5 Βασικά Πλεονεκτήματα της Έρευνας Ανταγωνιστών

Λειτουργείτε την επιχείρησή σας σε μια φούσκα; Οι επιτυχημένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αναγνωρίζουν ότι η λειτουργία μιας επιχείρησης συνεπάγεται μεγάλη προσοχή σε παράγοντες εντός και εκτός των τεσσάρων τοίχων της επιχείρησής σας.

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 19% των μικρών επιχειρήσεων αποτυγχάνει επειδή παραμελεί το ισχυρό εργαλείο της έρευνας ανταγωνιστών.

Μην λιγότερο αυτό είναι δική σας δουλειά! Μάθετε τα πλεονεκτήματα της έρευνας ανταγωνιστών σε αυτά τα πέντε σημεία παρακάτω.

5 Βασικά Πλεονεκτήματα της Έρευνας Ανταγωνιστών

1. Αποκτήστε βαθύτερες γνώσεις για τη βιομηχανία

Λοιπόν, τι είναι η έρευνα ανταγωνιστών; Ανάλυση ανταγωνιστών σας επιτρέπει να ερευνήσετε τους ανταγωνιστές στον κλάδο σας για να βρείτε κενά και τομείς όπου μπορείτε να τους ξεπεράσετε.

Ένα από τα κύρια οφέλη της έρευνας ανταγωνιστών είναι η απόκτηση γνώσεων για τον ίδιο τον κλάδο. Η έρευνα του ανταγωνισμού σας παρέχει πληροφορίες για τους πελάτες σας και για το πού οδεύει ο κλάδος. Μην μένετε πίσω ενώ οι ανταγωνιστές σας μαθαίνουν περισσότερα για τους πελάτες τους και προσαρμόζονται ανάλογα.

2. Βελτιώστε τη στρατηγική μάρκετινγκ σας

Πηγαίνετε το μάρκετινγκ σας στο επόμενο επίπεδο μαθαίνοντας ποιες στρατηγικές χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας και τι αποδίδει.

Χρησιμοποιήστε αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ξέρετε τι διαφημίσεις ο ανταγωνισμός σας χρησιμοποιεί στην επιχείρησή τους. Τότε, κάντε το καλύτερα. Εάν μπορείτε να μάθετε τι λειτουργεί ή τι δεν λειτουργεί γι ‘αυτούς, μπορείτε να προσαρμόσετε τη διαφημιστική σας καμπάνια και το σχέδιο μάρκετινγκ για να το αποκλείσετε με κάθε κίνηση.

3. Μετατοπίστε και βελτιώστε τις επιχειρηματικές σας διαδικασίες

Εάν διευθύνατε την επιχείρησή σας χωρίς αυτό, ίσως να αναρωτηθήκατε γιατί θα έπρεπε να ερευνήσετε τους ανταγωνιστές. Και αν συμβαίνει αυτό, οι επιχειρηματικές σας διαδικασίες μπορεί να είναι μπαγιάτικες.

Υπάρχουν ανταγωνιστές στον κλάδο σας που τα καταφέρνουν; Μάθετε ποιες διαδικασίες ή συστήματα διαθέτουν. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να ενοποιήσετε ή να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες για να εξοικονομήσετε χρόνο και να προσθέσετε μεγαλύτερη αξία στους πελάτες σας.

4. Δημιουργήστε Νέα Προϊόντα ή Υπηρεσίες

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της έρευνας ανταγωνιστών είναι να κάνει την επιχείρησή σας πιο πολύτιμη για τους πελάτες.

Μέσω της έρευνας, μπορείτε να βρείτε και να καλύψετε κενά στον κλάδο που εξυπηρετείτε. Πάρτε αυτές τις πληροφορίες και δημιουργήστε νέα προϊόντα ή προσθέστε νέες υπηρεσίες που δίνουν περισσότερα από αυτά που χρειάζονται πρώτα οι πελάτες σας.

Η εύρεση αυτών των κενών σάς επιτρέπει να καινοτομείτε και να διατηρείτε τη δημιουργικότητα στην πρώτη γραμμή της παραγωγής και των υπηρεσιών σας. Επεκτείνετε το μάρκετινγκ σας σε αναξιοποίητες περιοχές και γίνετε η αξιόπιστη επιχείρηση στον κλάδο.

5. Μείνετε μπροστά με την πρόβλεψη αγοράς και τάσεων

Το να γνωρίζετε τους ανταγωνιστές σας σημαίνει επίσης να βλέπετε τις επιτυχίες και τις ελλείψεις τους. Εάν γνωρίζετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άλλοι, μπορείτε να δημιουργήσετε τείχη προστασίας για να αποτρέψετε αυτούς τους αγώνες να χτυπήσουν την εξώπορτά σας.

Ο εντοπισμός και η πρόβλεψη των τάσεων σάς επιτρέπουν να μένετε μπροστά από τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών σας. Μπορείτε να τους δώσετε αυτό που θέλουν πριν καταλάβουν ότι το χρειάζονται.

Αυξήστε τον ανταγωνισμό σας μαθαίνοντας από τα λάθη που κάνουν. Μείνετε ενήμεροι για τις τάσεις της αγοράς για να δείτε πιθανά εμπόδια πριν το κάνουν οι ανταγωνιστές σας και προετοιμαστείτε αναλόγως.

Μάθετε τα πλεονεκτήματα της έρευνας ανταγωνιστών για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Η ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επιχείρησης υπερβαίνει την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας, έγκαιρων υπηρεσιών και εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών.

Ανεβάστε την επιχείρησή σας στην κορυφή του κλάδου, επειδή έχετε μάθει τα πλεονεκτήματα της έρευνας ανταγωνιστών.

Συνεχίστε να αναπτύσσετε μια αποτελεσματική επιχείρηση πατώντας στην καρτέλα Business. Βρείτε πόρους και συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι οι στρατηγικές της επιχείρησής σας είναι φρέσκες και σχετικές με τον κλάδο σας.