5 από τα πιο κοινά προβλήματα υπολογιστή

Μεταξύ της απομακρυσμένης εργασίας, των διαδικτυακών υπηρεσιών και της ψυχαγωγίας, οι άνθρωποι εξαρτώνται από υπολογιστές για να διατηρήσουν τη ζωή τους σε κίνηση. Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί η ιδιοκτησία υπολογιστή είναι εξαιρετικά υψηλή 92 τοις εκατό ή περισσότερα σπίτια που διαθέτουν τουλάχιστον ένα. Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν αρκετοί υπολογιστές μεταξύ επιτραπέζιων υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και tablet.

Φυσικά, όλη αυτή η τεχνολογία συνοδεύεται επίσης από ένα αναπόφευκτο: προβλήματα υπολογιστή. Αργά ή γρήγορα, κάθε υπολογιστής αναπτύσσει κάποιο πρόβλημα που είτε παρεμποδίζει τις δραστηριότητές σας είτε τις διακόπτει εντελώς.

Λοιπόν, τι είδους προβλήματα υπολογιστή μπορείτε να περιμένετε κάποια στιγμή; Συνεχίστε να διαβάζετε για πέντε από τα πιο κοινά ζητήματα υπολογιστή.

1. Είναι αργό

Οι νέοι υπολογιστές έχουν πάντα πολλά φερμουάρ σε σύγκριση με τον παλιό σας υπολογιστή. Ένας πολύ συνηθισμένος λόγος που ο υπολογιστής δεν λειτουργεί τόσο γρήγορα είναι ότι δεν έχετε αρκετή μνήμη RAM. Η τυπική ποσότητα μνήμης RAM που απαιτείται για τις βασικές λειτουργίες συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Αφού διαθέτετε έναν υπολογιστή για μερικά χρόνια, το ποσό που έχετε στον υπολογιστή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Η επιδιόρθωση ενός υπολογιστή με αυτό το πρόβλημα απαιτεί απλώς την εγκατάσταση πρόσθετης μνήμης RAM.

2. Ιοί

Ένα άλλο δυστυχώς κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τελικά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υπολογιστών είναι οι ιοί ή το κακόβουλο λογισμικό. Παλιά, τα αποκτούσατε επισκεπτόμενοι πρόχειρους ιστότοπους ή κατεβάζοντας αρχεία από άγνωστες πηγές.

Αυτές τις μέρες, μπορείτε να τα αποκτήσετε στον υπολογιστή σας επισκεπτόμενοι αξιόπιστους ιστότοπους που έχουν παραβιαστεί. Η καλύτερη λύση είναι το λογισμικό προστασίας από ιούς που ενημερώνετε τακτικά.

3. Δεν θα ξεκινήσει

Λίγα πράγματα αποδεικνύονται πιο απογοητευτικά από έναν υπολογιστή που δεν εκκινεί. Στην περίπτωση των επιτραπέζιων υπολογιστών, ο πιο πιθανός ένοχος είναι ότι το μηχάνημα δεν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα ή ότι το πολύπριζο είναι απενεργοποιημένο.

Για φορητούς υπολογιστές ή tablet, θα πρέπει να ελέγξετε ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί ακόμα.

4. Κατάψυξη

Σχεδόν κάθε υπολογιστής παγώνει κάθε τόσο. Επανεκκινήστε το μηχάνημα και το πρόβλημα θα επιλυθεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εάν ο υπολογιστής σας παγώνει συνεχώς, οι πιθανότητες είναι καλές είτε να έχετε ιό είτε ο υπολογιστής να μην έχει αρκετή μνήμη.

Εκτελέστε σάρωση για ιούς. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, εξετάστε την αναβάθμιση της μνήμης RAM ή του σκληρού σας δίσκου.

5. Ξαφνικός θάνατος

Εντάξει, οι περισσότεροι υπολογιστές δεν πεθαίνουν απλώς από το μπλε. Υπάρχουν σχεδόν πάντα σημάδια. Αν δεν προσέξεις, όμως, μπορεί να φαίνεται ότι ο θάνατος ήρθε από το πουθενά.

Σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον δεν υπάρχει έτοιμη λύση. Θα θελήσετε να εστιάσετε σε ανάκτηση δεδομένων, αντι αυτου. Θυμηθείτε, μπορείτε πάντα να φορτώσετε αυτά τα αρχεία σε νέο σκληρό δίσκο ή σύστημα υπολογιστή.

Προβλήματα υπολογιστή και εσύ

Κάθε ιδιοκτήτης υπολογιστή αντιμετωπίζει προβλήματα υπολογιστή αργά ή γρήγορα. Αν και είναι εκπληκτικά σταθεροί, οι υπολογιστές είναι εξαιρετικά πολύπλοκες μηχανές. Τα περίπλοκα θέματα, το υλικό και τα περιφερειακά προέρχονται συχνά από διαφορετικούς κατασκευαστές. Αυτό δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για προβλήματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε προβλήματα είναι μέσω της προσεκτικής προσοχής. Σημειώστε το όταν έχετε πρόβλημα. Αν δείτε να αναπτύσσεται ένα μοτίβο, μπορείτε να αναζητήσετε λύσεις προτού τα πράγματα κλιμακωθούν πολύ.

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές για τον υπολογιστή; Δείτε τις αναρτήσεις για Υπολογιστές στην ενότητα Τεχνολογία.