8 τρόποι για να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή μετά την εμφύτευση γαστρικού μπαλονιού

Εάν σκέφτεστε την εμφύτευση γαστρικού μπαλονιού ή οποιαδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα βασικά μιας ισορροπημένης διατροφής μετά την επέμβαση. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή μετά την επέμβαση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της απώλειας βάρους σας και την πρόληψη τυχόν μελλοντικών επιπλοκών στην υγεία.

1. Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Μετά την εμφύτευση γαστρικού μπαλονιού, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή για να εξασφαλίσετε ένα υγιές και επιτυχημένο αποτέλεσμα. Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει ποικιλία τροφών από όλες τις κύριες ομάδες τροφίμων, καθώς και άφθονα φρούτα και λαχανικά. Αυτό θα παρέχει στο σώμα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να θεραπεύσει και να λειτουργήσει σωστά.

2. Στοχεύστε σε σταθερές διατροφικές συνήθειες

Είναι σημαντικό να έχετε σταθερές διατροφικές συνήθειες μετά την εμφύτευση γαστρικού μπαλονιού. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα να μάθει πώς να αφομοιώνει σωστά και να χρησιμοποιεί τη νέα πρόσληψη τροφής. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε να τρώτε πολύ ή πολύ λίγο φαγητό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ο ιδανικός τρόπος για να χάσετε βάρος είναι με το Spatz3, το μόνο ρυθμιζόμενο γαστρικό μπαλόνι σύστημα στον κόσμο που βοηθά στην επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων απώλειας βάρους αλλάζει παράλληλα τη στάση σας απέναντι στα τρόφιμα.

3. Πίνετε πολλά υγρά

Αφού εμφυτεύσετε ένα γαστρικό μπαλόνι, είναι σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης και διατηρεί το μπαλόνι φουσκωμένο. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό ή άλλα καθαρά υγρά κάθε μέρα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να πίνετε περισσότερα υγρά εάν ασκείστε ή σε ζεστό καιρό. Εάν δυσκολεύεστε να πίνετε αρκετά υγρά, μιλήστε με τον γιατρό ή τον διαιτολόγο σας.

4. Αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων γευμάτων

Θα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε μεγάλα γεύματα μετά την εμφύτευση γαστρικού μπαλονιού. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπαλόνι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι πιο γρήγορα και η κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Αντίθετα, θα πρέπει να τρώτε μικρότερα γεύματα πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα και θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο αποτελεσματικά.

5. Μείνετε μακριά από υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα

Αφού υποβληθείτε σε εμφύτευση γαστρικού μπαλονιού, θα χρειαστεί να αποφύγετε την κατανάλωση τροφών που είναι υπερβολικά επεξεργασμένες. Αυτό σημαίνει αποφυγή τροφών που έχουν επεξεργασθεί πολύ ή/και έχουν προστεθεί τεχνητά συστατικά. Αντίθετα, θα πρέπει να εστιάσετε στην κατανάλωση ολόκληρων, μη επεξεργασμένων τροφίμων. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το γαστρικό σας μπαλόνι λειτουργεί σωστά και ότι δεν θα αντιμετωπίσετε επιπλοκές.

6. Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης

ζάχαρη μετά από γαστρικό μπαλόνι

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης μετά την εμφύτευση γαστρικού μπαλονιού, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο ρήξης του μπαλονιού. Η ζάχαρη είναι επίσης γνωστό ότι συμβάλλει σε γαστρεντερικά προβλήματα όπως φούσκωμα, αέρια και διάρροια. Επομένως, είναι καλύτερο να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή με μέτριες ποσότητες ζάχαρης μετά από αυτή τη διαδικασία.

7. Αποφύγετε την κατανάλωση τροφών με πολλά λιπαρά

Εάν έχετε κάνει εμφύτευση γαστρικού μπαλονιού, είναι σημαντικό να αποφύγετε την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το λίπος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί από άλλα θρεπτικά συστατικά και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το μπαλόνι. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, η οποία μπορεί να αντισταθμίσει τα οφέλη της εμφύτευσης. Αντίθετα, εστιάστε στην κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών, φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως για να χάσετε βάρος.

8. Κρατήστε το μακριά από τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι

Μετά την εμφύτευση ενός γαστρικού μπαλονιού, είναι σημαντικό να αποφύγετε το φαγητό τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και άβολο στο μπαλόνι. Επιπλέον, το αλάτι μπορεί επίσης να προκαλέσει διαρροή του μπαλονιού, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Αν έχετε άπαχες πρωτεΐνες, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, θα σας βοηθήσουν να νιώσετε χορτάτοι και ικανοποιημένοι χωρίς τον κίνδυνο να φουσκώσει ή να διαρρεύσει το μπαλόνι.