5 λόγοι για τους οποίους το SEO είναι πιο επιτυχημένο

Οι μηχανές αναζήτησης εφαρμόζουν την παγκόσμια κυριαρχία τους μέσω της επισκεψιμότητας στον Ιστό, και για κάθε προσπάθεια ή επιχείρηση που εργάζεται στον Ιστό, η κατάταξη σε SERP έχει σημασία. Μεταξύ όλων των μηχανών αναζήτησης, μόνο η Google έχει περίπου 90 δισεκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις και επεξεργάζεται πάνω από 8,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα (Oberlo).

Όσον αφορά την εργασία για την κατάταξή σας σε SERP (σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης), η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και η PPC θεωρούνται δύο από τις πιο κατάλληλες επιλογές. Το SEO είναι μια τεχνική για την περαιτέρω ανάπτυξη της κατάταξης μέσω οργανικής επισκεψιμότητας, ενώ το Pay-Per-Click είναι ένας πληρωμένος τρόπος για να διαχειρίζεστε διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης και να ανακατευθύνετε τους ανθρώπους στον ιστότοπό σας.

SEO εναντίον PPC: 5 λόγοι για τους οποίους το SEO είναι πιο επιτυχημένο

Πριν βουτήξουμε στη συζήτηση SEO εναντίον PPC και γιατί το SEO είναι καλύτερη επιλογή, ας καταλάβουμε γρήγορα ποιες είναι και οι δύο διαδικασίες και πώς λειτουργούν.

Κατανόηση του SEO

SEO είναι βασικά μια διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Είναι μια διαδικασία από την οποία οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων και οι έμποροι αναζητούν φυσική, οργανική και δωρεάν επισκεψιμότητα στους ιστότοπούς τους.

Πρέπει να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας μαζί με την απόδοσή του, έχοντας κατά νου την ανάγκη των συστάσεων των χρηστών και των μηχανών αναζήτησης να κατατάσσονται όσο το δυνατόν υψηλότερα στα SERP. Καλύτερη κατάταξη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Κατανόηση του SEO

Αυτά είναι όλα οργανικά αποτελέσματα που κατατάσσονται σε διαφορετικές θέσεις με κάποια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί στα SERP της Google.

Τι είναι η ΔΕΗ;

Ορίζεται από το όνομά της, είναι μια διαδικασία κατά την οποία πληρώνετε τις μηχανές αναζήτησης για να εμφανίσετε τον ιστότοπό σας σε ορισμένες συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά στα SERP, με τις οποίες μπορείτε να κερδίσετε πληρωμένη επισκεψιμότητα.

Οι μηχανές αναζήτησης χρεώνουν διαφορετικά ποσά ανά κλικ ανάλογα με την αξία της λέξης-κλειδιού που έχετε διαφημίσει. Χρεώνεστε μόνο όταν ο χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. Ας το καταλάβουμε εξετάζοντας ένα παράδειγμα αποτελέσματος PPC στο Google.

Η Google σας εμφανίζει μια διαφήμιση PPC

Κάθε φορά που η Google σας εμφανίζει μια διαφήμιση PPC, επισημαίνει το αποτέλεσμα ως διαφήμιση. Το ίδιο επισημαίνεται με το κίτρινο στην παραπάνω εικόνα.

Η διαφορά

Η κύρια διαφορά μεταξύ SEO και PPC είναι το κόστος. Με τη ΔΕΗ, στοχεύετε να έχετε πληρωμένη επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες σας. Αντίθετα, το SEO στοχεύει στην οργανική/φυσική κίνηση. Εκτός από αυτό, το SEO είναι μια μακρά διαδικασία και η PPC είναι μια εφάπαξ επένδυση που ενισχύει την επισκεψιμότητα ή τις πωλήσεις σας για μια συγκεκριμένη περίοδο.

Η κύρια διαφορά μεταξύ SEO και PPC

Πράγματα που είναι κοινά μεταξύ SEO και PPC

Εκτός από το γεγονός ότι και οι δύο είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες, αλλά δεδομένου ότι και οι δύο στοχεύουν στην καλύτερη κατάταξή σας στα SERP, υπάρχουν μερικά κοινά πράγματα μεταξύ SEO και PPC.

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν ανυπομονείτε για μια καμπάνια PPC ή SEO. Πάει με τον ίδιο τρόπο και για τα δύο. Θα χρειαστεί να αναλύσετε ορισμένες πιθανές λέξεις-κλειδιά και να εφαρμόσετε τις στρατηγικές σας για να αυξήσετε τις ιστοσελίδες σας στην κατάταξη σε σχέση με αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Από την άποψη του χρήστη, πρέπει να αναπτύξετε έναν καλύτερο ιστότοπο από άποψη περιεχομένου, UX/UI και απόδοσης, είτε επιλέγετε SEO είτε PPC.

Εκτός από τις ομοιότητες μεταξύ SEO και PPC, είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες λήψης επισκεψιμότητας. Υπάρχει πάντα μια συζήτηση για το ποια διαδικασία είναι καλύτερη. Ωστόσο, οι έμποροι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα δίνουν προτεραιότητα στο SEO έναντι της ΔΕΗ.

5 λόγοι για τους οποίους το SEO είναι πιο επιτυχημένο

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι έμποροι επιλέγουν το SEO και δεν βασίζονται στη ΔΕΗ. Ας δούμε μερικούς από τους κύριους λόγους για τους οποίους το SEO είναι πιο επιτυχημένο.

1. Φέρνει σε οργανική κυκλοφορία

Η οργανική επισκεψιμότητα είναι σημαντική για την ανάπτυξη της αξίας του ιστότοπού σας στον ψηφιακό κόσμο. Το SEO σας παρέχει την ευκαιρία να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα. Κατά τη χρήση της PPC, παρατηρείται συχνά ότι τα bots επισκέπτονται τους ιστότοπούς σας και οι ανταγωνιστές σας είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας, γεγονός που οδηγεί σε ψεύτικη επισκεψιμότητα και σπατάλη χρημάτων στο συγκεκριμένο κλικ. Επιπλέον, η Google δεν υπολογίζει την πληρωμένη επισκεψιμότητα ως πολύτιμη.

2. Παρέχει καλύτερη μετατροπή

Σύμφωνα με έρευνα, λιγότερο από 10 τοις εκατό των ατόμων που κάνουν κλικ στο Google Ads. Για την ακρίβεια, περίπου το 94 τοις εκατό της επισκεψιμότητας αναζήτησης πηγαίνει σε οργανικά αποτελέσματα. Ψυχολογικά, οι άνθρωποι έλκονται λιγότερο από τις διαφημίσεις. Βασικά, το σύμβολο της διαφήμισης έχει έναν ψυχολογικό αντίκτυπο ότι το αποτέλεσμα είναι άσχετο και οι άνθρωποι αναζητούν οργανικά αποτελέσματα στα SERP.

Δεδομένου ότι περισσότερη επισκεψιμότητα προέρχεται από οργανικά αποτελέσματα και κατατάξεις, επομένως το ποσοστό μετατροπής του SEO είναι περίπου 2,8 φορές υψηλότερο από αυτό της PPC (VictoriousSEO).

3. Δημιουργεί υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI).

Ορισμένοι έμποροι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επικεντρώνονται στο στιγμιαίο χρήμα, παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν θα διαρκέσει πολύ και θα χρειαστεί να αυξήσετε τις προσφορές σας για να είστε στον ανταγωνισμό ενώ κάνετε ΔΕΗ.

Ωστόσο, το SEO δεν απαιτεί πολλά χρήματα για να τοποθετηθούν σε μία μόνο παρουσία. Ναι, απαιτεί κάποια χρήματα, χρόνο και πολλή προσπάθεια. Αλλά, μόλις μπορέσετε να κατατάξετε τους ιστότοπούς μας οργανικά στα SERP, θα έχετε πολύ καλύτερη απόδοση επένδυσης σε σύγκριση με τη PPC.

4. Βοηθά στην αναγνώριση της επωνυμίας

Με τη ΔΕΗ δεν θα μπορέσετε να μετατρέψετε την επιχείρησή σας σε επωνυμία. Η ΔΕΗ στοχεύει σε μια μικρή αγορά και δίνει στον ιστότοπό σας περιορισμένη προβολή σε μια συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου σε κάποιο επιλεγμένο χρονικό πλαίσιο. Ακόμη και οι ανταγωνιστές σας που ταξινομούν οργανικά δεν θα σας θεωρήσουν ανταγωνισμό εάν κάνετε ΔΕΗ.

Ωστόσο, το SEO σας παρέχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσετε την επιχείρησή σας σε ολόκληρο τον κόσμο. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε παπούτσια και ο ιστότοπός σας κατατάσσεται στα 3 κορυφαία αποτελέσματα, θα απολαύσετε επιχειρηματικά αστέρια, πωλήσεις, ανάπτυξη κ.λπ.

5. Χτίζει εμπιστοσύνη

Τα αποτελέσματα της ΔΕΗ είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Δεν μπορείτε πάντα να πληρώνετε την Google για να συνεχίσει να προβάλλει τις διαφημίσεις σας. Μπορεί να σας κοστίσει πολύ και θα επιλέξετε την κατάλληλη εποχή, ώρα και περιοχή για τις διαφημίσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμφανίζεστε συνεχώς στα SERP. Ενώ, τα οργανικά αποτελέσματα SEO παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου χτίζουν εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών.

Συνοψίζοντας τη συζήτηση για το SEO εναντίον της ΔΕΗ

Το SEO και η PPC είναι δύο διαφορετικές στρατηγικές που στοχεύουν στην καλύτερη κατάταξη στα SERP. Ωστόσο, με το SEO, στοχεύετε ένα μεγαλύτερο και πιο σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο. Συγκριτικά, η ΔΕΗ μπορεί να δώσει ώθηση στις πωλήσεις σας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Χωρίς καμία αμφιβολία, το SEO είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται για μετατροπή, απόδοση επένδυσης (ROI), σταθερότητα, δημιουργία επωνυμίας και απόκτηση εμπιστοσύνης. Ελπίζω να σας άρεσε να μαθαίνετε αυτήν την ανάρτηση. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για το SEO εναντίον της ΔΕΗ μαζί μας.