7 τρόποι που ο αυτοματισμός μάρκετινγκ μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα

Περισσότερο από το 80% των επαγγελματιών μάρκετινγκ αναφέρουν θετικά αποτελέσματα από τη χρήση λογισμικού αυτοματισμού για τις προσπάθειες μάρκετινγκ.

Η αυτοματοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε στάδιο μιας εκστρατείας μάρκετινγκ και με περισσότερους τρόπους από αυτούς που μπορούμε να μαντέψουμε επί του παρόντος. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ μπορεί να κάνει μια επιχείρηση πιο παραγωγική και κερδοφόρα.

Όπως κάθε τεχνολογία, οι πρώτοι που υιοθετούσαν έχουν ήδη καταλάβει τις προκλήσεις και τα προβλήματα του αυτοματισμού. Επί του παρόντος, η αυτοματοποίηση βρίσκεται σε ένα περιορισμένο αλλά ευέλικτο στάδιο όπου οι κίνδυνοι είναι χαμηλοί ή ανύπαρκτοι. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν την αυτοματοποίηση.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των εργαλείων SaaS έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές οντότητες βλέπουν την αυτοματοποίηση. Αυτό που προοριζόταν προηγουμένως για μεγάλες εταιρείες είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους με πολύ προσιτό κόστος.

Καθώς τα εργαλεία SaaS αναπτύσσονται περαιτέρω, το μέλλον του μάρκετινγκ θα κυριαρχείται από την αυτοματοποίηση.

7 τρόποι με τους οποίους η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα

Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ έχει κάποια απλά οφέλη και αρκετά έμμεσα οφέλη. Θα συζητήσουμε και τα δύο και θα δούμε πώς η αυτοματοποίηση σε διαφορετικά στάδια μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα.

Από απλά αυτοματοποιημένα μηνύματα έως πολύπλοκη τμηματοποίηση πελατών, η αυτοματοποίηση ενισχύει την παραγωγικότητα για τις επιχειρήσεις με διάφορους τρόπους.

Ακολουθούν 7 τρόποι με τους οποίους η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα.

  1. Αυτοματοποιημένα μηνύματα καλωσορίσματος και αυτόματες απαντήσεις

Ένας από τους απλούστερους τρόπους χρήσης του αυτοματισμού είναι να ρυθμίσετε τις αυτόματες αποκρίσεις. Η ρύθμιση αυτόματων απαντήσεων και μηνυμάτων καλωσορίσματος όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο, αλλά βοηθά επίσης στη δημιουργία μιας σύνδεσης με τον πελάτη ή τον επισκέπτη.

Τα μηνύματα αυτόματου καλωσορίσματος καταλήγουν στα εισερχόμενά σας αμέσως μόλις εγγραφείτε για μια υπηρεσία, ένα προϊόν, ένα ενημερωτικό δελτίο, ένα μάθημα κ.λπ. Αν και φαίνονται απλά, αυτά τα μηνύματα διασφαλίζουν ότι ο επισκέπτης/πελάτης γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να συνεχίσει. Τους δίνει ένα κάλεσμα για δράση που τους οδηγεί περαιτέρω στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Ενώ τα αυτοματοποιημένα μηνύματα καλωσορίσματος είναι αρκετά κοινά στις μέρες μας, πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα. Είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους χρήσης του αυτοματισμού για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και των πωλήσεων.

Για τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους, η δημιουργία αυτόματων απαντήσεων είναι ένας καλός τρόπος για να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η αυτοματοποίηση. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε υψηλές ή λανθασμένες αντιλήψεις για τον αυτοματισμό και αυτή η απλή χρήση αυτής της τεχνολογίας μπορεί να κάνει τον αυτοματισμό πιο διαδεδομένο.

  1. Chatbots

Chatbots

Ξέρατε ότι περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον chatbots με κάποια μορφή ή την άλλη;

Τα chatbots έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την υποστήριξη πελατών. Εάν διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο (εμπορικό ή μη), η προσθήκη ενός chatbot θα κάνει τεράστια διαφορά.

Το πρώτο πλεονέκτημα των chatbots είναι ότι σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρήματα. Δεν χρειάζεστε πλέον στελέχη υποστήριξης πελατών για να χειρίζονται παράπονα και ερωτήματα πελατών. Το πιο σημαντικό, τα chatbots μπορούν να λειτουργούν 24/7 χωρίς διακοπές ή διακοπές. Η συνολική εμπειρία του πελάτη είναι πολύ καλύτερη όταν ένας ιστότοπος διαθέτει chatbot.

Τα chatbots δεν ακυρώνουν την απαίτηση ενός στελέχους υποστήριξης πελατών, τουλάχιστον όχι ακόμη. Αυτό σας δίνει την ελευθερία να παραλάβετε ένα εισιτήριο από το chatbot και να το επιλύσετε με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό κάνει τα chatbot ιδανικά για μικρές επιχειρήσεις με περιορισμένους υπαλλήλους. Μόλις το chatbot καταγράψει τα βασικά ζητήματα, ένα στέλεχος υποστήριξης πελατών μπορεί να αναλάβει από εκεί.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε chatbot το 2022, μένετε πίσω από μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις της εποχής μας. Τα chatbots έχουν θέση σε κάθε επιχείρηση που θέλει να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της.

  1. Πολυκαναλικό μάρκετινγκ

Εργαλεία όπως το HubSpot σάς επιτρέπουν να ελέγχετε όλα τα κανάλια μάρκετινγκ από ένα μέρος. Σας επιτρέπουν επίσης να αυτοματοποιείτε τη δημοσίευση περιεχομένου και τις απαντήσεις για να διατηρήσετε συνεπές το μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα έχουμε και αρκετές εναλλακτικές λύσεις για το Hubspot που κάνουν την ίδια δουλειά, αν όχι καλύτερα.

Στο σημερινό ανταγωνιστικό τοπίο, το μάρκετινγκ πολλαπλών καναλιών δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Πρέπει να είστε παρόντες σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και να δημοσιεύετε περιεχόμενο τακτικά. Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε την απόδοση της λαβής σας σε καθεμία από αυτές τις πλατφόρμες. Είναι αδύνατο να το κάνετε αυτό χωρίς λογισμικό αυτοματισμού.

Το μάρκετινγκ πολλαπλών καναλιών μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Κάθε πλατφόρμα έχει τις δικές της απαιτήσεις και κανόνες. Για παράδειγμα, η ίδια ανάρτηση μπορεί να λειτουργήσει εκπληκτικά στο LinkedIn και τρομερά στο Facebook. Με το λογισμικό αυτοματισμού, μπορείτε να προσαρμόσετε και να δημοσιεύσετε αυτόματα περιεχόμενο για διαφορετικές πλατφόρμες από το ίδιο μέρος.

Το μάρκετινγκ πολλαπλών καναλιών δεν περιλαμβάνει καμία προηγμένη τεχνολογία αυτοματισμού. Χρησιμοποιεί μια απλή αρχή που είναι πολύ αποτελεσματική και αποτελεσματική. Ο αριθμός των εργαλείων SaaS που σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό έχει επίσης αυξηθεί εκθετικά. Όταν επιλέγετε ένα εργαλείο αυτοματισμού μάρκετινγκ, βεβαιωθείτε ότι ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σας και είναι προσιτό μακροπρόθεσμα.

  1. Επεκτασιμότητα

Εργαλεία για την αυτοματοποίηση της παραγωγής δυνητικών πελατών

Η επεκτασιμότητα αποτελεί βασικό μέλημα για μια επιχείρηση κάθε φορά που υιοθετεί νέα τεχνολογία ή μέθοδο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο αυτοματισμός λύνει πολλά προβλήματα όσον αφορά την επεκτασιμότητα.

Προς το παρόν, ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την αυτοματοποίηση είναι μέσω εργαλείων SaaS. Τα περισσότερα εργαλεία SaaS προσφέρουν διαφορετικά σχέδια τιμολόγησης ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι όταν είστε μια μικρή επιχείρηση, μπορείτε να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε και να μην πληρώσετε για τα υπόλοιπα. Καθώς και όταν αυξάνονται οι ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα υψηλότερο πρόγραμμα.

Ο αυτοματισμός δεν λύνει αυτόματα το πρόβλημα της επεκτασιμότητας. Ωστόσο, η χρήση αυτοματισμού διασφαλίζει ότι μια επιχείρηση μπορεί να κλιμακωθεί προς τα πάνω και προς τα κάτω όποτε θέλει. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του αυτοματισμού ειδικά στα εργαλεία SaaS.

Εάν ανησυχείτε για την επεκτασιμότητα της τρέχουσας υποδομής σας, η αυτοματοποίηση μπορεί να έχει την απάντηση. Αρκετές μικρές επιχειρήσεις έχουν φτάσει σε πρωτοφανή ύψη κυρίως λόγω της αυτοματοποίησης.

  1. Κόστος-αποτελεσματικότητα

Στόχος κάθε επιχείρησης είναι η μεγιστοποίηση των κερδών. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε – να αυξήσετε τα περιθώρια κέρδους και τις πωλήσεις ή να μειώσετε το κόστος παραγωγής. Ο αυτοματισμός μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τα κέρδη.

Η σχέση μεταξύ περικοπής κόστους και αυτοματισμού δεν είναι νέα. Τα εργοστάσια μπορούν να αυξήσουν δραστικά τα κέρδη αυτοματοποιώντας τις μονάδες παραγωγής. Αυτό που θα χρειαζόταν μερικές ώρες τώρα διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Ως αποτέλεσμα, έχετε περισσότερα προϊόντα σε ένα κλάσμα του χρόνου.

Ωστόσο, οι μονάδες παραγωγής δεν είναι ο μόνος τομέας όπου η αυτοματοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική αποδοτικότητα. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε chatbots, μειώνετε το κόστος πρόσληψης και συντήρησης μιας ομάδας υποστήριξης πελατών. Όταν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα, δεν χρειάζεστε πλέον μια ομάδα διαχειριστών κοινωνικών μέσων. Ένα άτομο αρκεί για τη διαχείριση πολλών καναλιών, εάν διαθέτετε την κατάλληλη τεχνολογία.

Η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας είναι ο πρωταρχικός λόγος που οι επιχειρήσεις επιδιώκουν την αυτοματοποίηση. Ακόμα κι αν το αρχικό κόστος εγκατάστασης είναι υψηλό, αποπληρώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας παίζει έμμεσα μεγάλο ρόλο στη βελτίωση της παραγωγικότητας.

  1. Δυναμικό και εξατομικευμένο περιεχόμενο

Το μάρκετινγκ περιεχομένου από μόνο του είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη δημιουργία δυνητικών πελατών και την αύξηση των πωλήσεων. Αλλά όταν προσθέτετε αυτοματοποίηση στη δημιουργία περιεχομένου και το μάρκετινγκ, γίνεται ακόμα πιο χρήσιμο.

Το δυναμικό περιεχόμενο αναφέρεται σε περιεχόμενο που αλλάζει συνεχώς. Το εξατομικευμένο περιεχόμενο, από την άλλη, στοχεύει συγκεκριμένα άτομα και τις προτιμήσεις τους. Η αυτοματοποίηση μάς βοηθά να αξιοποιούμε το καλύτερο τόσο από το δυναμικό όσο και από το εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Όταν ανοίγετε το YouTube, η ροή σας αντικατοπτρίζει αυτό που σας αρέσει να παρακολουθείτε. Ομοίως, η ροή σας θα ήταν διαφορετική από όλους τους άλλους χρήστες του YouTube. Αυτό είναι δυνατό επειδή το YouTube έχει πολλούς τόνους δεδομένων για το περιεχόμενο που αφιερώνετε χρόνο παρακολουθώντας. Ο αλγόριθμος YouTube μπορεί στη συνέχεια να προτείνει βίντεο που είναι πιο πιθανό να εκτιμήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνολογία για τον ιστότοπό σας, αν και σε περιορισμένη κλίμακα. Το μέλλον του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι το εξατομικευμένο περιεχόμενο. Όσο νωρίτερα μπείτε στην τάση, τόσο καλύτερα είναι για εσάς.

Η εμφάνιση στους πελάτες των προϊόντων που προτιμούν είναι μια κοινή στρατηγική που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν θα ήταν δυνατό χωρίς αυτοματοποίηση τόσο στη συλλογή όσο και στην ανάλυση των δεδομένων των χρηστών.

  1. Τμηματοποιήστε τη βάση πελατών σας

Είναι δυνατό να τμηματοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τη βάση πελατών σας, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος. Μια πολύ πιο έξυπνη προσέγγιση είναι να αφήσετε τον αυτοματισμό να το χειριστεί. Τα εργαλεία και το λογισμικό μπορούν πλέον να τμηματοποιήσουν μια βάση χρηστών σε πολλαπλές μετρήσεις.

Αν και είναι εύκολο να τμηματοποιήσετε τους πελάτες σε απλές μετρήσεις, όπως η τοποθεσία, είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνετε για πολύπλοκες μετρήσεις όπως οι προτιμήσεις τροφίμων. Ο αυτοματισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην απλοποίηση αυτής της διαδικασίας.

Για να είναι επιτυχημένη κάθε επιχείρηση, θα πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι οι πελάτες. Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσετε ακριβή πρόσωπα πελατών, εκτός από την τμηματοποίηση των πελατών σε διαφορετικές κατηγορίες.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί να διαθέτει ξεχωριστή σειρά προϊόντων για παιδιά και ενήλικες. Μέσα στις κατηγορίες, διαθέτει ξεχωριστά προϊόντα για ενεργά παιδιά και πιο εσωστρεφή παιδιά. Εάν χρησιμοποιείτε την αυτοματοποίηση για να προωθήσετε σχετικά προϊόντα ή υπηρεσίες σε σχετικές ομάδες πελατών, οι πωλήσεις θα είναι πολύ υψηλότερες.

Η τμηματοποίηση των πελατών βασίζεται σε δεδομένα. Ο αυτοματισμός όχι μόνο σας βοηθά να συλλέξετε σχετικά δεδομένα αλλά επίσης κατηγοριοποιεί τους χρήστες με βάση τα δεδομένα που δημιουργούνται από τους χρήστες. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια ώθηση για μια επιχείρηση.

συμπέρασμα

Ο αυτοματισμός είναι παντού στη σημερινή επιχείρηση. Ανεξάρτητα από το μέγεθος και την κλίμακα της επιχείρησής σας, σίγουρα υπάρχει κάποιο περιθώριο για αυτοματισμό.

Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα και να εφαρμόσετε την αυτοματοποίηση για αυξημένη παραγωγικότητα.