5 βασικά βήματα για τη μείωση της φλεγμονής που πρέπει να δοκιμάσετε

Η φλεγμονή είναι μια φυσική διαδικασία σε κάθε άνθρωπο. Μερικές φορές, λόγω διαφόρων παραγόντων, το σώμα μπορεί να υποφέρει από υπερβολική φλεγμονή, η οποία οδηγεί σε μια σειρά από προβλήματα υγείας. Αυτά περιλαμβάνουν κατάθλιψη, αύξηση βάρους, απώλεια ενέργειας, γενικό πόνο, διαβήτη, ακόμη και καρδιαγγειακά προβλήματα. Ευτυχώς, υπάρχουν μέθοδοι για την καταπολέμηση της υπερβολικής φλεγμονής και αυτός ο οδηγός θα σας οδηγήσει στα πέντε κορυφαία βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Άσκηση

Δεν χρειάζεται να είναι ένα σκληροπυρηνικό καθεστώς – μόνο λίγη κίνηση θα κάνει τη διαφορά. Η άσκηση έχει βασικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής, καθώς κάνει το σώμα να κινείται σε αντίθεση με το να παραμένει αδρανές. Οι άνθρωποι που μένουν ακίνητοι για μεγάλες χρονικές περιόδους, για παράδειγμα, εκείνοι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους καθισμένοι στον καναπέ, είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα υπερφλεγμονής. Δοκιμάστε μια ήπια βόλτα ή ακόμα και απλώς να τακτοποιήσετε το σπίτι για να αποκτήσετε το κίνητρο να μετακινηθείτε περισσότερο. Είναι πραγματικά μια περίπτωση κάθε μικρής βοήθειας και μπορεί να είναι μια συσσωρευτική διαδικασία.

2. Λάβετε υπόψη τα επίπεδα άγχους σας

Το άγχος είναι κάτι αναπόφευκτο στην καθημερινή ζωή. Ωστόσο, έχει μια τόσο επιζήμια επίδραση σε τόσα πολλά πράγματα στον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μπορεί να λειτουργήσει. Ειδικά όταν γίνεται κακή διαχείριση ή αφήνεται να φουσκώσει. Τότε είναι που αρχίζουν τα προβλήματα. Αν υποφέρεις από υπερβολικό άγχος ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσουμε. Η φλεγμονή είναι άμεσο αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης στο σύστημά σας. Δοκιμάστε να προγραμματίσετε κάποιο χρόνο διακοπής λειτουργίας ή ένα έργο ανάπαυσης για να αποκτήσετε λίγη ηρεμία και να βοηθήσετε τη μείωση της φλεγμονής.

3. Τρώτε περισσότερο πράσινο φαγητό

Μια κύρια αιτία υψηλής φλεγμονής είναι η έλλειψη σώματος σε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι μια φυσική βιταμίνη που έχει σημαντικά οφέλη για τον άνθρωπο. Μπορεί να βρεθεί σε πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα πράσινα φύλλα και τα όσπρια. Εάν τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας, ακόμη και αντικαθιστώντας τις ανθυγιεινές επιλογές, όπως οι πατάτες (τηγανητές πατάτες) και το σκορδόψωμο, θα δείτε μια γρήγορη αλλαγή.

4. Απώλεια βάρους

Ένα σώμα υπό πίεση από υπερβολικό βάρος είναι αναμφίβολα θύμα φλεγμονής. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από το να χάσετε βάρος και να γίνετε πιο υγιείς και να μειώσετε τα επίπεδα φλεγμονής είναι μόνο ένα για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε. Συχνά είναι δύσκολο να ξεκινήσετε, αλλά οι μικρές αλλαγές και η οικοδόμηση μιας νέας ρουτίνας γύρω από το φαγητό, την άσκηση και τις ανθυγιεινές συνήθειες όπως η κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα απώλειας βάρους.

5. Δοκιμάστε μια συγκεκριμένη δίαιτα

Διατροφή

Εάν τα προβλήματα φλεγμονής σας προκαλούν καταστροφικά προβλήματα, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε άμεσες αποτελεσματικές αλλαγές. Ένας δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να ξεκινήσετε ένα νέο ταξίδι δίαιτας. Αναμφισβήτητες αλλαγές στην υγεία μπορούν να συμβούν μέσω δοκιμάζοντας τη δίαιτα AIP, για παράδειγμα. Αυτή η δίαιτα εστιάζει σαφώς σε υγιεινές τροφές που εξαλείφουν μια σειρά από τρόφιμα που είναι γνωστό ότι ερεθίζουν ή προκαλούν βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα και φλεγμονές στο σώμα. Μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για το πώς να ξεκινήσετε κάνοντας κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο και λαμβάνοντας ένα λεπτομερές σημείο εκκίνησης για να ξεκινήσετε την αντιφλεγμονώδη ατζέντα σας.

Συγκεκριμένες δίαιτες όπως αυτή σε συνδυασμό με ήπια άσκηση και τεχνικές χαλάρωσης είναι απλές αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές λύσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε από την άνεση του σπιτιού σας και να αποφύγετε την ακριβή φαρμακευτική αγωγή ή την υψηλότερη ιατρική παρέμβαση εάν προκύψουν περαιτέρω προβλήματα από ένα πρόβλημα χωρίς θεραπεία.

Εάν αγνοήσετε τη φλεγμονή, μπορεί να καταλήξετε σε σοβαρό πρόβλημα. Μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο σώμα εάν αγνοηθεί και όταν επισημαίνεται, είναι καλύτερο να το αντιμετωπίσετε αρκετά γρήγορα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, της άσκησης και ήπιων αλλαγών στα επίπεδα άγχους σας και στη γενική δραστηριότητα της ζωής σας. Δεν χρειάζεται να είναι μια συντριπτική διαδικασία και τα μικρά πράγματα μπορούν να αποφέρουν μεγάλα αποτελέσματα όταν γίνονται την κατάλληλη στιγμή.