6 Τύποι εφαρμογών λογισμικού που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο

Ας το παραδεχτούμε: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να εξοικονομείτε χρόνο ως επαγγελματίας. Όσο περισσότερο χρόνο εξοικονομείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να αφιερώνετε σε πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εσάς. Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να μάθετε περισσότερα για τους πολλούς τύπους εφαρμογών λογισμικού που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο.

Τύποι εφαρμογών λογισμικού που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο

Ακολουθούν έξι επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν δεν το έχετε κάνει ακόμη:

  1. Λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων

Το λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο, παρέχοντας παράλληλα εμπειρία πελάτη υψηλότερης ποιότητας. Πάρτε για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό CRM για να οργανώσετε τις επαφές σας. Αυτό δεν φαίνεται να είναι μεγάλο θέμα, αλλά εξετάστε την εναλλακτική της οργάνωσης των δεδομένων πελατών και υποψήφιων πελατών με άλλο τρόπο.

Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολικές δαπάνες για να επωφεληθείτε από ένα CRM. Δοκιμάστε μια εφαρμογή ελεύθερου λογισμικού. Ξοδέψτε μερικά δολάρια το μήνα μόνο για να βραχούν τα πόδια σας. Ο στόχος είναι να βρείτε ένα σύστημα που λειτουργεί για εσάς, ώστε να μπορείτε να το αξιοποιήσετε τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.

  1. Λογισμικό λογιστικής

Φανταστείτε να προσπαθείτε να διαχειριστείτε τα οικονομικά της εταιρείας σας χωρίς λογιστικό λογισμικό. Αυτό όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο ενός σφάλματος που θα μπορούσε να σας κοστίσει τόσο χρόνο όσο και χρήμα, αλλά έχει τη δυνατότητα να σας επιβραδύνει σημαντικά. Επιπλέον, καθώς η εταιρεία σας μεγαλώνει, το λογιστικό λογισμικό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό.

Επιλέξτε μια εφαρμογή λογισμικού που ταιριάζει με το στάδιο και το μέγεθος της επιχείρησής σας, καθώς και τα τρέχοντα έσοδα και τους μελλοντικούς σας στόχους. Είναι εύκολο να το αναβάλετε, ειδικά εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μια αποκλειστική εφαρμογή λογισμικού στο παρελθόν, αλλά αν το κάνετε αυτό θα μπορούσε να σας κοστίσει με περισσότερους από έναν τρόπους.

  1. Λογισμικό Αυτοματισμού Μάρκετινγκ

Χωρίς μια σωστή στρατηγική μάρκετινγκ, η εταιρεία σας θα δυσκολευτεί να κερδίσει μερίδιο αγοράς, να αυξήσει τα έσοδα και να δημιουργήσει το εμπορικό σήμα της. Αλλά με τη σωστή στρατηγική μάρκετινγκ, είστε σε καλύτερη θέση να κατακτήσετε την αγορά σας.

Το λογισμικό αυτοματοποίησης μάρκετινγκ είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε πολλές από τις εργασίες που σχετίζονται με το μάρκετινγκ που έχουν τη δυνατότητα να σας βαλτώσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απομακρυνθείτε εντελώς από τη διαδικασία μάρκετινγκ, αλλά σας επιτρέπει να ξεκλέψετε λίγο χρόνο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για άλλες εργασίες που μπορεί να απαιτούν περισσότερη προσοχή.

  1. Λογισμικό διαχείρισης εγγράφων

Ο πρωταρχικός σκοπός του λογισμικού διαχείρισης εγγράφων είναι να λαμβάνει, να παρακολουθεί, να διαχειρίζεται και να αποθηκεύει έγγραφα σε μια κεντρική τοποθεσία. Και όταν το κάνετε αυτό, φυσικά μειώνετε την ποσότητα χαρτιού που χρησιμοποιείται στην εταιρεία σας. Το λογισμικό διαχείρισης εγγράφων μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο διασφαλίζοντας ότι γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα πάντα.

Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως πετάξετε ένα σημαντικό έγγραφο στον κάδο απορριμμάτων ή εάν το χάσετε σε έναν φάκελο αρχείων. Ακόμα κι αν δεν βασίζεστε πολύ σε αυτό το λογισμικό αυτήν τη στιγμή, θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμο καθώς η εταιρεία σας μεγαλώνει και ο αριθμός των εγγράφων που δημιουργείτε αυξάνεται.

  1. Λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το email marketing είναι νεκρό. Και ενώ μπορεί να έχουν λόγο να το σκέφτονται, η γενική συναίνεση είναι ότι είναι ζωντανός και καλά. Το λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε αρκετό άγχος από τη διαδικασία, καθώς δεν έχετε τόσα πράγματα να διαχειριστείτε μόνοι σας. Μπορείτε να βασιστείτε στο λογισμικό σας για την αποστολή email και την παρακολούθηση αποτελεσμάτων.

Καθώς η λίστα email σας μεγαλώνει, θα συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε λογισμικό μάρκετινγκ email στο οποίο μπορείτε να στηριχτείτε. Δεν θέλετε να προχωρήσετε χωρίς αυτό.

  1. Λογισμικό Wiki

Μέσω της χρήσης του εργαλεία λογισμικού wikiδίνετε σε ένα κοινό ή μια κοινότητα την ευκαιρία να προσθέσει, να επεξεργαστεί και να αφαιρέσει περιεχόμενο σε ένα περιβάλλον συνεργασίας.

Για παράδειγμα, εάν η ομάδα σας χρειάζεται ένα μέρος για να μοιραστεί ιδέες, μάθηση και γνώση σε πραγματικό χρόνο, η χρήση λογισμικού wiki έχει νόημα. Σε σύγκριση με την κοινή χρήση περιεχομένου μέσω email, κειμένου ή/και συνομιλίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα wiki είναι πιο αποτελεσματικό.

Σημείωση: δεν χρειάζεται να είστε η «επόμενη Wikipedia» για να χρησιμοποιήσετε λογισμικό wiki. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Τελικές σκέψεις

Δεν έχει σημασία αν σας ενδιαφέρει μια από τις παραπάνω εφαρμογές ή κάτι άλλο, είναι πιθανό να το βρείτε με μια αρκετά ευρεία αναζήτηση.

Στην αρχή, μπορεί να φαίνεται ότι ορισμένοι τύποι λογισμικού δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να σας επιβραδύνουν. Ωστόσο, μόλις μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε, όλα θα ενωθούν. Και όταν συμβεί αυτό, είναι πιθανό να αναρωτιέστε τι σας πήρε τόσο πολύ.

Θα προσθέσατε άλλους τύπους εφαρμογών λογισμικού στην παραπάνω λίστα; Ποιο από αυτά εξοικονομεί περισσότερο χρόνο;