6 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τις αρθρώσεις σας υγιείς

Εισαγωγή

Είναι ένα κοινό ενδιαφέρον για τους ασθενείς να ρωτούν πώς μπορούν να διατηρήσουν την υγεία των οστών και των αρθρώσεων τους και πώς να αποτρέψουν την εμφάνιση φλεγμονής και δυσφορίας. Ευτυχώς, έχετε πολλές επιλογές. Εκτός από τη βοήθεια των οστών και των αρθρώσεων σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Η παραμονή κινητής καθώς μεγαλώνετε μπορεί να γίνει ευκολότερη με την καλή υγεία των αρθρώσεων. Είναι δυνατό να προστατεύσετε τις αρθρώσεις σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας, ακόμα κι αν μπορείτε να αποφύγετε τραυματισμούς ή διαταραχές υγείας, όπως η αρθρίτιδα εντελώς.

Η διατήρηση ή η βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων απαιτεί τακτική δραστηριότητα και κορυφαία συμπληρώματα πόνου στις αρθρώσεις. Ποιες είναι όμως οι άλλες επιλογές σας; Για να διατηρήσετε τις αρθρώσεις σας σε άριστη κατάσταση, ακολουθούν 6 απλές συμβουλές για να το κάνετε.

6 τρόποι για να διατηρήσετε την υγεία των αρθρώσεων

Κορυφαία συμπληρώματα πόνου στις αρθρώσεις

Όταν πρόκειται για φυσικά συμπληρώματα πόνου στις αρθρώσεις, Joint Fuel 360 κριτικές αναφέρουν ότι το προϊόν είναι δημοφιλές στους Βρετανούς καταναλωτές. Μεταξύ των Νεοζηλανδών και των Αυστραλών, κερδίζει σε δημοτικότητα γρήγορα.

Οι αρθρώσεις και οι συνδετικοί ιστοί περιλαμβάνουν το υαλουρονικό οξύ και το κολλαγόνο. Αλλά κανένα από τα δύο δεν μπορεί να καταναλωθεί από το στόμα. Το χειρότερο, είναι και τα δύο δαπανηρά.

Το Joint Fuel 360 περιέχει ουσίες που μπορεί να υποστηρίξουν την υγεία, την ευελιξία και την ενόχληση των αρθρώσεων. Ωστόσο, το κύριο ζήτημα του προϊόντος είναι τα αναποτελεσματικά συστατικά του. Υπάρχει ποιότητα συστατικών. Το Joint Fuel 360 χρησιμοποιεί ουσίες χαμηλής ποιότητας. Η Jupiter Laboratories επέλεξε τη φθηνότερη μορφή του στοιχείου σε κάθε περίπτωση, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιοδιαθεσιμότητα και τα πλεονεκτήματα για τα περιθώρια κέρδους. Μετά υπάρχει το κενό των συστατικών. Δεν υπάρχει γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη ή MSM, πιθανώς τα πιο αποτελεσματικά φυσικά συμπληρώματα αρθρώσεων.

Ωστόσο, οι κριτικές του Joint Fuel 360 υποδηλώνουν ότι τα εξαρτήματα είναι εντελώς φυσικά και μη τοξικά. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βρεθούν στο ανθρώπινο σώμα, να ληφθούν ως συμπλήρωμα ή με τη μορφή τροφών ή αναλώσιμων.

Θεραπείες πόνου στις αρθρώσεις

Μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα τραυματισμού των αρθρώσεων σας και των γύρω μυών, εάν διατηρείτε μια σωστή στάση. Μπορείτε να αποφύγετε δυσάρεστες τραυματισμούς και βλάβες στις αρθρώσεις έχοντας επίγνωση της στάσης σας ενώ κάνετε επαναλαμβανόμενες ενέργειες, κάθεστε ή στέκεστε και είστε προσεκτικοί όταν μετακινείτε ή σηκώνετε βαριά αντικείμενα.

Είναι κρίσιμο για όλους, ειδικά εκείνους με αρθρίτιδα, να προστατεύουν τις αρθρώσεις τους. Οι ιδέες προστασίας των αρθρώσεων στοχεύουν στην ανακούφιση της ενόχλησης και στη μείωση της πίεσης του βάρους που ασκείται στις αρθρώσεις.

Εχε υπόψιν:

  • Προσέξτε για σήματα δυσφορίας
  • Αποφύγετε δραστηριότητες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις ή επιδεινώνουν τον πόνο
  • Διατηρήστε καλή μηχανική του σώματος
  • Διατηρήστε μια υγιή ισορροπία δραστηριότητας και ανάπαυσης. αποφύγετε να το παρακάνετε
  • Εξετάστε τον βοηθητικό εξοπλισμό ή τα διαθέσιμα βοηθήματα κινητικότητας
  • Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος

Η σωστή ποσότητα άσκησης

Ως αποτέλεσμα της τακτικής άσκησης, διατηρείται η υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Ωστόσο, πρέπει να ολοκληρώσετε σωστά την εργασία. Ως εμπειρικός κανόνας, είναι καλύτερο να αποφεύγετε ασκήσεις υψηλής πρόσκρουσης όπως το σπριντ και το άλμα (που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό), προτιμώντας δραστηριότητες με χαμηλότερο αντίκτυπο όπως περπάτημα, ελλειπτικά, κωπηλασία, κολύμπι και άρση ελαφρύτερων βαρών/μεγαλύτερης επανάληψης.

Η μυϊκή σας δύναμη μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και να εξισορροπηθεί με cross-training, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων μεθόδων προπόνησης. Οι αθλητές ενός αθλήματος και εκείνοι που ασχολούνται με πολλά αθλήματα είναι δύο παραδείγματα αυτού. Τις περισσότερες φορές, οι αθλητές που επικεντρώνονται αποκλειστικά σε ένα άθλημα είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από τραυματισμό από εκείνους που συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα. Η ικανότητα του σώματός σας να αυξάνει τη δύναμη και την αναπνευστική ικανότητα μπορεί να μεγιστοποιηθεί με τη διασταυρούμενη προπόνηση ή τη συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες.

Μυϊκή προπόνηση

Όσο το δυνατόν περισσότερο, οι μύες που υποστηρίζουν τις αρθρώσεις μας πρέπει να διατηρούνται δυνατοί. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε τη μυϊκή σας δύναμη.

Οι ρουτίνες προπόνησης δύναμης συχνά περιλαμβάνουν προπόνηση με βάρη. Παρακολουθήστε τον καρδιακό σας ρυθμό και μην πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά. Η σταθερότητα και η δυσφορία των αρθρώσεων μπορούν να βελτιωθούν και τα δύο με μια τακτική άσκηση ενδυνάμωσης.

Τα άτομα που έχουν αρθρίτιδα έχουν περιορισμένο εύρος κίνησης. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το τρέχον εύρος κίνησης ή να το αυξήσετε, θα πρέπει να εκτελείτε τακτικά ένα πλήρες εύρος κίνησης. Βάλτε τις αρθρώσεις σας στο ρυθμό τους. Οι τακτικές ασκήσεις εύρους κίνησης βοηθούν την ευελιξία και την υγεία των αρθρώσεων και βελτιστοποιούν τα αποτελέσματα της θεραπείες πόνου στις αρθρώσεις.

Προτιμήστε τη βιταμίνη D και το ασβέστιο έναντι άλλων συμπληρωμάτων αρθρώσεων

Τα υγιή οστά απαιτούν καλή παροχή βιταμίνης D και ασβεστίου. Η απορρόφηση του ασβεστίου απαιτεί την παρουσία βιταμίνης D. Αυτή η βιταμίνη μπορεί να ληφθεί από την έκθεση στο ηλιακό φως, μια υγιεινή διατροφή ή ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Μπορούν να παραγγελθούν εξετάσεις αίματος για να διαπιστωθεί εάν έχετε έλλειψη βιταμίνης D. Η οστική πυκνότητα μειώνεται και ο κίνδυνος κατάγματος αυξάνεται όταν τα επίπεδα ασβεστίου είναι χαμηλά.

Μην καπνίζετε και ακολουθήστε μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα

Η αυξημένη ενόχληση στις αρθρώσεις και τα ασθενέστερα οστά μπορεί να οφείλονται στο κάπνισμα και την έντονη κατανάλωση αλκοόλ. Είναι δουλειά του γιατρού σας πρωτοβάθμιας φροντίδας να σας βοηθήσει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειές σας.

Το κάπνισμα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και καταγμάτων οστών στο γενικό πληθυσμό. Ως αποτέλεσμα του καπνίσματος, αυξάνεται ο κίνδυνος να αναπτύξει θυλακίτιδα ή τενοντίτιδα. Οι χειρουργοί λένε ότι οι καπνιστές είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από ενόχληση στη μέση και αυτοάνοσα νοσήματα. Για να προωθήσετε την υγεία των οστών και των αρθρώσεων, θα πρέπει να σταματήσετε το κάπνισμα.

Η μείωση της φλεγμονής είναι μια σημαντική πτυχή της διαχείρισης των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και της ενίσχυσης της υγείας των αρθρώσεων γενικά. Σε μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα, τα τρόφιμα που επιδεινώνουν τη φλεγμονή αποφεύγονται ενώ τα τρόφιμα που καταπραΰνουν τη φλεγμονή έχουν προτεραιότητα. Μια μεσογειακή διατροφή συνιστάται ως τρόπος μείωσης της σωματικής φλεγμονής.

Τελικές σκέψεις

Υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση και συμπληρώματα για τον πόνο στις αρθρώσεις όλα παίζουν ρόλο στη διατήρηση υγιών αρθρώσεων. Αυτό είναι κρίσιμο γιατί κάθε δέκα κιλά επιπλέον βάρους ασκεί 20 έως 40 κιλά πίεση σε κάθε γόνατο. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να επιδεινωθεί ή να προκληθεί από αυτό, ειδικά στα γόνατα, τους γοφούς και τα πόδια, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν αργότερα στη ζωή.