6 Βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία καμπάνιας δημιουργίας ζήτησης υψηλής απόδοσης επένδυσης

Η δημιουργία ζήτησης είναι μια κρίσιμη πτυχή κάθε σύγχρονης εκστρατείας μάρκετινγκ. Ωστόσο, δεν είναι μια δεξιότητα που είναι τόσο εύκολο να κατακτηθεί και να εφαρμοστεί. Για να δημιουργήσετε αποτελεσματικά τη ζήτηση, πρέπει να γνωρίζετε σε βάθος τους αγοραστές-στόχους σας και να προσαρμόσετε το μήνυμά σας σε αυτούς.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την προσέγγιση της περιοχής. Στοχεύουν βασικά και αποστασιοποιημένα μηνύματα σε ένα ευρύ κοινό και ελπίζουν ότι κάποιοι θα ανταποκριθούν. Αυτή είναι μια κακή τακτική που αποφέρει άσχημα αποτελέσματα. Εάν βρίσκεστε σε αυτό το σκάφος ή θέλετε να βελτιώσετε τη δημιουργία ζήτησης, διαβάστε παρακάτω. Θα συζητήσουμε τη δημιουργία ζήτησης και πώς να βελτιώσετε την προσέγγισή σας σε αυτήν.

Δημιουργία ζήτησης—Τι είναι;

Για να πουληθεί οποιοδήποτε αγαθό, πρέπει να υπάρχει ζήτηση για αυτά. Ωστόσο, αυτή η ζήτηση δεν υπάρχει πάντα ήδη. Οι καταναλωτές μπορεί να μην γνωρίζουν τα προϊόντα ή μπορεί αλλά δεν πιστεύουν ότι τα χρειάζονται. Αυτή είναι η αρμοδιότητα της δημιουργίας ζήτησης.

Μια εκστρατεία δημιουργίας ζήτησης είναι μια άκρως σχεδιασμένη και βασισμένη σε δεδομένα προσπάθεια για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον για τα προϊόντα σας. Η ιδέα είναι να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους σχετικά με την επιχείρησή σας, τα προϊόντα και τη χρήση των υπηρεσιών σας.

Τώρα, μπορεί να έχετε ακούσει επίσης Lead Generation, που ορισμένοι συγχέουν με τη δημιουργία ζήτησης. Δεν πρέπει να ανακατεύετε και τα δύο. Αν και δεν είναι εξ ολοκλήρου το ίδιο με τη ζήτηση, μια γενιά μολύβδου έρχεται αφού κεντρίσετε το ενδιαφέρον για πιθανούς πελάτες. Εν ολίγοις, η δημιουργία ζήτησης τους δείχνει σε ποιον να πάνε. Η παραγωγή μολύβδου επιδιώκει να μετατρέψει τη ζήτηση σε αγορά.

6 Βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία καμπάνιας δημιουργίας ζήτησης υψηλής απόδοσης επένδυσης

Πώς να δημιουργήσετε μια καμπάνια δημιουργίας ζήτησης υψηλής απόδοσης επένδυσης

Ποια είναι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για περισσότερη απόδοση επένδυσης στην καμπάνια δημιουργίας ζήτησης;

1. Επενδύστε σε μια Υπηρεσία Παραγωγής Ζήτησης

Η δημιουργία ζήτησης είναι πολύπλοκη εργασία που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Πρέπει να ξέρετε τι κάνει το κοινό σας, να σχεδιάζετε διεξοδικά, να τελειοποιείτε την προσέγγισή σας και να την εφαρμόζετε με συνέπεια. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να τα φροντίσουν όλα αυτά, ειδικά με πολλαπλές ανησυχίες. Λοιπόν, τι να κάνουμε; Γιατί να μην επενδύσετε σε α υπηρεσία παραγωγής ζήτησης;!

Όταν αναθέτετε τη δουλειά σε μια έμπειρη ομάδα σέρβις, το τραπέζι σας γίνεται πολύ πιο ελεύθερο. Στη συνέχεια, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να εργαστείτε σε άλλες πτυχές των υποθέσεων μάρκετινγκ. Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε πολλά για τη δημιουργία ζήτησης παρακολουθώντας τους Meisters στη δουλειά. Έτσι, ενώ μπορεί να σας κοστίσει χρήματα στην αρχή, τελικά θα μπορείτε να εκτελέσετε την καμπάνια σας μόνοι σας.

2. Δοκιμάστε το Content Marketing

Μία από τις πιο διαδεδομένες και αποτελεσματικές προσεγγίσεις στο μάρκετινγκ στις μέρες μας είναι Content Marketing. Περιλαμβάνει τη δημιουργία χρήσιμου ψηφιακού περιεχομένου σε ιστολόγια, ιστοτόπους κ.λπ., για την επίτευξη καλής ανταπόκρισης των χρηστών.

Οι άνθρωποι εκτιμούν τη γνώμη των ειδικών και η προσφορά χρήσιμου περιεχομένου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την εμπειρία σας στο κοινό σας—και λειτουργεί! Σύμφωνα με μια έρευνα του 2022 για τα ρούχα B2B, το 72% των εμπόρων περιεχομένου το χρησιμοποιεί για τη δημιουργία ζήτησης και με καλό αποτέλεσμα.

Έτσι, μια προσέγγιση μάρκετινγκ περιεχομένου αξίζει την επένδυση—αν το κάνετε σωστά. Και για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα καλό σχέδιο περιεχομένου που περιλαμβάνει:

  • Σε ποια θέματα πρέπει να εστιάσετε
  • Πώς να φτιάξετε μοναδικό και χρήσιμο περιεχόμενο
  • Πόσο συχνά δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο

Με αυτά στη θέση τους, μπορείτε στη συνέχεια να εκτελέσετε το σχέδιο.

3. Δημιουργήστε περιεχόμενο για όλα τα σχετικά στάδια

Πολλοί έμποροι κάνουν το λάθος να δημιουργούν περιεχόμενο για περιορισμένο κοινό σε ένα ή δύο στάδια. Πρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα ενημερώνει και θα εκπαιδεύει το κοινό σας σε διάφορα στάδια του χωνί μάρκετινγκ. Αντί να κάνετε περιεχόμενο εστιασμένο, ας πούμε, σε προϊόντα, εστιάστε διαφορετικά. Εδώ είναι μερικοί κρίσιμοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε:

  • Μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο για να συγκρίνετε τα προϊόντα σας και τις άλλες επιλογές. Αυτό πιθανότατα θα πείσει τους χρήστες που δεν είναι σίγουροι ότι το προϊόν σας είναι αυτό που χρειάζονται.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε Συχνές Ερωτήσεις και εκπαιδευτικά κομμάτια που θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των επισκεπτών και θα προβάλουν την εικόνα σας ως το κατάλληλο άτομο για πληροφορίες ειδικών.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο με επίκεντρο το προϊόν σας και τα πλεονεκτήματά του.

Περιεχόμενο όπως αυτό θα βοηθήσει να προσελκύσετε αβέβαιους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ακούσει για το προϊόν σας αλλά δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό.

4. Μιλήστε στο ιδανικό κοινό σας

Θέλετε να μάθετε το μυστικό της δημιουργίας ζήτησης υψηλής απόδοσης επένδυσης; Είναι έρευνα πελατών. Ωστόσο, μόνο το 40% των επαγγελματιών μάρκετινγκ βασίζουν τις επιλογές τους στην έρευνα πελατών. Αυτή είναι μια θλιβερή κατάσταση πραγμάτων.

Ειδικά αν μόλις ξεκινάτε, πρέπει να συμμετάσχετε σε ισχυρή έρευνα αγοράς. Μιλήστε αυτοπροσώπως με το κοινό-στόχο ή τον άπληστο πελάτη (αν τον έχετε ήδη). Ρωτήστε για τα προβλήματά τους, πώς βλέπουν το περιεχόμενο και τους ιστότοπους που επισκέπτονται. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε σε ευχαριστημένους καταναλωτές για τα καλύτερα χαρακτηριστικά και τα μοτίβα χρήσης τους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα που έχετε λάβει για να δημιουργήσετε περιεχόμενο που βασίζεται σε προϊόντα. Μπορείτε να προσφέρετε πραγματικές περιπτώσεις του προϊόντος σας για την επίλυση προβλημάτων σε άλλους χρήστες.

5. Αναλύστε τον Διαγωνισμό

Όπως τα έμβια όντα, κάθε έμπορος υπάρχει μέσα σε έναν πληθυσμό παρόμοιων ανθρώπων μεταξύ των οποίων θα υπάρχει ανταγωνισμός. Και ενώ ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι ένας πόνος εκ των υστέρων, μπορείτε ακόμα να κερδίσετε από αυτόν. Σκεφτείτε τον χώρο μάρκετινγκ ως ένα μεγάλο δείγμα χώρου από τον οποίο μπορείτε να λάβετε δεδομένα για το τι λειτουργεί και τι όχι.

Έτσι, παρατηρήστε τους αντιπάλους σας και κάντε τις ζωτικές ερωτήσεις:

  • Τι περιεχόμενο κάνουν;
  • Τι στρατηγική χρησιμοποιούν;
  • Πόσο καλά λειτουργεί;
  • Μπορείτε να το εφαρμόσετε στην περίπτωσή σας; Αν ναι, πώς;

Εκτελώντας μια ενδελεχή ανάλυση του τι κάνουν οι αντίπαλοί σας, μπορείτε να αντλήσετε κρίσιμα δεδομένα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προσέγγισή σας.

6. Δοκιμάστε το Multi-Channeling, αλλά με ενεργοποιημένα τα Trainers

Αυτές τις μέρες, υπάρχουν τόσα πολλά κανάλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεκτείνετε την καμπάνια σας. Λοιπόν, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσετε; Με περισσότερα από ένα κανάλια για να εργαστείτε, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα μεγαλύτερο κοινό-στόχο.

Ωστόσο, υπάρχει ένας κίνδυνος: κινδυνεύετε να απλώσετε τον εαυτό σας πολύ λεπτό, κάτι που μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό. Λοιπόν, τι να κάνουμε; Δοκιμάστε μόνο μερικά κανάλια, ας πούμε, τρία ή τέσσερα. Δουλεύοντας με όσα περισσότερα κανάλια μπορείτε να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα ανόητο αποτέλεσμα, μπορείτε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από μια καμπάνια δημιουργίας ζήτησης πολλών καναλιών.

Τελικές παρατηρήσεις

Λάβετε υπόψη ότι τα δεδομένα είναι βασιλιάς! Ο τρέχων αιώνας βασίζεται στα δεδομένα και κάθε έμπορος που πρέπει να πετύχει πρέπει να ακολουθήσει την τάση. Ασχοληθείτε με την έρευνα για να αποκτήσετε μια εικόνα για το μυαλό του κοινού σας. Γνωρίστε τους όσο περισσότερο μπορείτε και, στη συνέχεια, προσφέρετέ τους χρήσιμο περιεχόμενο που θα τους ενημερώσει για να τους τραβήξετε στα προϊόντα σας. Το να δίνετε καλή αξία πρέπει να είναι το σύνθημά σας.

Εν τέλει, πάντα διατηρήστε μια ενεργή σχέση με τους τρέχοντες πελάτες σας ενώ διευρύνετε την απήχησή σας.