9 Συμβουλές για να βελτιώσετε τις στρατηγικές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κατακτήσετε τον κόσμο των μέσων ενημέρωσης το 2023

Η στρατηγική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σχέδιο δράσης για την αξιοποίηση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης για την επίτευξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών στόχων. Είναι ένα σημαντικό μέρος ενός συνολικού σχεδίου ψηφιακού μάρκετινγκ. Θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις μοναδικές ανάγκες και στόχους κάθε επιχείρησης.

Μια επιτυχημένη στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί μια εις βάθος κατανόηση του κοινού-στόχου. Πρέπει να κατανοήσουν τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν. Και κατανοήστε το περιεχόμενο που θα έχει απήχηση μαζί τους. Για να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη στρατηγική, οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι υπόλογες για τους τρέχοντες πόρους τους. Πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

Συμβουλές για να βελτιώσετε τις στρατηγικές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κατακτήσετε τον κόσμο των μέσων ενημέρωσης

Πλεονέκτημα των στρατηγικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον κόσμο των μέσων ενημέρωσης

Στον σημερινό κόσμο των μέσων ενημέρωσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν στις επιχειρήσεις ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Βοηθά στη οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες και την αλληλεπίδραση με το κοινό-στόχο. Πώς μοιάζει όμως μια στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καμπάνιες σας;

Η στρατηγική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιγράφει πώς θα χρησιμοποιήσετε τα κοινωνικά δίκτυα για να επιτύχετε τους στόχους μάρκετινγκ. Περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους. Στόχοι όπως η ενίσχυση της αναγνώρισης της επωνυμίας ή η βελτίωση των πωλήσεων. Επίσης, καθώς και τακτικές για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ως μέρος της στρατηγικής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε podcast για να μοιραστείτε πολύτιμο περιεχόμενο. Επίσης, φιλοξενήστε συνεντεύξεις με ειδικούς του κλάδου. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ελκυστικές συνομιλίες με το κοινό-στόχο σας. Με τα podcast, μπορείτε επίσης να προσθέσετε οπτικά στοιχεία όπως βίντεο ή προβολές διαφανειών. Κάτι που κάνει το περιεχόμενό σας πιο ελκυστικό και πιο εύκολο για τους χρήστες.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, οι στρατηγικές μέσων κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Ένας τρόπος για να επωφεληθείτε από αυτό είναι οι συνδρομές podcast.

Η εγγραφή σε podcast επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παραμένουν ενημερωμένες για τις τελευταίες τάσεις και θέματα, καθώς και να μοιράζονται τις ενημερώσεις και τις ανακοινώσεις τους. Αυτό βοηθά στη δημιουργία υψηλότερων επιπέδων αφοσίωσης μεταξύ των πελατών, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένες πωλήσεις.

Επιπλέον, οι συνδρομές podcast μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και της αφοσίωσης παρέχοντας έγκαιρο και σχετικό περιεχόμενο που έχει απήχηση στους πελάτες. Συνολικά, συνδρομές podcast είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις εταιρείες πολυμέσων να αξιοποιήσουν τις στρατηγικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ παραμένουν συνδεδεμένες με τους πελάτες τους.

9 Προτάσεις για την ενίσχυση των τακτικών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την κυριαρχία των μέσων ενημέρωσης το 2023

Οποιαδήποτε στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ πρέπει να περιλαμβάνει στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ένας τρόπος δημιουργίας, διανομής και κοινής χρήσης περιεχομένου με το κοινό σας. Για να αυξήσετε την προβολή, την αφοσίωση και, τελικά, τις πωλήσεις. Για να κατακτήσετε τον κόσμο των μέσων ενημέρωσης το 2023, είναι σημαντικό να έχετε μια αποτελεσματική στρατηγική για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  1. Εκμεταλλευτείτε πλήρως τα ζωντανά βίντεο

Οι επωνυμίες που θέλουν να προσελκύσουν το κοινό τους χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο ζωντανά βίντεο. 80% των θεατών προτιμούν να παρακολουθούν ζωντανά βίντεο από μια επωνυμία παρά να διαβάζουν τα ιστολόγιά τους, σύμφωνα με έρευνα του Livestream.

Επιπλέον, το 67% των θεατών ζωντανών βίντεο δήλωσαν ότι ήταν πιο πιθανό να αγοράσουν εισιτήρια για μια εκδήλωση αφού δουν ένα ζωντανό βίντεο ή μια παρόμοια εκδήλωση.

Επομένως, ένα ζωντανό βίντεο θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μείγμα μάρκετινγκ σας. Και αυτό θα βελτιώσει τις προσπάθειες μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να αυξήσετε το ποσοστό αφοσίωσης του κοινού. Θα μπορούσατε επίσης να μεταδίδετε ζωντανά γεγονότα επωνυμίας, συνεντεύξεις, πλάνα από τα παρασκήνια κ.λπ. Δημιουργήστε βίντεο πιο εύκολα χρησιμοποιώντας εργαλεία δημιουργίας βίντεο.

  1. Χρησιμοποιήστε τους πόρους μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σκεφτήκατε ποτέ πώς να παραμείνετε ενημερωμένοι με τις ροές του κοινού σας; Η πλειονότητα των μυστικών όπλων των επαγγελματιών μάρκετινγκ για τη διεκδίκηση του χώρου τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι, στην πραγματικότητα, εργαλεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν με αποτελεσματικές λειτουργίες μάρκετινγκ. Λειτουργίες όπως προγραμματισμός αναρτήσεων, ανάλυση απόδοσης, αξιοποίηση ευκαιριών δυνητικών πελατών, αλληλεπίδραση με πελάτες και πολλά άλλα.

  1. Χρήση περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (UGC) είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ που διατίθενται σήμερα. Περισσότερο από κόλπα μάρκετινγκ ή ισχυρισμούς για συγκεκριμένες επωνυμίες, οι άνθρωποι εμπιστεύονται άλλους ανθρώπους.

Χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (UGC), το κοινό-στόχος σας δεν θα χρειάζεται να βασίζεται στους ισχυρισμούς της επωνυμίας σας. Αντίθετα, θα λάβετε ειλικρινή σχόλια από άλλους χρήστες. Αυτός ο τύπος κοινωνικής απόδειξης ενισχύει την αξιοπιστία της επωνυμίας σας.

Πιο αξιόπιστες από άλλους τύπους περιεχομένου είναι οι εικόνες που δημιουργούνται από τους χρήστες. Περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι τα γραφικά περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες (UGC) έχουν μεγαλύτερη επιρροή και αντίκτυπο από τις εικόνες και τα βίντεο που ανήκουν σε επωνυμίες.

  1. Δημιουργήστε την ιστορία της επωνυμίας σας

Οι αντιλήψεις των ανθρώπων για το brand σας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που το παρουσιάζετε. Οι γνωστές επιχειρήσεις έχουν χρησιμοποιήσει την αποτελεσματική αφήγηση ιστοριών ως τακτική μάρκετινγκ. Η προώθηση της επωνυμίας τους ήταν επιτυχής ως αποτέλεσμα αυτού. Οι ιστορίες είναι πάντα η καλύτερη προσέγγιση για την ενίσχυση της συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ της επωνυμίας σας και του κοινού-στόχου σας.

Εκτός από το τι και πώς το λέτε, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέσο μέσω του οποίου η επωνυμία σας λέει την ιστορία της. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια πολύ ισχυρή πλατφόρμα για τη σύνδεση με τους ανθρώπους και την κοινή χρήση των ιστοριών της επωνυμίας σας.

  1. Επιλέξτε το κατάλληλο κανάλι μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η διαδικασία λήψης αποφάσεων για την επιλογή της καλύτερης κοινωνικής πλατφόρμας για να εργαστείτε μπορεί να είναι συντριπτική. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να επιλέξετε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς-στόχου σας. Για να βρείτε αυτό το χρυσό στάδιο, πρέπει να κάνετε προσεκτική έρευνα.

Μια μελέτη του Pew Research Center διαπίστωσε ότι ένα σημαντικό μέρος της βάσης χρηστών του Facebook κατανέμεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, υπάρχουν σχεδόν 2,85 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες μηνιαίως στο Facebook. Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η πλατφόρμα είναι συχνά ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε για όλους τους τύπους εμπορικών σημάτων.

  1. Χρησιμοποιήστε εικόνες που είναι κατάλληλες για μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα καλύτερα εργαλεία αυτοματισμού για νεοσύστατες επιχειρήσεις

Η χρήση στοκ εικόνων απορρίπτεται από πιο επιλεκτικό κοινό. Ωστόσο, εάν δεν έχετε εμπειρία στο σχεδιασμό, πώς μπορείτε να δημιουργήσετε φρέσκες, σαγηνευτικές εικόνες;

Η πρόσληψη ενός σχεδιαστή μπορεί να μην είναι πρακτική για μια μικρή ή νεοσύστατη επιχείρηση. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, οπότε μην ανησυχείτε.

Η δημιουργία εκπληκτικών γραφικών είναι δυνατή με τη βοήθεια προγραμμάτων όπως το Placeit, το Canva, το Cello και το Venngage. Προσφέρουν εκατοντάδες πρότυπα για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε ανάλογα με το κανάλι μάρκετινγκ και το θέμα της ανάρτησής σας.

  1. Χρησιμοποιήστε το Instagram για να δημοσιεύσετε διαφημίσεις

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πωλήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το Instagram. Το Instagram έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων με μια μεγάλη και ποικιλόμορφη διαδικτυακή κοινότητα.

Σε σύγκριση με το Facebook ή το Twitter, το Instagram έχει καλύτερο ρυθμό αλληλεπίδρασης. Επιπλέον, η εμβέλεια είναι απίστευτη χάρη στα Reels και άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να αγοραστούν.

Χρησιμοποιήστε διαφημίσεις Instagram για να προσεγγίσετε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Για να διασφαλίσετε την επιτυχία, βεβαιωθείτε ότι οι διαφημίσεις σας είναι οπτικά ελκυστικές και στοχευμένες στα κατάλληλα δημογραφικά στοιχεία.

  1. Χρησιμοποιήστε τη συνηγορία των εργαζομένων

Η υπεράσπιση των εργαζομένων είναι μια από τις καλύτερες τακτικές για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, τα μέλη του προσωπικού σας έχουν ακόλουθους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ποιος θα σας βοηθήσει καλύτερα από τους υπαλλήλους σας;

Για να προσελκύσετε περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού, ζητήστε του να δημοσιεύσουν τις εμπειρίες τους με το προϊόν σας στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί οι εργαζόμενοι είναι πιο σημαντικοί από τους διασημότητες. Επιπλέον, είναι πιο προσιτοί. Αποτελούν επίσης μια πιο αξιόπιστη πηγή παραπομπών για τους υποψήφιους πελάτες σας.

  1. Χρησιμοποιήστε νόημα Hashtags

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την προβολή της επωνυμίας είναι μέσω των hashtag. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε έρευνα για να εντοπίσετε τα πιο κατάλληλα και χρήσιμα hashtags για την επωνυμία σας πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Επιπλέον, τα hashtag θα πρέπει να είναι σχετικά με το κοινό που θέλετε. Το κοινό σας θα είναι πιο σχετικό όσο πιο συγκεκριμένο είναι το hashtag. Καλύτερη ορατότητα και υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης θα προκύψουν από αυτό.

Προσπαθήστε πάντα να ανακατεύετε τα hashtag σας προσθέτοντας ένα γενικό και ένα συγκεκριμένο, μοναδικό στο είδος του. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αυτό που σας ταιριάζει αφού το βρείτε. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε παρόμοιους συνδυασμούς hashtag σε όλα τα κανάλια κοινωνικών μέσων.

συμπέρασμα

Σχεδόν κάθε εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τη μεγάλη βάση χρηστών και τους πόρους των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης για να επιτύχει τους στόχους της. Η απώλεια σε αυτό το φανταστικό μέσο μπορεί να σας κοστίσει πολύ ενώ οι αντίπαλοί σας είναι εκεί έξω τρέχοντας για αυτό. Ήρθε η ώρα να εντείνετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εάν θέλετε να δείτε καλύτερη ανάπτυξη και αποτελέσματα για την εταιρεία σας.