5 σημαντικοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε

Όπως οι περισσότεροι επενδυτές, πιθανότατα θα κάνετε δύο πράγματα όταν σχεδιάζετε να επενδύσετε σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Αρχικά, θα μάθετε από φίλους, συναδέλφους ή συγγενείς εάν έχουν χρησιμοποιήσει το προϊόν ή την υπηρεσία. Δεύτερον, πιθανότατα θα κάνετε κάποιες εργασίες για το σπίτι ή μια γρήγορη διαδικτυακή έρευνα. Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, το σκεπτικό εδώ είναι να πάρετε την καλύτερη απόφαση.

Αναμφισβήτητα, οι μελέτες περιπτώσεων μάρκετινγκ παρέχουν τις πληροφορίες ή την απόδειξη της επιτυχίας των πελατών. Τι σημαίνει αυτό εάν εμπορεύεστε προϊόντα ή υπηρεσίες για την επιχείρηση ή την εταιρεία σας; Πρέπει να επενδύσετε σε μελέτες περιπτώσεων για να εκπαιδεύσετε το κοινό σας. Χρειάζονται αποδείξεις ποιότητας και βεβαιότητα ότι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους.

Τι είναι οι μελέτες περίπτωσης;

Μια μελέτη περίπτωσης είναι μια ιστορία που περιγράφει λεπτομερώς πώς ένας πελάτης μπόρεσε να επιτύχει, να κάνει ή να λύσει ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Παρέχει μια ανάλυση μιας συγκεκριμένης περίπτωσης ή μιας περίπτωσης όπου η χρήση κάποιου πράγματος προσφέρει απτά αποτελέσματα. Επομένως, πείθει ότι μια δεδομένη διαδικασία, προϊόν ή υπηρεσία μπορεί να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αναμφίβολα, η δημιουργία και η χρήση περιπτωσιολογικών μελετών για μάρκετινγκ απευθύνεται στη λογική και μπορεί να παρακινήσει ή δώστε λόγους για να κάνετε πραγματικά μια αγορά. Σημειώστε, ωστόσο, ότι η χρήση περιπτωσιολογικών μελετών είναι μια διαδικασία που πρέπει να κυριαρχήσετε εάν θέλετε να πετύχετε. Για να επιτύχετε την υψηλότερη δυνατή μετατροπή, χρειάζεστε τη μέγιστη αφοσίωση και επαγγελματισμό κατά τη χρήση τους.

Όπως οι επενδυτές, οι αγοραστές ή οι χρήστες προϊόντων ή υπηρεσιών θα έκαναν κάποια έρευνα για τους καταναλωτές και συχνά αναζητούσαν αξιόπιστες πληροφορίες πριν αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Είναι ενδιαφέρον ότι η πλειονότητα των αγοραστών συχνά στρέφεται σε μελέτες περιπτώσεων αγοράς, όπως ακριβώς θα απευθυνόσαστε εσείς εγκαταστάσεις έρευνας αγοράς όταν αναζητάτε πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη λήψη των αποφάσεών σας.

Εδώ είναι 5 σημαντικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις μελέτες περίπτωσης στο μάρκετινγκ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελέτες περιπτώσεων στο μάρκετινγκ με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιήστε αποδεδειγμένους τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα εξαιρετικά εργαλεία μάρκετινγκ. Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι και αποτελεσματικοί τρόποι που μπορείτε να εξετάσετε:

Μελέτες περίπτωσης στο μάρκετινγκ: 5 σημαντικοί τρόποι χρήσης τους

 1. Δημιουργήστε μια ειδική σελίδα για μελέτες περιπτώσεων

Πρέπει να έχετε μια σελίδα στον ιστότοπό σας μόνο για μελέτες περιπτώσεων. Θα πρέπει να λειτουργεί ως σελίδα όπου οι επισκέπτες και οι πιθανοί χρήστες των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας λαμβάνουν πληροφορίες. Μια τέτοια σελίδα θα πρέπει να είναι εύκολη στην πλοήγηση και καλά δομημένη. Μπορείτε να του δώσετε επικεφαλίδες ανάλογα με το τι θέλετε να επικοινωνήσετε. Οι αξιοσημείωτες επικεφαλίδες περιλαμβάνουν:

 • Οι περιπτωσιολογικές μελέτες
 • Ιστορίες επιτυχίας
 • Παραδείγματα των επιτυχιών μας
 • Η δουλειά μας

Ίσως αναρωτιέστε γιατί δίνεται έμφαση σε μια ειδική σελίδα. Λοιπόν, αφού έχετε μια σελίδα που είναι αποκλειστικά για μελέτες περιπτώσεων, τότε έχετε μια βιβλιοθήκη. Αυτό είναι, στην πραγματικότητα, μια δύναμη μετατροπής που μπορεί να αλλάξει θετικά τα πράγματα για την επιχείρησή σας. Οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να αφιερώσουν το χρόνο τους και να παραπέμψουν τους φίλους τους σε τέτοιες σελίδες, ειδικά αν οι μελέτες περίπτωσης σας είναι εξαιρετικές.

 1. Αφήστε τους επισκέπτες να βρίσκουν μελέτες περιπτώσεων ή συνδέσμους στην αρχική σελίδα του ιστότοπού σας

Δεν αρκεί μόνο μια ειδική σελίδα για μελέτες περιπτώσεων. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες συναντούν συνδέσμους για μελέτες περιπτώσεων στην αρχική σας σελίδα. Αφήστε τους να βρουν ένα ή δύο βίντεο ευχαριστημένων πελατών και, στη συνέχεια, δείξτε τους πού μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από αυτές τις ιστορίες. Θα πρέπει, ωστόσο, να ξέρετε πώς να τοποθετήσετε μελέτες περιπτώσεων σε μια τέτοια σελίδα. Ακολουθούν προτάσεις:

 • Χρησιμοποιήστε μια διαφάνεια στην ενότητα παρότρυνσης για δράση που συνδέεται με τις μελέτες περίπτωσης σας
 • Συμπεριλάβετε μία ή δύο περιπτωσιολογικές μελέτες ως μέρος των αποσπασμάτων ή των μαρτυριών πελατών
 • Μια σημείωση ή μια πρόταση που καλεί τους επισκέπτες να δουν συγκεκριμένες μελέτες περιπτώσεων μάρκετινγκ
 • Μια παρότρυνση για δράση που μιλά για τις μελέτες περίπτωσης σας
 • Μέσα στο περιεχόμενο του ιστολογίου σας

Όποια επιλογή ή τρόπο κι αν χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο για τους επισκέπτες να βρουν μια σελίδα που περιέχει τις μελέτες περίπτωσης σας. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η αρχική σας σελίδα είναι εύκολη στην πλοήγηση και καλά οργανωμένη.

 1. Μοιραστείτε τις μελέτες περίπτωσης σας σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης απολαμβάνουν τεράστιους ακόλουθους αυτές τις μέρες. Έτσι, ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε τις μελέτες περιπτώσεων είναι μέσω της κοινοποίησής τους σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν μπορείτε να τα παρουσιάσετε, ειδικά χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μαρτυρίες και αποσπάσματα, αποκτάτε κοινό και κερδίζετε περισσότερους πελάτες. Επιπλέον, μπορείτε να το αξιοποιήσετε και για το μάρκετινγκ b2b. Ακολουθούν μερικές προτάσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε:

 • Στοχεύστε σχετικές ομάδες στο Facebook και στο Twitter με τις περιπτωσιολογικές σας μελέτες
 • Δημιουργήστε μια λίστα με τις μελέτες περιπτώσεων και μοιραστείτε τις στο LinkedIn
 • Δείξτε τους ευχαριστημένους πελάτες σας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλες σελίδες σας
 • Μοιραστείτε συνδέσμους για τις μελέτες περίπτωσης σας στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας

Το κόλπο που πρέπει να σημειώσετε σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πώς να στοχεύσετε άτομα με πολύτιμες πληροφορίες. Βεβαιωθείτε ότι η κατάστασή σας επικοινωνεί και μοιράζεται καλές ιστορίες που προσελκύουν το σωστό κοινό. Μπορείτε να συμπεριλάβετε στατιστικά στοιχεία και σχετικό οπτικό περιεχόμενο σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Οι άνθρωποι πάντα θα θέλουν να δουν πόσο ωφέλιμο είναι για αυτούς. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από μερικούς από τους ευχαριστημένους πελάτες σας να μοιραστούν τις ιστορίες τους σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 1. Προσθέστε τις μελέτες περίπτωσης σας στα ενημερωτικά δελτία σας

Τα ενημερωτικά δελτία δεν πρέπει απλώς να παρέχουν ενημερώσεις και νέα σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν άλλες σχετικές προσθήκες που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε την προσοχή και να πείσετε το κοινό σας να αγοράσει ή να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες σας. Επομένως, προσθέστε οποιαδήποτε άλλα κατάλληλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει το κοινό σας.

Ένας σύνδεσμος προς τις τελευταίες περιπτωσιολογικές μελέτες μάρκετινγκ είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο ενημερωτικό δελτίο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τους συνδρομητές σας να μάθουν τι κάνει η εταιρεία ή η επιχείρησή σας για να λύσει τα προβλήματά τους. Το πιο σημαντικό, δείχνει την προθυμία σας να προσφέρετε προϊόντα και υπηρεσίες που οι άνθρωποι αγαπούν να επιδεικνύουν ή να μοιράζονται με άλλους ιστορίες της χρησιμότητάς τους.

 1. Χρησιμοποιήστε τις μελέτες περιπτώσεων για να δημιουργήσετε βίντεο

Το περιεχόμενο βίντεο προσελκύει την προσοχή και μπορεί να βοηθήσει στη μετάδοση μηνυμάτων. Με τις βελτιώσεις στην τεχνολογία, ειδικά σε σχέση με το Διαδίκτυο, η κατανάλωση περιεχομένου βίντεο έχει αυξηθεί τρομερά. Προς ενημέρωσή σας, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό αυτές τις μέρες να παρακολουθήσουν ένα βίντεο αντί να αφιερώσουν χρόνο διαβάζοντας μεγάλα κείμενα ή ιστορίες. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τη χρήση βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

 • Τα βίντεο απευθύνονται σε πολλούς υποψήφιους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών κινητής τηλεφωνίας
 • Τα κινούμενα βίντεο εξηγούν τα πάντα με σαφήνεια και είναι αποτελεσματικά στο μάρκετινγκ
 • Ακόμη και οι πιο τεμπέληδες αγοραστές λατρεύουν τα βίντεο αν φαίνονται υπέροχα
 • Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενθαρρύνουν το περιεχόμενο βίντεο
 • Τα βίντεο συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και η εμπιστοσύνη μπορεί να ενισχύσει τις μετατροπές και τις πωλήσεις

Λάβετε υπόψη ότι τα βίντεο είναι επίσης φιλικά προς τον προϋπολογισμό, εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά για την κοινή χρήση μελετών περιπτώσεων. Το εξαιρετικό περιεχόμενο βίντεο μπορεί εύκολα να πυροδοτήσει συναισθήματα και να σας βρει τα κατάλληλα άτομα χωρίς να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα βίντεο που δημιουργείτε είναι καλής ποιότητας και φέρουν το σωστό μήνυμα.

συμπέρασμα

Οι μελέτες περιπτώσεων παραμένουν απίστευτα εργαλεία μάρκετινγκ εάν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σωστά. Επομένως, δημιουργήστε τις περιπτωσιολογικές σας μελέτες που διευκολύνουν τους υποψήφιους πελάτες να βρουν λύσεις στις προκλήσεις τους. Ενημερώστε τους ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα σας και ωφελήθηκαν με διαφορετικούς τρόπους. Το πιο σημαντικό, δημιουργήστε ελκυστικές και ελκυστικές μελέτες περιπτώσεων. Αυτό χρειάζεται για να πετύχεις τη χρήση τους.