5 Σχεδιασμοί για την ασφάλεια του κτιρίου

Υπό το φως των αυξημένων ένοπλων επιθέσεων σε κινηματογράφους, παντοπωλεία, εκκλησίες και δημοτικά σχολεία, τα ζητήματα ασφαλείας βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών παντού. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι σκέψεις προκύπτουν ως εκ των υστέρων όταν έχει συμβεί η τραγωδία και έχουν ήδη κατασκευαστεί κτίρια.

Αλλά για όσους αναθέτουν νέα κτίρια και για όσους ασχολούνται με το σχεδιασμό αυτών των οικοδομημάτων, η εξέταση της ασφάλειας των εμπορικών κτιρίων από την αρχή μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και ίσως ζωές σε κάποιο σημείο του δρόμου. Η ασφάλεια του κτιρίου δεν χρειάζεται να υποβιβαστεί στην εγκατάσταση ηλεκτρονικών ειδών και λογισμικού ως εκ των υστέρων. Ιδανικά, συγκεκριμένες ανάγκες ασφάλειας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού.

5 Σχεδιασμοί για την ασφάλεια του κτιρίου

Θέματα Σχεδιασμού Ασφάλειας Κτιρίου

Λοιπόν, ποιοι είναι μερικοί από τους κορυφαίους παράγοντες σχεδιασμού ασφάλειας κτιρίου που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν τοποθετήσετε το μολύβι σε χαρτί; Εδώ είναι πέντε που χρειάζονται αντιμετώπιση από την πρώτη μέρα.

1. Ασφάλεια από τι ή ενάντια σε τι;

Η πρώτη σκέψη θα πρέπει να είναι τι πρέπει να προστατεύει ένα συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας. Λογικά, αυτό θα περιλαμβάνει υπαλλήλους, επισκέπτες ή πελάτες και προσωπικό. Ωστόσο, τώρα περισσότερο από ποτέ, η ασφάλεια δεν περιορίζεται πλέον στον έλεγχο πρόσβασης και τη διαχείριση ασφάλειας όσων βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο. Η εγκατάσταση, όπως ένα κτίριο γραφείων ή μια εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να χρειάζεται διάφορα επίπεδα ελέγχου πρόσβασης.

Οι ανάγκες ασφαλείας δεν περιορίζονται μόνο στην προστασία των ανθρώπων, αλλά μπορεί να χρειαστεί να προστατεύσουν συστήματα αποθήκευσης δεδομένων, αποθήκες εμπορευμάτων, νομίσματα, τιμαλφή ή φαρμακευτικά προϊόντα, για να αναφέρουμε μερικά. Η ασφάλεια μπορεί να περιλαμβάνει προστασία από κλοπή, βανδαλισμό ή καταστροφή περιουσίας. Σε ποιους θα επιτρέπεται πού, τι μπορούν να μεταφέρουν στο κτίριο, αλλά εξίσου σημαντικό, τι μπορούν να βγάλουν από το κτίριο.

2. Στοιχεία σχεδίασης

Τα εξαιρετικά συστήματα ασφαλείας υψηλής απόδοσης λαμβάνουν γενικά υπόψη τρία στοιχεία σχεδιασμού και τα ενσωματώνουν στο σχεδιασμό κτιρίων:

  • Αρχιτεκτονικά και φυσικά εμπόδια

Αυτά τα εμπόδια χρησιμοποιούν φυσικά εμπόδια και εξωραϊσμό για να εμποδίσουν την ανεπιθύμητη πρόσβαση σε ένα κτίριο μαζί με τους τύπους, τα μεγέθη, τους αριθμούς και τις θέσεις των θυρών και παραθύρων που χρησιμοποιούνται ή των σημείων πρόσβασης.

Αυτά τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν τη χρήση προσωπικού ασφαλείας και την τοποθέτησή τους.

  • Ηλεκτρονική έξυπνη ασφάλεια

Το υπερσύγχρονο τεχνολογικό υλικό και λογισμικό είναι διαθέσιμα σε μια τεράστια γκάμα επιλογών.

Όταν εξετάζετε τα στοιχεία σχεδιασμού για ενσωμάτωση για αποτελεσματική ασφάλεια, η θέση του κτιρίου καθίσταται απαραίτητη. Οι τοπικοί οικοδομικοί κώδικες, οι πυρκαγιές ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οι κανονισμοί του αμερικανικού νόμου περί αναπηριών θα επηρεάσουν τη διαβάθμιση ασφαλείας. Μια ακουστική ενδοεπικοινωνία δεν θα είναι επαρκής όταν εξυπηρετεί άτομα με προβλήματα ακοής, εκτός εάν είναι ενσωματωμένη σε σύστημα βίντεο. Τα αρχιτεκτονικά εμπόδια συχνά δεν είναι κατάλληλα ή πιθανά σε αστικά περιβάλλοντα.

Θέματα προσωπικού ασφαλείας θα πρέπει να περιλαμβάνονται από την αρχή, καθώς πρέπει να εκπαιδεύσετε το προσωπικό για τη λειτουργία προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας και εξοπλισμού συστημάτων ασφαλείας από δωμάτιο σε σπίτι.

3. Προσβλητικότητα Συστήματος Ασφαλείας

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν τη δυνατότητα να είναι προσβλητικά, επομένως τα σχέδια με έλεγχο πρόσβασης πρέπει να είναι διακριτικά και όχι εκφοβιστικά. Οι ένοικοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, αλλά η πρόσβαση θα πρέπει να είναι απλή κατά την είσοδο ή την έξοδο από ένα κτίριο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει συστήματα επιτήρησης επιχειρήσεων που είναι διακριτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για διαχείριση ασφάλειας και προστασία. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να αισθάνονται ανεπιθύμητοι. Το απόρρητο των εργαζομένων απαιτεί προστασία και οι ζώνες περιορισμένης πρόσβασης δεν πρέπει να επηρεάζουν αρνητικά αυτούς που δεν γίνονται δεκτοί. Τα καλά σχεδιασμένα συστήματα ασφαλείας θα περιορίσουν σωστά την πρόσβαση σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

4. Προσαρμογή Συστημάτων Ασφαλείας για το Σκοπό ενός Κτιρίου

Ανάλογα με τον τύπο του κτιρίου και τον σκοπό του, τα ζητήματα ασφάλειας και σχεδιασμού θα πάνε χέρι-χέρι. Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία, τα εργαστήρια, οι τερματικοί σταθμοί αεροδρομίων, οι τράπεζες ή τα γραφεία θα έχουν διαφορετικές ανάγκες υλικοτεχνικής υποστήριξης και ασφάλειας.

Εργαστήρια που χειρίζονται επικίνδυνα υλικά, τράπεζες με τιμαλφή και νομίσματα ή ξενοδοχεία με ροή πλήθους και κίνηση πεζών θα απαιτούν ειδικά συστήματα ασφαλείας σχεδιασμένα για αυτές τις ανάγκες. Και πολλοί από αυτούς τους τύπους κτιρίων πρέπει να τηρούν αυστηρούς κώδικες.

Μια τράπεζα, ένα γραφείο ή μια μονάδα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να ενσωματώσει υλικό ενδοεπικοινωνίας βίντεο και ελέγχου πρόσβασης στο σχεδιασμό του κτιρίου, έτσι ώστε να φαίνονται απλώς μια ευκολία. Φιλικό προς τον χρήστη για τους επισκέπτες, αλλά παρέχει στους υπαλλήλους τη δυνατότητα να παρέχουν πρόσβαση στην πόρτα στους επισκέπτες εξ αποστάσεως.

Τα κτίρια μπορεί να περιέχουν τυφλά σημεία που το προσωπικό ασφαλείας δεν μπορεί να παρακολουθήσει. Ένα σύστημα ασφαλείας βίντεο σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είναι εξίσου διακριτικό.

Παραδείγματα στοιχείων ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν:

  • Έλεγχος πρόσβασης
  • Συναγερμός
  • Ροή πλήθους
  • Ανίχνευση εισβολής
  • Φωτισμός
  • Περιμετρικός έλεγχος
  • Έλεγχος οχημάτων και στάθμευσης
  • Διαχείριση βίντεο

5. Σχεδιασμός για την Ασφάλεια στο Cloud και την Προηγμένη Τεχνολογία

Χάρη στις εξελίξεις στο τεχνολογία, οι πλατφόρμες ασφαλείας που βασίζονται σε cloud είναι πλέον πραγματικότητα. Μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα μεταξύ τους μέσω ασύρματης τεχνολογίας. Η επιλογή ενός συστήματος ασφαλείας που βασίζεται σε σύννεφο θα επηρεάσει τις υλικοτεχνικές ανάγκες ενός ακινήτου, εξοικονομώντας χρήματα και χώρο για άλλες ανάγκες.

Τα συστήματα που βασίζονται σε νέφος επιτρέπουν την απομακρυσμένη διαχείριση θυρών, παραθύρων και κλειδαριών, καθώς και την ενεργοποίηση συναγερμών για συγκεκριμένους κινδύνους μέσω του Διαδικτύου. Εκτός από εξοικονόμηση χώρου, ενσωματώνονται εύκολα, ενημερώνονται εύκολα και διευκολύνουν τη συντήρηση και τη διάγνωση.

συμπέρασμα

Οι απαιτήσεις ασφαλείας θα πρέπει να είναι εμφανείς στην αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού. Οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί μπορούν να επωφεληθούν από τη διαβούλευση με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας σχετικά με τις ανάγκες, τον χώρο και την ελαχιστοποίηση της ηλεκτρονικής ασφάλειας όσον αφορά το κόστος και τον αριθμό των ειδικών που απαιτούνται για τη λειτουργία αυτών των συστημάτων.

Η ασφάλεια δεν σχεδιάζεται πλέον με βάση συγκεκριμένες μεμονωμένες ανάγκες, αλλά μπορεί να μοιράζεται τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε άλλα κτιριακά συστήματα. Η ενσωμάτωση καλωδίων ή εξοπλισμού επικοινωνιών μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα με την πάροδο του χρόνου και να διευκολύνει τις αναβαθμίσεις όταν προγραμματιστεί.