7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε στα κρυπτονομίσματα το 2022

Τα ψηφιακά νομίσματα είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή, και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν, συνεχίζουν να αυξάνονται σε αξία και φήμη.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό μέσης ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων το 2022 παραμένει σταθερό σε 3,9%.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στην πτωτική της καμπύλη, υπάρχουν περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι που διαπραγματεύονται σε κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή. Αλλά μόνο και μόνο επειδή όλοι οι άλλοι το κάνουν αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηδήξετε στο συγκρότημα – ιδιαίτερα αν δεν ξέρετε τι βρίσκεστε!

Τα καλά νέα είναι ότι η κατανόηση των βασικών στοιχείων του κρυπτονομίσματος δεν είναι τόσο δύσκολη.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε στα κρυπτονομίσματα

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε σε κρυπτονομίσματα

Το κρυπτονόμισμα ήταν ένα από τα πιο καυτά τσιτάτα τα τελευταία χρόνια, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το πώς λειτουργεί και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα; Εν ολίγοις, μπορεί να είναι τα πάντα, από μια επιχειρηματική ευκαιρία έως μια επενδυτική μόδα, ανάλογα με το ποιον ρωτάτε.

Η διαδικασία αγοράς ψηφιακού νομίσματος περιλαμβάνει μεταφορά κεφαλαίων από τον τραπεζικό λογαριασμό ή την πιστωτική σας κάρτα στον λογαριασμό μεσιτείας σας. Σε αυτό το σημείο, είστε έτοιμοι να αγοράσετε μερικά νομίσματα.

Δεν εμπλέκεται κανένας μεσάζων. όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ των χρηστών.

Αυτή η αποκέντρωση σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερος κίνδυνος απάτης ή κλοπής ταυτότητας από ό,τι όταν χρησιμοποιείτε μια κεντρική υπηρεσία όπως το PayPal ή το Venmo. Αυτό είναι ένα μεγάλο σημείο πώλησης για τη δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων.

Ενώ οι άνθρωποι αρχίζουν συχνά να διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα ως επενδυτικό όχημα, συνήθως δεν είναι αυτό που τους κάνει να επιστρέφουν.

Στην πραγματικότητα, αυτό το άρθρο θα σας μεταφέρει σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κρυπτονομίσματα το 2022 προτού επενδύσετε χρήματα σε αυτό.

Ας αρχίσουμε!

1. Χρονομετρήστε σωστά τις επενδύσεις σας

Τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που έχουν το δικό τους δίκτυο. Η αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων κυμαίνεται με το χρόνο (και άλλους παράγοντες) και μπορεί να είναι ασταθής.

Ωστόσο, είναι επίσης χτισμένα στην τεχνολογία blockchain και ως εκ τούτου έχουν εφαρμογές πραγματικού κόσμου εκτός των επενδύσεων ή των συναλλαγών.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για αγαθά και υπηρεσίες ή μπορεί ακόμη και να αποθηκεύσουν τα δεδομένα σας με ασφάλεια ή να προσφέρουν κάτι σαν πλατφόρμα αγοράς προβλέψεων.

Αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με το ψηφιακό νόμισμα ως ευκαιρία επένδυσης ή εμπορίου — για παράδειγμα, εάν το επιθυμείτε αγοράστε Ethereum ή Bitcoin, φροντίστε να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα.

Μείνετε ενημερωμένοι για σχετικές ειδήσεις και ανακοινώσεις, ώστε να γνωρίζετε πότε συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στην κοινότητα κάθε κρυπτονομίσματος.

Όταν σχεδιάζετε την αρχική σας αγορά, στοχεύστε σε μεγαλύτερους στόχους αντί για ημερήσιες συναλλαγές, αν είναι δυνατόν. τουλάχιστον κρατήστε τις επενδύσεις σας αρκετά για να δείτε κάποια σημαντικά κέρδη.

Και μην αφήσετε τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια να σας εμποδίσει να συνεχίσετε να επενδύετε με την πάροδο του χρόνου.

Να θυμάστε ότι τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα θα αυξηθούν σε αξία με την πάροδο του χρόνου λόγω της αυξανόμενης ζήτησης τόσο από επενδυτές όσο και από εμπόρους.

2. Χρησιμοποιήστε έξυπνα συμβόλαια Ethereum

Πώς λειτουργούν τα έξυπνα συμβόλαια Ethereum

Πηγή

Για να κατανοήσετε το Ethereum και τα έξυπνα συμβόλαιά του, πρέπει πρώτα να τυλίξετε το κεφάλι σας γύρω από μια αρκετά μεγάλη ιδέα.

Δεν αρκεί να έχετε απλώς ένα ψηφιακό νόμισμα, όπως το Bitcoin ή το Ethereum. Πρέπει επίσης να μπορείτε να το στείλετε σε άλλους ανθρώπους – διαφορετικά, τι ωφελεί;

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα σήμερα είναι ότι χρησιμοποιούν ένα τρίτο μέρος (γνωστό ως miner) για να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος.

Οι εξορύκτες ουσιαστικά επαληθεύουν κάθε συναλλαγή πριν την προσθέσουν στο δημόσιο καθολικό (αυτό διασφαλίζει ότι όλες οι συναλλαγές διεξάγονται δίκαια και ηθικά).

Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς τους ανθρακωρύχους ενεργούν ανέντιμα, επιτρέποντας στους χρήστες να προχωρήσουν σε ανέντιμες συναλλαγές. Έτσι, αποκτούν bitcoin για τον εαυτό τους αντί να επεξεργάζονται τίμια.

Τα έξυπνα συμβόλαια εξαλείφουν εντελώς τους εξορύκτες από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, τοποθετώντας τους σε ένα δίκτυο blockchain.

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι κομμάτια κώδικα που εκτελούνται αυτόματα όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Αυτό ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την εξαπάτηση επειδή κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει ό,τι έχει γραφτεί.

3. Δημιουργήστε το δικό σας κρυπτονόμισμα

Ο απόλυτος οδηγός για κρυπτονομίσματα για αρχάριους

Υπάρχουν πάνω από 1.000 ψηφιακά νομίσματα ή κρυπτονομίσματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ δύο μερών.

Ωστόσο, η αξία τους κυμαίνεται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Απίστευτα, με την κατάλληλη έρευνα, είναι δυνατή η έναρξη του δικού σας κρυπτονομίσματος.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου (επιχειρηματικοί στόχοι) πριν ακόμη μπει στην τεχνολογία (κέρματα/μάρκες).

Υπάρχουν τρία βασικά μέρη για να λανσάρετε το δικό σας νόμισμα:

  • Κατασκευάζοντας τις υποδομές του
  • Γράφοντας μια λευκή βίβλο (για προγραμματιστές)
  • Σχεδιασμός καμπάνιας ICO για πιθανούς επενδυτές.
  • Ο σωστός αλγόριθμος συναίνεσης
  • Επιλέγοντας τη σωστή πλατφόρμα blockchain για την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος σας
  • Σχεδιασμός επαγγελματικής ιστοσελίδας/εφαρμογής για κινητά

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ξεκινήσετε ένα αποκεντρωμένο σύστημα που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain και θέλετε όλοι οι κόμβοι στο δίκτυό σας να επιτύχουν συναίνεση χωρίς εμπιστοσύνη, τότε θα χρειαστείτε έναν αλγόριθμο συναίνεσης, όπως η απόδειξη της εργασίας.

Και αν θέλετε να δημιουργήσετε έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ethereum, τότε θα πρέπει να επιλέξετε την εικονική μηχανή Ethereum.

Και τέλος, ο σχεδιασμός ιστότοπων/εφαρμογών για κινητά είναι απαραίτητος επειδή οι άνθρωποι δεν θα αγοράσουν κάτι που δεν φαίνεται αρκετά καλό ή επαγγελματικό.

4. Εγγραφείτε σε μια κοινότητα κρυπτογράφησης

Μια κοινότητα λάτρεις των κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός πόρος για να σας βοηθήσει καθώς εξοικειώνεστε περισσότερο με τα κρυπτονομίσματα.

Αν ψάχνετε τρόπους για να κερδίσετε χρήματα, να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή να επεκτείνετε τις γνώσεις σας για το πώς λειτουργούν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, η συμμετοχή σε μια κοινότητα κρυπτογράφησης είναι ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Συνδεθείτε με άλλους σε φόρουμ όπως το BitcoinTalk, το Coindesk ή το Reddit.

Απλώς θυμηθείτε: ενώ μπορεί να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους νεοφερμένους να μάθουν για τα κρυπτονομίσματα και να εμπλακούν, αυτές οι κοινότητες είναι συχνά γεμάτες με άτομα που προσπαθούν επίσης να πουλήσουν πράγματα και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Να είστε πάντα επιφυλακτικοί με τις ανεπιθύμητες συμβουλές από κάποιον του οποίου τα κίνητρα για να τις δώσουν μπορεί να μην είναι 100% ειλικρινή.

5. Δοκιμάστε πολλαπλές στρατηγικές συναλλαγών

Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι ακόμα νέα. Αλλά το εμπόριο έχει γίνει τόσο δημοφιλές που οι άνθρωποι επινοούν στρατηγικές για να επωφεληθούν από την αγορά και την πώληση ορισμένων νομισμάτων σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Μερικές από αυτές τις στρατηγικές περιλαμβάνουν ημερήσια διαπραγμάτευσηπου περιλαμβάνει παρακολούθηση νομισμάτων 24/7 για να βρείτε σημεία εισόδου χαμηλού κινδύνου.

Νυχτερινές συναλλαγές, όπου παρακολουθείτε κρυπτονομίσματα αργά το βράδυ μετά από σημαντικές κινήσεις.

Και κυμαινόμενη στρατηγική, που σημαίνει να ξεπεράσετε τις μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών χωρίς ενδιαφέρον για βραχυπρόθεσμα κέρδη ή ζημίες.

Μια άλλη στρατηγική είναι να κρατάτε μερικά από τα νομίσματά σας για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους αντί για ώρες ή ημέρες—μερικές φορές ακόμη και μήνες ή χρόνια!

Έχει να κάνει με τη διαχείριση του κινδύνου, να βρεις το γλυκό σου σημείο και να παρακολουθείς τις ευκαιρίες με τη διατήρηση της δύναμης. Δεν είστε σίγουροι ποιο κρυπτονόμισμα είναι κατάλληλο για εσάς;

Μιλήστε με άλλους που ασχολούνται ήδη: Είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος που γνωρίζετε που κατέχει ή εμπορεύεται κρυπτονομίσματα.

Ρωτήστε τους πώς ξεκίνησαν, αν έχουν συμβουλές για όσους πρωτοεμφανίζονται και αν θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια εικόνα για το πώς μπορείτε να μάθετε περισσότερα.

Και μετά λάβετε τις συμβουλές τους! Μια μικρή έρευνα μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να κάνει την πρώτη σας επίθεση στα κρυπτονομίσματα λιγότερο εκφοβιστική και πιο γόνιμη.

6. Δώστε προσοχή στα bearish και bullish μοτίβα

Τα πτωτικά και τα ανοδικά μοτίβα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετρήσετε το συναίσθημα της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Πτωτικά μοτίβα ή κηροπήγια που δείχνουν προς τα κάτω, υποδηλώνουν ότι ένα περιουσιακό στοιχείο είναι υπερπουλημένο και οφείλεται σε αναστροφή. Για παράδειγμα, ένα σφυρί κερί υποδηλώνει ότι η πίεση πώλησης έχει μειωθεί, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να ετοιμάζονται να αγοράσουν σε μια πτωτική τάση.

Ανοδικά μοτίβα, όπως σημαίες ταύρου ή ανεστραμμένα κεριά σφύρας, υποδεικνύουν ότι ένα κρυπτονόμισμα μπορεί να δει την αξία του να αρχίζει να αυξάνεται ξανά πριν συνεχίσει την τρέχουσα πορεία τιμής του.

Αυτά τα μοτίβα είναι εξαιρετικά σημεία εισόδου για εμπόρους που θέλουν να επωφεληθούν από τις κινήσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις προβλέψεις μοτίβων για τη στρατηγική συναλλαγών σας; Χρησιμοποιήστε stop-losses.

Οι έμποροι δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν όλα τα αυγά τους σε ένα καλάθι – και οι απώλειες στοπ βοηθούν να διασφαλίσουν ότι δεν χρειάζεται.

Ένα stop-loss είναι μια παραγγελία που δίνεται στον μεσίτη σας για πώληση όταν ένα νόμισμα φτάσει σε μια συγκεκριμένη τιμή.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν ανησυχείτε μήπως παρακολουθήσετε την επένδυσή σας να πέφτει κατακόρυφα από τη μια μέρα στην άλλη και να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό (αν δεν είστε προετοιμασμένοι).

7. Δημιουργήστε ένα οικονομικό σχέδιο φιλικό προς τα κρυπτογράφηση

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε οικονομολόγος για να επενδύσετε.

Για αρχή, διαβάστε πώς λειτουργεί το bitcoin, πώς λειτουργεί η τεχνολογία blockchain και τι σημαίνουν τα κρυπτονομίσματα για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πιο ασταθή από τις παραδοσιακές μετοχές.

Επομένως, αξίζει να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας μεταξύ διαφορετικών διακριτικών και κρυπτονομισμάτων (χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία όπως Binance) αντί να επενδύσετε σε ένα μόνο διακριτικό ή νόμισμα.

Και τέλος, επειδή οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι κρυπτογραφημένες σε blockchains (καθολικά συναλλαγών), παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια κατά την πραγματοποίηση πληρωμών στο διαδίκτυο.

Με άλλα λόγια, οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα μπορεί να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό ασφαλή από τους χάκερ—πράγμα που σημαίνει τα πάντα σήμερα.

συμπέρασμα

Εάν είστε νέος επενδυτής ή θέλετε να ασχοληθείτε με την κρυπτογράφηση, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές και τις βέλτιστες πρακτικές.

Με λίγη επιμέλεια και προγραμματισμό, μπορείτε να είστε στο δρόμο σας για μεγάλα κέρδη από μικρές επενδύσεις. Απλώς θυμηθείτε να μην επενδύσετε ποτέ περισσότερα από όσα αντέχετε να χάσετε. Έχετε έναν ξεκάθαρο οικονομικό στόχο για την επένδυσή σας.

Και τέλος, να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε ευκαιρίες. Μην κυνηγάτε τις βραχυπρόθεσμες τάσεις.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, ως επενδυτές, θα αποφύγετε κοινά λάθη, ενώ θα μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία κατά τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.