8 υγιεινές συνήθειες για το πώς μπορείτε να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή

Υπάρχουν πολλές ενέργειες και συνήθειες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από την ανάγνωση, τον ύπνο και την άσκηση μέχρι την ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων όπως η μνήμη και η λογική. Η λίστα είναι ατελείωτη και τα οφέλη που αποκομίζετε από αυτές τις ενέργειες θα αξίζουν τον κόπο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να ζήσουν μια μακρά υγιή ζωή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν ιδέα για το ποιες ενέργειες και συνήθειες είναι κατάλληλες για τον εαυτό τους – επομένως, κανείς δεν τους έχει διδάξει ποτέ γι ‘αυτό. Το να ζεις μια μακρά και υγιή ζωή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να υποβαθμίσουν την υγεία σας και να κάνουν πιο δύσκολη τη μακροζωία. Είναι πολύ πιο εύκολο να πεις τι πρέπει να κάνεις παρά τι δεν πρέπει να κάνεις, αλλά ας ξεκινήσουμε με τις καλές συνήθειες.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή.

Συνήθεια Νο 1: Τρώτε καλά.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

Στις μέρες μας είναι μια πρόκληση αφού παντού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το στιγμιαίο φαγητό. Πάμε για ό,τι βολεύει αφού είμαστε απασχολημένοι με δουλειά ή άλλες δραστηριότητες που μας κάνουν να δικαιολογούμε την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. Η οικοδόμηση της συνήθειας της κατανάλωσης υγιεινών γευμάτων μπορεί να γίνει εάν αφιερώσετε χρόνο για να προετοιμάσετε τα γεύματά σας τα Σαββατοκύριακα ή όταν δεν εργάζεστε ή δεν είστε απασχολημένοι. Το κλειδί είναι να βρείτε χρόνο για πράγματα που σας βοηθούν να σας τροφοδοτούν, ώστε να μπορείτε να αποδίδετε καλύτερα κάθε μέρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούμε να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην καθημερινή μας διατροφή, μπορούμε να στραφούμε σε συμπληρώματα. Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα για βιταμίνες και μέταλλα, όπως π.χ nmn συμπληρώματασυμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα.

Συνήθεια Νο 2: Ασκηθείτε τακτικά.

Η άσκηση βελτιώνει τη συνολική αίσθηση ευεξίας. Σας βοηθά επίσης να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άλλων προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Αυτό περιλαμβάνει τη μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και καρκίνο, τη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης και της χοληστερόλης, τη μείωση του κινδύνου για διαβήτη, τη βελτίωση της διάθεσης και της ψυχικής σας υγείας, τη βελτίωση του ύπνου σας και την αποφυγή αύξησης βάρους.

Συνήθεια Νούμερο 3: Κοιμηθείτε πολύ.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για το σώμα σας να επανορθωθεί και να παραμείνει υγιές, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε αρκετά κάθε βράδυ — ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πηγαίνετε για ύπνο νωρίς ή να κοιμάστε μέσα τα Σαββατοκύριακα.

Ο επαρκής ύπνος είναι επίσης σημαντικός για μια μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο ύπνος βοηθά το σώμα να επεξεργαστεί την τροφή καθώς και να επανορθωθεί. Όταν σας λείπει ο ύπνος, αυτό μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Επιπλέον, ο ύπνος βοηθά στη ρύθμιση ορμονών όπως η ινσουλίνη, η λεπτίνη και η γκρελίνη, ώστε να λειτουργούν σωστά.

Συνήθεια Αριθμός 4: Εστιάστε στις σχέσεις και τις σχέσεις σας.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας είναι να επικεντρωθούμε στις σχέσεις και τις σχέσεις μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που είναι πιο κοινωνικά συνδεδεμένα είναι λιγότερο πιθανό να είναι κατάθλιψη ή μοναξιά, κάτι που με τη σειρά του έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και διαβήτη.

Οι σχέσεις είναι σημαντικές για την υγεία και τη μακροζωία μας. Χρειαζόμαστε σχέσεις για να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε. Σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους, την κοινότητα, ακόμη και τα κατοικίδια. Μπορούμε επίσης να σκεφτούμε μια σχέση ως τη σύνδεση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Όταν αισθανόμαστε συνδεδεμένοι με τον εαυτό μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο από ό,τι αισθανόμαστε συνδεδεμένοι με τους άλλους, είναι πιο εύκολο για εμάς να βρούμε νόημα στη ζωή. Και όταν βρίσκουμε νόημα στη ζωή, είναι πιο εύκολο για εμάς να φροντίζουμε τον εαυτό μας σωματικά και συναισθηματικά. Δεν είναι μόνο το φαγητό που τρώτε ή η άσκηση που κάνετε. Έχει επίσης να κάνει με το πώς αλληλεπιδράτε με άλλους ανθρώπους και τι βιώνετε στην καθημερινότητά σας.

Οι άνθρωποι που έχουν ισχυρότερες κοινωνικές σχέσεις και πιο ενεργές σχέσεις είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν ότι νιώθουν μοναξιά ή απομόνωση, ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για πρόωρο θάνατο.

Συνήθεια Αριθμός 5: Μην καπνίζετε και μην χρησιμοποιείτε ψυχαγωγικά ναρκωτικά.

ο Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λέει ότι το να μην καπνίζετε ή να μην χρησιμοποιείτε ψυχαγωγικά φάρμακα μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή.

Το CDC λέει επίσης ότι το κάπνισμα τσιγάρων είναι η κύρια αιτία θανάτου που μπορεί να προληφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώνοντας περισσότερους από 480.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο.

Το CDC συνιστά να σταματήσετε το κάπνισμα εάν είστε καπνιστής ή να μην ξεκινήσετε εάν δεν είστε καπνιστής.

Τα άτομα που καπνίζουν τσιγάρα ή χρησιμοποιούν ψυχαγωγικά ναρκωτικά έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν ορισμένες ασθένειες. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι ουσίες μπορούν να βλάψουν τους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο και άλλα όργανα.

Συνήθεια 6: Πίνετε αλκοόλ με μέτρο, αν όχι καθόλου.

Ένα από τα κλειδιά για μια μακρά και υγιή ζωή είναι το μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πίνετε πολύ αλκοόλ, αλλά ούτε και να απέχετε εντελώς από το ποτό.

Το κλειδί είναι να πίνετε με μέτρο. Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα είναι μια καλή οδηγία για τους περισσότερους ανθρώπους. Το να πίνετε περισσότερο από αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας και μπορεί να οδηγήσει σε αλκοολισμό.

Συνήθεια Αριθμός 7: Μην παραλείπετε τα ραντεβού με τον γιατρό ή τις προβολές.

ραντεβού γιατρού

Είναι σημαντικό να πηγαίνετε σε όλα τα ιατρικά σας ραντεβού γιατί πολλές φορές, ο γιατρός θα μπορεί να πιάσει κάτι νωρίς πριν γίνει πρόβλημα. Αν δεν πας σε όλα σου τα ραντεβού, είναι πιο πιθανό να αρρωστήσεις και να έχεις πιο σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Είναι επίσης σημαντικό για τα άτομα που έχουν ορισμένες παθήσεις όπως ο διαβήτης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση, να πρέπει να κάνουν τακτικές εξετάσεις, ώστε η κατάστασή τους να μπορεί να παρακολουθείται και να ελέγχεται.

Συνήθεια Αριθμός 8: Διατηρήστε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή.

Μια θετική στάση μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί και λιγότερο αγχωμένοι.

Το να διατηρείς μια θετική στάση δεν σημαίνει μόνο να είσαι χαρούμενος όλη την ώρα. Έχει να κάνει με μια αισιόδοξη άποψη για τη ζωή. Δεν είναι πάντα εύκολο να παραμείνεις θετικός, αλλά είναι δυνατό με λίγη προσπάθεια. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας ευγνωμοσύνη, συμπόνια για τον εαυτό σας και συγχώρεση κάθε μέρα.

Βασικό πακέτο: Είναι πιο εύκολο να ζεις μια μακρά και υγιή ζωή τώρα από ποτέ, αλλά χρειάζεται δουλειά για να γίνει αυτό.

Είναι πιο εύκολο να ζήσεις μια μακρά και υγιή ζωή τώρα από ποτέ. Υπάρχουν τόσες πολλές εξελίξεις στην ιατρική και την τεχνολογία που είναι πιο εύκολο από ποτέ να παραμείνετε δραστήριοι και να τρώτε καλά. Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, η μακροχρόνια και υγιής ζωή απαιτεί δουλειά.

Εφαρμόζοντας αυτές τις υγιεινές συνήθειες με συνέπεια στη ζωή μας, είμαστε σε θέση να βιώνουμε τα αποτελέσματα όσο περνάει ο καιρός. Ο στόχος είναι να είστε συνεπείς και να απολαύσετε το ταξίδι προς μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή.