6 τρόποι για να μείνετε μπροστά

Οι επιθέσεις ransomware δεν είναι πλέον ένα απλό ζήτημα στον επιχειρηματικό χώρο. Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 2021, το 37% των οργανισμών ανέφεραν ότι ήταν θύματα τουλάχιστον μιας κυβερνοεπίθεσης. Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έως το τέλος Ιουλίου 2021, το Κέντρο Παραπόνων Διαδικτυακού Εγκλήματος του FBI ανέφερε 2.084 περιπτώσεις.

Είναι ο οργανισμός ή η επιχείρησή σας ασφαλής;

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα είναι πάντα μια συνεχής συζήτηση, καθώς οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί αποκτούν περισσότερη τεχνολογία και μετακινούν τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο και στο cloud. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι σας επιχείρηση που υποστηρίζει πρέπει να αντιμετωπίσει έναν όλο και πιο περίπλοκο κόσμο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ενώ προσπαθεί να επικεντρωθεί σε άλλες πτυχές της επιχείρησής σας που χρειάζονται ανάπτυξη.

Η σωστή εκπαίδευση θα σας φέρει ασφαλείς και μπροστά από τους υπόλοιπους. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα κοινών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και απειλών ransomware και μερικές συμβουλές που θα κρατήσουν τον οργανισμό σας ασφαλή.

Τι είναι οι απειλές και οι κυβερνοεπιθέσεις ransomware;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ransomware κρυπτογραφεί δεδομένα και απαιτεί πληρωμή (λύτρα) από τα θύματα για να αποκαταστήσει την πρόσβαση σε αυτά. Επιπλέον, συχνά ορίζεται προθεσμία για την πληρωμή.

Το Ransomware είναι μια απειλή που εμπίπτει στο ευρύτερο φάσμα των κυβερνοεπιθέσεων. Μια κυβερνοεπίθεση συμβαίνει όταν ένα κακόβουλο μέρος (χάκερ) καταστρέφει ή καταστρέφει ένα σύστημα υπολογιστή ή ένα δίκτυο. Οι κυβερνοεπιθέσεις στοχεύουν προσωπικούς υπολογιστές, δίκτυα υπολογιστών, υποδομές και πληροφοριακά συστήματα υπολογιστών.

Τύποι Κυβερνοαπειλών

Λοιπόν, ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι απειλών στον κυβερνοχώρο;

Τύποι Κυβερνοαπειλών

Οι απειλές στον κυβερνοχώρο εξελίσσονται συνεχώς καθώς οι εισβολείς βρίσκουν νέους και έξυπνους τρόπους διείσδυσης σε δίκτυα και συστήματα υπολογιστών. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους απειλών στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν:

Κακόβουλο λογισμικό

Το κακόβουλο λογισμικό είναι επίσης γνωστό ως κακόβουλο λογισμικό ή κακόβουλος κώδικας. Είναι ένα πρόγραμμα που εγκαθίσταται σε ένα σύστημα υπολογιστή ή δίκτυο για να θέσει σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα, την ακεραιότητα ή την εμπιστευτικότητα των δεδομένων.

Η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού γίνεται διακριτικά, με σκοπό να βλάψει το λειτουργικό σύστημα, τις εφαρμογές ή τα δεδομένα του υπολογιστή.

Ransomware

Το Ransomware περιορίζει την πρόσβαση των χρηστών στο δίκτυο υπολογιστών, την υποδομή ή τα δεδομένα τους χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό. Ο εισβολέας αναγκάζει το θύμα να πραγματοποιήσει μια ηλεκτρονική πληρωμή για να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στα δεδομένα ή το σύστημά του. Σύμφωνα με το FBIαυτή είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS)

Οι επιθέσεις DDoS καθιστούν μια διαδικτυακή υπηρεσία μη διαθέσιμη, παρεμποδίζοντάς την με πολλαπλά αιτήματα από πολλές πηγές και τοποθεσίες. Ως αποτέλεσμα, ο ιστότοπος ή η διαδικτυακή υπηρεσία επιβραδύνεται λόγω της υπερβολικής επισκεψιμότητας, αποτρέποντας την πρόσβαση σε νόμιμα αιτήματα.

Ανεπιθύμητα μηνύματα και ηλεκτρονικό ψάρεμα

Το spamming περιλαμβάνει την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων και email. Το phishing, από την άλλη πλευρά, είναι μια μορφή κοινωνικής μηχανικής που επιχειρεί να λάβει ευαίσθητες πληροφορίες. Οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος φαίνεται να προέρχονται από μια αξιόπιστη πηγή, ενώ ο εισβολέας μεταμφιέζεται σε κάποιον ή οργανισμό που γνωρίζετε.

Εξαγορά εταιρικού λογαριασμού (CATO)

Η εξαγορά εταιρικού λογαριασμού είναι μια κλοπή επιχειρηματικής οντότητας κατά την οποία ένας εγκληματίας στον κυβερνοχώρο μιμείται μια επιχείρηση ή οργανισμό και ζητά μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές ACH και ενσύρματες συναλλαγές. Τα χρήματα που ζητούνται κατευθύνονται στον τραπεζικό λογαριασμό του εισβολέα.

Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή (ATM) Εξόφληση

Αυτή η επίθεση είναι ένας τύπος σημαντικής απάτης σε ΑΤΜ αξίας δολαρίων. Ο εισβολέας αναλαμβάνει ταυτόχρονα μεγάλα ποσά μετρητών από πολλά ΑΤΜ σε πολλές περιοχές ή από ένα ΑΤΜ.

Παρά την πολυπλοκότητα και το εύρος αυτών των επιθέσεων, είναι δυνατό να παραμείνετε μπροστά από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου και να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ασφαλή. Να πώς.

Κυβερνοεπιθέσεις και απειλές ransomware: 6 τρόποι να παραμείνετε μπροστά

6 τρόποι για να παραμείνετε μπροστά από τις κυβερνοεπιθέσεις

Οι παρακάτω είναι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε από απειλές ransomware και άλλες κυβερνοεπιθέσεις.

Εκτελείτε τακτικά αξιολογήσεις κινδύνου

Ορισμένες επιχειρήσεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων από άλλες. Για παράδειγμα, άλλες εταιρείες αποθηκεύουν δεδομένα υψηλότερου κινδύνου σε ορισμένα τμήματα του δικτύου ή των τμημάτων τους που μπορεί να είναι πολύτιμα για τους εισβολείς στον κυβερνοχώρο.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πού είστε πιο ευάλωτοι.

Το κλείδωμα της διεύθυνσης IP σας για να διασφαλίσετε μόνο επαληθευμένη πρόσβαση είναι ένας καλός τρόπος για τον μετριασμό των περισσότερων κινδύνων, αλλά δεν είναι εγγυημένος ασφαλής αστοχία. Πρέπει να διεξάγετε τακτικές αξιολογήσεις κινδύνου από έναν επαγγελματία για να εντοπίσετε τις ευπάθειες στο δίκτυό σας όπως εμφανίζονται.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο απόκρισης στον κυβερνοχώρο

Κανένα σύστημα δεν είναι 100% ασφαλές. Εκτός από τη σφράγιση όλων των τρωτών σημείων καθώς τα δοκιμάζετε και τα ανακαλύπτετε, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο απόκρισης εάν τα συστήματά σας παραβιαστούν. Θα ειδοποιήσετε τους πελάτες; Θα κλείσετε όλα τα συστήματα και θα ακυρώσετε όλες τις συναλλαγές; Πώς θα ανακτήσετε χαμένες ή κλεμμένες πληροφορίες;

Αυτές οι πολιτικές και οι διαδικασίες θα προστατεύσουν την επιχείρησή σας από την απώλεια περισσότερων εσόδων, δεδομένων και, χειρότερα, της φήμης που έχει κερδίσει με κόπο.

Έχετε πολλά μέτωπα για άμυνα

Η σύγχρονη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο απαιτεί περισσότερα από ένα σημεία άμυνας για επιχειρήσεις και οργανισμούς στον Ιστό. Ένα ασφαλές τείχος προστασίας και ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι μόνο η αρχή των πολλαπλών επιπέδων ασφαλείας που είναι απαραίτητα στο σημερινό κλίμα στον κυβερνοχώρο. Πρέπει επίσης να επενδύσετε σε κατάλληλη υποδομή υπολογιστή, εργαλεία και συστήματα ειδοποίησης και αποκατάστασης, τομείς και υπηρεσίες cloud για να σας προστατεύσουν από τους περισσότερους φορείς επιθέσεων.

Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να εντοπίζετε και να απαντάτε σε απειλές σε πραγματικό χρόνο.

Ενθαρρύνετε την επικοινωνία και τη συνεργασία

Η καταπολέμηση των εγκληματιών του κυβερνοχώρου χρειάζεται ομαδική εργασία. Με τη δυναμική του νέου γραφείου της εξ αποστάσεως εργασίας, η καταπολέμηση των εγκληματιών του κυβερνοχώρου ως ομάδα έχει γίνει πιο σημαντική. Επομένως, πρέπει να επινοήσετε έξυπνους τρόπους για να βελτιώσετε τη συνεργασία και την επικοινωνία του προσωπικού από απόσταση.

Ωστόσο, κάντε την εργασία σας πριν αγοράσετε οποιοδήποτε λογισμικό συνεργασίας και ανταλλαγής μηνυμάτων στο διαδίκτυο. ΕΝΑ λίγα δημοφιλή είχατε περιστατικά κυβερνοασφάλειας που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον οργανισμό σας.

Διαχωρίστε τα δίκτυα και περιορίστε την πρόσβαση

Ο διαχωρισμός των δικτύων θα πρέπει να αποτελεί βασική πρακτική ασφάλειας στον οργανισμό ή την επιχείρησή σας. Ο περιορισμός της πρόσβασης σε ορισμένα μέρη του δικτύου σας μειώνει τον κίνδυνο να αποκτήσουν πρόσβαση εγκληματίες στο δίκτυο, την υποδομή ή τα δεδομένα.

Για παράδειγμα, εάν το απομακρυσμένο προσωπικό σας έχει πρόσβαση μόνο σε ένα μικρό τμήμα του δικτύου υπολογιστών, των συστημάτων και της υποδομής, οποιοσδήποτε εισβολέας χρησιμοποιεί το δίκτυό του, μπορεί να φτάσει τόσο μακριά. Τα κρίσιμα δεδομένα και τα συστήματά σας εξακολουθούν να είναι ασφαλή χάρη στη μεγαλύτερη ασφάλεια σε επίπεδα ελέγχου που σας παρέχει από μια μοναδική καθολική γραμμή άμυνας.

Χρησιμοποιήστε HTTPS

Το HTTPS, το οποίο σημαίνει Hyper Text Transfer Protocol Secure, είναι η ασφαλής μορφή του HTTP, του παγκόσμιου προτύπου που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση δεδομένων στον Ιστό. Το HTTPS διασφαλίζει ότι η επικοινωνία μεταξύ του διακομιστή και του προγράμματος περιήγησης ιστού είναι κρυπτογραφημένη και έτσι προστατεύεται από κακόβουλους παράγοντες.

Οι ιστότοποι γίνονται γρήγορα το επίσημο σημείο επικοινωνίας για τις σύγχρονες μάρκες. Επομένως, η διασφάλιση της επικοινωνίας μέσω HTTPS είναι πολύ ζωτικής σημασίας.

Λοιπόν, ποια είναι τα takeaways;

Λάβετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να ασφαλίσετε την επιχείρησή σας

Είναι δυνατόν να συμβαδίσουμε με τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας; Ναί. Αλλά οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω είναι μόνο μερικά εύκολα στρώματα προστασίας. Συνεργαστείτε με μια επαγγελματική ομάδα IT για να δημιουργήσετε ένα ενεργό ολοκληρωμένο σχέδιο για να διασφαλίσετε ότι το δίκτυό σας, η υποδομή και τα δεδομένα σας είναι ασφαλή από κακούς παράγοντες που περιφέρονται στο διαδίκτυο.

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν επαγγελματία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ζητήστε του να διαχειρίζεται την ασφάλεια του οργανισμού σας για γαλήνη και εξαιρετική φήμη.