. Διαφορετικά, μπορεί να τιμωρηθείτε ακόμη και πριν ονειρευτείτε να φτάσετε στην πρώτη σελίδα της Google. Η πρόσληψη μιας εταιρείας SEO μπορεί να βοηθήσει την startup σας να καθορίσει τους ιδανικούς πελάτες-στόχους σας και να χρησιμοποιήσει εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών για να ευθυγραμμίσει τη στρατηγική σας για τις λέξεις-κλειδιά με το κοινό σας. Αυτές οι τεχνικές SEO επικεντρώνονται στη βελτιστοποίηση στη σελίδα για υψηλότερη κατάταξη.

Χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές του, μια εταιρεία SEO διασφαλίζει ότι κάθε σελίδα έχει το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο και απαντά στην πρόθεση του χρήστη. Αυτές οι εταιρείες βελτιστοποιούν τις μετα-περιγραφές, προσθέτουν σήμανση σχήματος και εικόνες και δημιουργούν εσωτερικούς συνδέσμους για τη βελτίωση της απόδοσης SEO.

Εκτός από τη διασφάλιση περιεχομένου υψηλής ποιότητας, οι επαγγελματίες SEO εκτελούν τεχνικούς ελέγχους SEO για να προτείνουν τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης του ιστότοπού σας, ώστε να λαμβάνετε περισσότερη επισκεψιμότητα, να αναβαθμίσετε την εμπειρία των χρηστών στον ιστότοπο και να βελτιώσετε την οργανική κατάταξη.

Για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους στο διαδίκτυο, μια εταιρεία SEO θα μπορούσε να κάνει διαφοροποίηση μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Ενδιαφέροντα στατιστικά: Με 90,63% του περιεχομένου χωρίς επισκεψιμότητα από την Google, μια εταιρεία SEO όπως η Skale μπορεί να οδηγήσει την επιχείρησή σας σε νέα ύψη.

  1. Εστίαση στο link building

Μια άλλη πολύτιμη και αποτελεσματική στρατηγική SEO είναι η δημιουργία συνδέσμων. Είναι η πρακτική της απόκτησης συνδέσμων προς τον ιστότοπό σας από άλλους ιστότοπους. Όταν η εκκίνηση σας λαμβάνει ένα backlink από ιστότοπους υψηλής ποιότητας, μεταβιβάζει την εξουσία στον ιστότοπό σας και διασφαλίζει ότι επιτυγχάνετε υψηλότερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης.

Η δημιουργία συνδέσμων αφορά περισσότερο τη δημοσίευση συνδέσμων που οδηγούν στον τομέα σας παντού στο διαδίκτυο. Αν και αυτή η προσέγγιση scattergun μπορεί να φαίνεται ωφέλιμη, δεν θα ενισχύσει την κατάταξη SEO σας ούτε θα εξυπηρετήσει κανένα σκοπό.

Εστίαση στο link building

Η διατήρηση μιας ισορροπίας στη στρατηγική SEO σας και η οικοδόμηση σχέσεων με ιστότοπους υψηλής εξουσίας είναι πολύτιμες για υψηλότερη κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Εκτός από την κατάταξη του ιστότοπού σας, αυτές οι στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων αυξάνουν την επισκεψιμότητα στον ιστό σας, οδηγούν σε υψηλότερη βαθμολογία SEO, εξασφαλίζουν εξαιρετικές ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων, βελτιώνουν τη σχέση με τους πελάτες και αυξάνουν την προβολή και την προβολή της επωνυμίας σας.

Σήμερα, η δημιουργία συνδέσμων είναι απαραίτητη επειδή ένας καλός σύνδεσμος από έναν ιστότοπο με μεγάλη επισκεψιμότητα εξασφαλίζει “χυμό συνδέσμου” και αυξάνει την επισκεψιμότητα. Όταν συνδέεστε σε ιστότοπους που σχετίζονται με τον τομέα σας, αυξάνεται επίσης η λήψη σχετικής επισκεψιμότητας. Ένα ισχυρό και παθιασμένο κοινό από ένα σχετικό ιστολόγιο είναι συχνά καλύτερο από το να έχετε ένα μεγαλύτερο κοινό με αποδεσμευμένους πελάτες.

Ενδιαφέροντα στατιστικά: Με Το 58,1% των SEO πιστεύοντας ότι τα backlinks έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, οι νεοφυείς επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να παραβλέψουν τις στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων.

  1. Αναζητήστε λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς για κατάταξη

Μια άλλη ενδιαφέρουσα στρατηγική SEO είναι η χρήση λέξεων-κλειδιών μακριάς ουράς. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά είναι συνήθως 3-5 λέξεις με χαμηλό όγκο αναζητήσεων, αλλά βοηθούν στην καταγραφή της σχετικής επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας.

Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν λέξεις-κλειδιά μακριάς ουράς στόχευση εξειδικευμένου κοινού αντί για μεγαλύτερο κοινό.

Αν και αυτές οι λέξεις-κλειδιά λαμβάνουν μικρό αριθμό αναζητήσεων ανά μήνα, συνήθως έχουν υψηλότερο ποσοστό μετατροπών. Οι λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς είναι χρήσιμες στη λιανική και στο B2B λόγω της υψηλής εξειδίκευσής τους, γεγονός που υποδηλώνει υψηλότερη πρόθεση αγοράς.

Αυτές οι λέξεις-κλειδιά είναι πολύ λιγότερο ανταγωνιστικές, ευκολότερες στην αντιμετώπιση και αυξάνουν τις πιθανότητες δημιουργίας δυνητικών πελατών υψηλής ποιότητας. Εκτός από αυτά τα οφέλη, μια μακροπρόθεσμη λέξη-κλειδί αυξάνει τις πιθανότητες της startup να κάνει το περιεχόμενο ορατό στους χρήστες.

Όταν οι χρήστες αναζητούν μια λέξη-κλειδί μακράς ουράς, η Google εμφανίζει εξατομικευμένες προτάσεις με βάση την τοποθεσία, τα ενδιαφέροντα και το φύλο τους. Σημαίνει ότι δύο χρήστες που εισάγουν την ακριβή αναζήτηση ενδέχεται να δουν διαφορετικά αποτελέσματα.

3. Αναζητήστε λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς για κατάταξη

Οι λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς βελτιστοποιούν τον ιστότοπο εκκίνησης για διάφορες αναζητήσεις, καθώς είναι πιο συγκεκριμένες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών για να βρείτε την καλύτερη λέξη-κλειδί μακράς ουράς για την εκκίνηση σας. Ορισμένοι άλλοι τρόποι εύρεσης κατάλληλων λέξεων-κλειδιών είναι η χρήση αναζητήσεων που σχετίζονται με το Google που εμφανίζονται ενώ πληκτρολογείτε το ερώτημά σας.

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στο κάτω μέρος του SERP σας, κάτω από την πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων σας.

Ενδιαφέροντα στατιστικά: Οι μακροπρόθεσμες λέξεις-κλειδιά έχουν α 3-5% αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων υψηλότερη από τις γενικές αναζητήσεις.

  1. Δημιουργήστε ένα τεχνικό σχέδιο παιχνιδιού SEO

Ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί όταν μια startup επιχείρηση αποτυγχάνει να ενσωματώσει το SEO στη στρατηγική μάρκετινγκ της είναι η εμφάνιση τεχνικών ζητημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αργότερα.

Η γνώση του τεχνικού SEO βοηθά να διασφαλιστεί ότι ο ιστότοπός σας ευρετηριάζεται σωστά και συμβάλλει στην αύξηση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησής σας.

Δημιουργήστε ένα τεχνικό σχέδιο παιχνιδιού SEO

Για την καταπολέμηση αυτού του ζητήματος, η αντιμετώπιση της τεχνικής πτυχής του SEO βοηθά στην αποφυγή περίπλοκων προβλημάτων SEO που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε. Εκτός από δαπανηρή, καθίσταται δύσκολη η διαχείριση τεχνικών προβλημάτων SEO στα μεταγενέστερα στάδια της ανάπτυξης εκκίνησης.

Όταν δημιουργείτε ένα τεχνικό σχέδιο παιχνιδιού SEO, τηρείτε τις βέλτιστες πρακτικές της Google για βελτιστοποίηση ιστότοπου, διασφαλίζετε ότι ο ιστότοπος φορτώνεται γρήγορα και αφαιρείτε τα αναδυόμενα παράθυρα και άλλα παρεμβατικά στοιχεία που ενδέχεται να εμποδίσουν την εμπειρία χρήστη. Βοηθά επίσης να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή και αφαιρεί κατεστραμμένους συνδέσμους και 404 σελίδες από τον ιστότοπό σας.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι η κατάταξη στην πρώτη σελίδα μιας μηχανής αναζήτησης είναι ένα cakewalk. Δεν είναι!

Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να φτάσετε τον ιστότοπό σας στο σημείο που θέλετε να πετύχετε. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε για τη δημιουργία του SEO του ιστότοπού σας, τόσο πιο βιώσιμη επιχείρηση μπορείτε να δημιουργήσετε.

Η εφαρμογή των τεχνικών σας δεξιοτήτων SEO διασφαλίζει ότι δημιουργείτε εύκολες ιστοσελίδες για τις μηχανές αναζήτησης για ευρετηρίαση, ανίχνευση και κατάταξη.

Η ανάγκη της ώρας για μια startup είναι η δημιουργία ενός τεχνικά υγιούς ιστότοπου που είναι εύκολο στην πλοήγηση και φορτώνεται γρήγορα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι χρήστες σας μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπό σας.

Ενδιαφέροντα στατιστικά: 53% των επισκεπτών της ιστοσελίδας εγκαταλείψτε έναν ιστότοπο εάν χρειάζεται περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει, καθιστώντας το τεχνικό SEO απαραίτητο για την εκκίνηση της επιχείρησής σας.

Κλειδί σε πακέτο

Μια στρατηγική SEO πρέπει να είναι μέρος του επιχειρηματικού σας σχεδίου από την πρώτη μέρα.

Αυτό σας βοηθά να ενισχύσετε τις δυνατότητες μάρκετινγκ και να καταταγείτε στην πρώτη σελίδα του Google. Με μια σταθερή στρατηγική SEO, μπορείτε να εξαλείψετε αποτελεσματικά τα εμπόδια που κάνουν την εκκίνηση σας ορατή στο κοινό-στόχο που θέλει να σας βρει στις μηχανές αναζήτησης.

Ενώ η γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη είναι το παν για μια startup, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μια αργή διαδικασία. Χρειάζεσαι υπομονή για να πετύχεις.

Η συνεχής ενημέρωση του ιστότοπού σας με φρέσκο ​​υλικό και η αναπαραγωγή παραγόντων που βοήθησαν στην αύξηση της κατάταξής σας στο SEO είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Εάν είστε νέος στο παιχνίδι SEO, αλλά θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που προσελκύει πελάτες και οδηγεί την επιχείρησή σας σε άλλο επίπεδο, χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες μιας εταιρείας SEO, ειδικά εάν είστε επιχείρηση B2B.

Γίνεται ευκολότερο να συγκεντρωθείτε σε ζητήματα που κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα με μια επαγγελματική αντιπροσωπεία.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν να κάνουν με τον πειραματισμό και την εναρμόνιση με τις στρατηγικές SEO σας για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την εταιρεία σας. Για παράδειγμα, η χρήση μιας λέξης-κλειδιού long-tail μπορεί να είναι επωφελής για μια εκκίνηση SaaS και το τεχνικό SEO μπορεί να προσφέρει ένα στοιχείο βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης προβολής.